سعيد شهلاپور: در انتخاب آثار هنرمندان براي شركت در چهارمين دوسالانه مجسمهسازي تهران با تساهل عمل ميشود
دبير همايش دوسالانهي مجسمهسازي تهران گفت: گروه انتخاب براي گزينش آثار نداريم و دبيرخانه با كار كارشناسي و با تساهل آثار را برميگزيند.
به گزارش خبرنگار بخش هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سعيد شهلاپور در جلسهي پرسش و پاسخ چهارمين دوسالانهي مجسمهسازي تهران كه عصر ديروز در خانهي هنرمندان ايران برگزار شد، با بيان اين كه تنها آثار مجسمهسازان انتخاب نميشوند، اظهار كرد: در فراخوان از همهي هنرمندان براي شركت در اين دوسالانه دعوت ميشود؛ چراكه امروزه مرز نقاشي و مجسمهسازي چندان مشخص نيست و بسياري از نقاشان، مجسمهسازي نيز ميكنند.
وي در ادامه افزود: هنرمندان مايل به شركت در بيينال بايد بيوگرافي مستند را همراه با آلبوم كارهاي گذشتهي خود به دبيرخانهي همايش ارايه دهند.
شهلاپور با اشاره به اين كه از هنرمنداني كه آثار آنان پذيرفته شده است، دعوت به عمل ميآيد؛ به تسهيلات فراهم شده براي دانشجويان و هنرمندان جوان در مرحلهي گزينش آثار پرداخت و خاطرنشان كرد: هنرمندان داراي سابقهي اندك و فاقد بيوگرافي درخشان، همچنين دانشجويان، در صورت قبول نشدن در مرحلهي اول ميتوانند عكس و اسلايد آثار خود را به دبيرخانه تحويل دهند و مسؤولان گزينش آثار از نزديك، از ساختههاي آنان بازديد ميكنند.
دبير چهارمين دوسالانهي مجسمهسازي تهران انتخاب نهايي آثار را با نگاهي «آوانگاردتر» خواند.
وي دربارهي افرادي كه اجازهي شركت آثار خود را در دوسالانه ندارند، اظهار كرد: هيات مديرهي انجمن، دبير بينال، هيات سياستگذاري و هيات داوري حق شركت در مسابقه را ندارند و در صورت تمايل، تنها مجاز به نمايش آثار خود بهعنوان مهمان در اين دوسالانه هستند.
شهلاپور نيمهي دوم بهار سال آينده را زمان پيشبيني شده براي برگزاري نمايشگاه اعلام و دربارهي دليل اعلام نكردن فراخوان تا كنون اظهار كرد: ميزان تخصيص بودجه تقريبا هفتهي گذشته نهايي شد و به زودي در اختيار قرار ميگيرد.
وي مركز هنرهاي تجسمي و معاونت هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را حاميان مالي اصلي برگزاري اين دوسالانه ذكر و اظهار اميدواري كرد كه فرهنگستان هنر به جز در اختيار گذاشتن مجموعه صبا براي كار نمايشگاهي، حمايتهاي مالي نيز انجام دهد. به گزارش ايسنا او فراخوان را چند مرحلهيي عنوان كرد و افزود: ابتدا شرايط پذيرش هنرمند و در ادامه هيات داوران و مكان برگزاري دوسالانه اعلام ميشود.
شهلا پور به انتخاب آثار حول يك تم مشخص كه منحصرا بايد براي بينال كار شود اشاره كرد و مزيت اين كار را دستيابي به معيار خاصي براي قضاوت آثار دانست.
وي برگزاري سلسله سخنرانيهايي را از بخشهاي جنبي اين دوسالانه ذكر كرد و افزود: هدف از برگزاري اين نشستها آشنايي با معيارهاي سنجش مجسمهها به عنوان آثاري هنري است.
دبير چهارمين دوسالانهي مجسمه سازي تهران با اشاره به انتشار بولتن بينال از هفتهي آينده اظهار كرد: اين خبرنامه به طور مداوم اتفاقات و برنامههاي دوسالانه را منعكس ميكند كه براي اعضاي انجمنهاي نقاشي، گرافيك و مجسمهسازي فرستاده ميشود و كساني كه براي شركت در بينال نامنويسي كردهاند و همچنين به شركت كنندگان جلسات برگزار شده در خانهي هنرمندان قرار داده ميشود.
وي برگزاري نمايشگاهي از آثار هفت نفر از مجسمهسازاني كه بعد از انقلاب مرحوم شدهاند را از ديگر برنامههاي حاشيهيي اين دو سالانه ذكر كرد و افزود: از افرادي چون اصغر محمدي، مردمي، فياض، قهاري، مقامي و... كه چه در عرصهي آموزشي و چه در خلق مجسمه خدماتي را انجام دادهاند، به وسيلهي نمايش آثارشان تجليل به عمل ميآيد.
شهلاپور در ادامه بزرگداشت صنعتي و پيشكسوتاني چون ناهيد سالمي و اما آبراهيميان كه در عرصهي آموزشي مجسمهسازي فعال بودند را به وسيلهي نمايش ساختههايشان، از ديگر برنامههاي اين دوسالانه ذكر كرد.
وي نمايش فيلمهاي ساخته شده دربارهي مجسمهسازي در كنار بخش مسابقه را از ديگر برنامهها دانست و دربارهي حمايت مالي از هنرمندان جهت ساخت آثارشان اظهار كرد: اين افراد بايد خود حاميان مالي را براي ساخت آثارشان بيابند و دبيرخانه به كساني كه موفق به اين كار شدهاند، معرفي نامه ارايه ميدهد.
شهلاپور دو شرط را براي ارايهي آثار برشمرد و گفت: در صورتي كه آثار مغاير با شرع و عرف اجتماعي نباشد و امكان نمايش آنها از نظر مكاني باشد، اين آثار اجازه شركت در بينال را دارند.
وي در خصوص ساخت آثار ويژهاي براي مكانهاي خاصي اظهار كرد: به شرط آن كه هنرمند يا حامي مالي از اثر مراقبت كند و زمان برگزاري بينال با زمان امكان بازديد از اثر در آن مكان خاص منطبق باشد، داوران از اين گونه آثار نيز بازديد ميكنند.
دبير چهارمين دوسالانهي مجسمهسازي تهران با اشاره به سايت در نظر گرفته شده براي انعكاس اخبار دوسالانه به مهمانان خارجي حاضر در اين همايش اشاره كرد و افزود: كلا بين 10 تا 15 مهمان خارجي دعوت ميشوند كه دو نفر براي بخش داوري و چند منتقد از مجلات معتبر مجسمهسازي جهان و چند دبير بيينالها و سمپوزيومهاي منطقهيي دعوت خواهند شد.
وي دربارهي هدف از دعوت از دبيران سمپوزيومهاي گفت: در بسياري از بيينالهاي دنيا گرايش هنر مبناي گزينش آثار است و با دعوت از دبيران سمپوزيومهاي منطقهيي، آنان از نزديك با آثار هنرمندان ايراني آشنا ميشوند و از اين افراد براي شركت در بيينالهاي خود دعوت به عمل ميآورند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات