سيدمنصور سيدسجادي خبر داد: حفاريهاي جديد در شهر سوخته و تلاش براي دستيابي به اطلاعات بيشتر آغاز ميشود
فصل جديد حفاريها در محوطه باستاني شهر سوخته و تنگه غلامان آذرماه سال جاري آغاز ميشود.
سيدمنصور سيدسجادي - سرپرست هيات كاوش منطقه - با اعلام اين خبر به خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: از مهمترين كارها در اين فصل ادامه حفاري در بخش مركزي گورستان جهت جمعآوري اطلاعات بيشتر و دقيقتر درباره وضعيت آييني، ساختار قبور و مطالعات آنتروپولژيكي در مورد بيماريهاي احتمالي، اپيدميها، سن و سال افراد و مطالعه در مورد چگونگي تغذيه خواهد بود.
او ادامه داد: همچنين در اين فصل كارگاه حفاري شماره شش در بخش مسكوني شمال شرق شهر به منظور دستيابي به خانههاي مسكوني و برخي كارگاههاي كوچك صنعتي ايجاد خواهد شد.
تاكنون هيچ عمليات مطالعاتي در اين بخش كه قديميترين آثار شهر سوخته ما بين 3200 تا 2500 پيش از ميلاد در آن قرار دارد، انجام نشده است.
سرپرست هيات كاوش منطقه افزود: حفاري در بخش صنعتي شهر نيز از ديگر فعاليتهاي اين بخش است كه اميدواريم طي آن كارگاههاي توليد ابزارهاي سنگي و بهخصوص توليد مهرههاي جواهرات لاجورد و فيروزه را به دست آوريم.
به گفته اين باستانشناس، مطالعات «ژئوفيزيكي» در سطح شهر نيز با همكاري كارشناسان موسسه ژئوفيزيك ايتاليا و دانشگاه تهران و مطالعات «گياه باستانشناسي» نيز با همكاري گروه آزمايشگاه موزه ملي هنرهاي شرقي رم ادامه مييابد.
سجادي اضافه كرد: در نهايت كار مطالعه بر روي مواد بهدست آمده از سالهاي گذشته مانند پارچه، سفال، سنگ فلز و استخوانهاي جانوران انجام خواهد شد.
وي درباره توفانهاي شن تابستان گذشته در اين محوطه گفت: البته اين يكي از مشكلات موجود در حفاريهاي اين منطقه است؛ اما هميشه مضر نيست و در برخي موارد نيز شنها بهعنوان پوششي بر روي آثار از آنها محافظت ميكنند.
به گزارش ايسنا، شهر سوخته واقع در 56 كيلومتري زابل يكبار در سال 2700 پيش از ميلاد و يكبار در سال 2400 پيش از ميلاد دچار حريق شده و به دليل تغيير مسير رودخانه هيرمند خالي از سكنه شده بود.
گفته ميشود اين شهر كه به ظاهر انبار غله حكومتي بوده، همان محل تولد و زندگي رستم بوده و اين به خاطر بزرگ بودن جثه اسكلتهاي يافت شده در آن است.
سيستم لولهكشي سفالي براي انتقال آب، وجود 40 هزار جسد، اولين جراحي مغز در دنيا و پارچههاي پيشرفته همگي از موارد جالب توجه در اين شهر باستاني هستند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات