/چراغ سبزآمريكا؛ علت مكمل حمله صدام به كويت/ حاجي بابايي : حمله عراق به كويت سناريوي تدوينشدهي آمريكابود اين حمله سرآغازحركت چرخشي سياستهاي آمريكا بود
يك عضو كميسيون امنيت ملـي مجلس خاطر نشان كرد: زماني كه آمريكا در جنگ عراق عليه ايران ناكام ماند و نتوانست در منطقه حضور اقتصادي، سياسي و امنيتي گسترده داشته باشد، سناريوي حمله به كويت را به وسيلهي عراق تدوين كرد.
حميدرضا حاجي بابايـي، نمايندهي مردم همدان و عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي، در گفتوگو با خبرنگار سياسي- خارجي ايسنا اظهار داشت: حملهي عراق به ايران و كويت و حملهي آمريكا به عراق، در راستاي يك استراتژي طولاني مدت آمريكا در منطقه بود. در واقع آمريكا رژيم صدام را تجهيز كرد تا اهدافش را در منطقه دنبال كند.
حاجي بابايي با اشاره به اينكه آمريكا در آن زمان همچنان به صدام نياز داشت، گفت: حملهي عراق به كويت در راستاي اهداف سياسي، امنيتي و اقتصادي آمريكا در منطقه و با چراغ سبز آن آغاز شد. استراتژي حملهي آمريكا به عراق براي آزادي كويت نيز در راستاي همين مساله ارزيابي ميشـود.
وي افزود: حمله به كويت، نقطهي شروع حركت چرخشي سياستهاي آمريكا بود كه بعدها اين سياست از سياست يك بام و دو هوا بيرون آمد و يك روند شفاف به خود گرفت.
نمايندهي مردم همدان در پاسخ به اين سوال كه چرا در زمان حملهي عراق به كويت، آمريكا رژيم بعثي را ساقط نكرد، تصريح كرد: صدام در حمله به كويت زياده روي كرد؛ اما آمريكا هنوز از وي به عنوان واقعيتي كه ميتواند نكات مثبت و منفي براي دولتش داشته باشد، استفاده ميكرد. در آن موقع هنوز صدام براي تحقق اهداف آمريكا در منطقه مناسب بود و آن زمان زمان سقوط نبـود.
وي با اشاره به اينكه سقوط صـدام درآن زمان به صـلاح آمـريكا نبـود، ادامـه داد: آمـريكا بـراي تهـديـد منطقه و دستيابي به اهـدافش، نياز شديدي به صـدام داشت و همچنين آمـريكا در آن زمان عـراق را بـراي حركت غيرصدامي و رژيم بعث مناسب نميديد.
اين عضو كميسيون امنيت ملـي مجلس، در خصوص واكنش محافل بيـنالمللي نسبت به حملهي عراق به كويت و حملهي عراق به ايران، خاطر نشان كرد: واكنشها نسبت به دو پديده، واقعا متفاوت هستند. در واقع حملهي عراق به ايران با چراغ سبز و دستور آمريكا و همراهي اروپا و شوروي سابق و در مجموع سازمان ملل انجام گرفت. در حملهي عراق به كويت، اگر چه در ظاهر تبليغات منفي انجام گرفت؛ اما اين تبليغات نيز حساب شده بود و سازمان ملل به زودي تصميم گرفت كه آمريكا به عراق حمله كند.
وي ادامه داد: حملهي عراق به ايران با سكوت سازمان ملل و كشورهاي دنيا روبرو شد؛ اما در حملهي عراق به كويت يك حركت ظاهري و مطابق با نياز جامعهي آن زمان شكل گفت تا زمينه را براي آمريكا آماده كند.
حاجي بابايي در پاسخ به اين سوال كه چـرا ايران در مقايسه با كـويت نتـوانسته غرامات جنگ را از عراق باز پس گيرد، گفت: به دليل آنكه حملهي عـراق به كويت برنامهريزي خود آمريكا بود، از قبل نيز براي جبران آن پيشبيني شـده بود. در حقيقت هم حملهي عراق به كويت و هم حملهي آمريكا به عراق، هر دو يك سناريو بودند؛ اما در حملهي عـراق به ايران اصل تضعيف جمهوري اسلامي ايران و براندازي نظام آن مطرح بود.
وي افزود: اگر ميزان غرامتي كه براي ايران در نظر گرفته شده بود؛ پرداخت ميشد، آمريكا آن را در راستاي قدرت ايران ميدانست. متاسفانه پشتوانهي اجرايي براي الزام به اين قضيه وجود نداشت؛ چرا كه آمريكا نميخواست اين كار صورت گيرد و با فشار به سازمان ملل، از اجراي آن جلوگيـري كـرد و گرنه اين كار به همراه پرداخت غرامت به كويت براي ايران نيز امكان پذير بود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات