استاد گروه باستانشناسي دانشگاه شهركرد: حدود 80 بردگوري در منطقه بازقت شناسايي شد
در استان چهار محال و بختياري آثار متنوعي مربوط به قبل از اسلام و آيين عقايد ديني و باورهاي مردم و تمدني وجود دارد. يك نمونه از اين آثار كه در گويش بختياري به بردگوري معروف بوده و به معناي سنگ گبري ميباشد وجود دارد كه آيين تدفين قبل از اسلام را در استان چهارمحال و بختياري نشان ميدهد.
آخوندي ـ استاد گروه باستان شناسي دانشگاه شهركرد ـ با بيان مطلب بالا در گفتوگو با خبرنگار ايسنا افزود: در آيين زردشت چون خاك يكي از اجسام مقدس بوده و اجساد مردگان جزو آلوده كنندگان خاك بودهاند، آنها را روي سنگها قرار ميدادند و وقتي اجساد آنها كاملا از بين ميرفت، استخوانها را در ميان اين سنگها ميريختند. يك نمونه منحصر به فرد اين بردگوريها در سرپير دشتك در استان چهارمحال و بختياري است؛ يك قلعه سنگ با پنج حفره كه احتمالا در چوبي روي آن وجود داشته يا در سنگي كه به علت بي توجهي دستخوش تخريب قرار گرفته است.
وي در ادامه افزود: حدود 80 بردگوري در منطقه بازفت شناسايي شده است كه ممكن است اين تعداد افزايش هم پيدا كند و اين نشانگر اين است كه در استان حداقل از دوران مادها اين نوع آيين تدفين تا انقراض ساساني وجود داشته است.
مهندس آخوندي در شرح بردگوري گفت: فضاي داخل آنها به طول 180 تا 220 سانتي متر و عرض آنها تا 1/20 سانتي متر و ارتفاع حدود 90 سانتي متر است. اين نشان ميدهد كه كار عظيمي در احداث اين برگوريها انجام ميشده و حاكي از باورهاي محكم و اعتقادات ديرينه و تمدني گسترده بوده است.
وي در ادامه افزود: البته بردگوريها در مناطق كويري و دشتها به صورت برجهايي معروف به برج خاموشان ميباشند؛ ولي در اصلاح و گويش ايراني استودان به معني استخوان دان ميباشند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات