/چراغ سبزآمريكا؛ علت مكمل حمله صدام به كويت/ علي دارابي: حملهي عراق به كويت فرصت خوبي براي حضور آمريكا در منطقه ايجاد كـرد
قائم مقام جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي گفت: حملهي عراق به كويت و متعاقب آن حملهي آمريكا به عراق، فرصت خوبي براي حضور آمريكا در منطقه و تداوم آن ايجاد كرد.
علي دارابي، قائم مقام جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي در گفتوگو با خبرنگار سياسي-خارجي ايسنا، حملهي عراق به كويت و متعاقب آن حملهي آمريكا به عراق را در راستاي استراتژي بلندمدت آمريكاييها ارزيابي كرد و گفت: آمريكاييها به دنبال اين هستند كه همواره كشورهاي اسلامي را نسبت به خطر يكديگر نگران كنند و تا ميتوانند موانع “اسراييل محوري” استراتژي آمريكا را از ميان ببرند.
قائم مقام جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي اضافه كرد: آمريكاييها همچنين به دنبال جاي پايي در خاورميانه، به عنوان كانون اسلام سياسي و به دليل وجود منابع سرشار نفت و گاز و موقعيت ژئوپليتيك آن هستند. اين استراتژي بلندمدت آمريكاست و هر بار پردهاي از آن را به نمايش ميگذارد.
دارابي با اشاره به حملهي عـراق به كويت بعد از پذيرش قطعنامهي 598 و خاتمهي جنگ با ايران و با چـراغ سبز آمريكا، تصريح كرد: آمريكا با حمله به عراق توانست مواضعش را تحكيم بخشد و به عنوان ناجي ميان برخي كشورهاي منطقه معرفي شـد.
قائم مقام جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي با انتقاد از مواضـع متناقض محافل جهانـي در تهاجم عراق عليه كويت و عليه ايران، تاكيد كرد: بخش عمدهاي از محافل جهاني در راستاي سياستهاي آمريكا حركت ميكنند. در جنگ خليج فارس، آمريكا با همپيماني بسياري از كشورها، عراق را به دليل اشغال و دخالت در كويت محكوم كرد؛ اما محافل جهاني در حملهي عراق به ايران، نه تنها اقدامي براي تنبيه متجاوز انجام ندادند، بلكه از آن حمايت نيز كردند و اين بيانگر نوعي تقسيم كار بين آمريكا و اروپاست كه هر كدام با ادبيات و رفتار خاص خود سخن ميگويند. افكار عمومي بيدار جهان اين تناقضها را نميپذيرد.
وي دربارهي علت عدم بركناري صدام پس از جنگ خليج فارس در سال 1991 گفت: دربارهي علت اين موضوع چند گزينه وجود دارد؛ اول اينكه آلترناتيو مناسبي براي صدام نداشتند. ديگر اينكه وجود صدام به عنوان يك ديكتاتور، عاملي بازدارنده براي ساير همسايهها بود كه اين امر براي آمريكا امتياز تلقي ميشود. همچنين آمريكاييها به دنبال فرصتهاي بيشتري براي استقرار درازمدت در منطقه بودند. بحث اشغال عراق با آن حمله ارتباط معناداري دارد. امروز آمريكا دو سال را براي اشغال، 3 سال را دوران گذار و انتقال، 3 سال را براي تامين استقلال عراق قرار داده است و در واقع بين 7 تا 9 سال را براي اشغال تعريف كردهاند؛ چرا كه آمريكاييها براي استقرار درازمدت، نياز به فرصت بيشتري داشتند.
قائم مقام جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي، يكي از ديگر دلايل عدم اضمحلال صدام را بررسي اينكه آيا اين عنصر ميتواند عامل تحقق اهداف آمريكا باشد بدون اينكه مشكلي حاد ايجاد كند، دانست.
دارابي همچنين با اشاره به اينكه بلافاصله بعد از اتمام جنگ عراق با كويت، بحث غرامت كويت و بازسازي منابع منهدم شدهي اين كشور مطرح شد، اظهار داشت: بعد از جنگ، كويتيها در موقعيت تحريم نبودند و كشورهاي ديگر كمكهاي همه جانبهيي به اين كشور گسيل كردند؛ اما دربارهي حمله به ايران با فشارهاي افكار عمومي و وجدانهاي بيدار به سختي بر اين تجاوز صحه گذاشته شد؛ بحث غرامات فراموش شد و بازسازي و برداشتن تحريمها از سوي قدرتهاي غربي و كشورهاي ديگر مشاهده نشد و حتي در تنگناي بيشتري قرار گرفت. اين تناقضات بطور مشخص مشهود است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات