فرماندار جيرفت: مسائل اتفاق افتاده در جيرفت به علت تحريك از بيرون منطقه و خارج از مرزهاست حضور افرادي در منطقه كه درباره ميراث فرهنگي وظيفه دارند، ضروري است
آنكه در نيروي انتظامي وارد ميشود، اعم از بومي و غيربومي، متعهد ميشود كه براي امنيت كشور گام بردارد و مطمئنا ثابت كرده است كه ميتواند نيروي خوبي باشد و بايد به آن اطمينان كرد.
عليرضا تراب ـ فراندار شهرستان جيرفت ـ در گفت و گو با خبرنگار گروه اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) درخصوص برخي ديدگاهها مبني بر نبود كاربري لازم نيروهاي محلي و بومي در قضيه جيرفت گفت: نيروهاي انتظامي و نظامي، تعهدات و وظايفي در قبال مسائل كلي و امنيت مملكت دارند كه هر جا باشند، وظيفه خود را انجام ميدهند. در عين حال كه نميتوان گفت تمام نيروهاي بومي، قوم و خويشي دارند كه به حفاري ميپردازند. ميراث فرهنگي نيز ميراث نياكان و سرزمين آبا و اجدادي ماست. به هرحال، همه ما تعهدي در قبال آن داريم. مسائل اتفاق افتاده در جيرفت به علت تحريك از بيرون منطقه و خارج از مرزهاست و بنده ميدانم كه مردم جيرفت بعد از گذشت دو سال توجيه شدهاند و خود به دنبال اين مسائل نيستند.
وي دربارهي ضرورت حضور نيروهاي اطلاعاتي و امنيتي در منطقه اظهار داشت: يكي از وظايف دستگاههاي اطلاعاتي، اين است كه بتواند پيشگيري و حتا در مواردي پيش بيني كند؛ اما در رابطه با حل معضلات موجود در منطقه ما حتا در رابطه با معضلاتي كه در مناطق ديگر كشورها اتفاق ميافتد، مشكل اصلي، فرهنگ جامعه است كه بايد در اين زمينه راهكارهاي مناسبي را پيش بيني كرد تا با همكاري نيروهاي نظامي، انتظامي اصطاعاتي و امنيتي، به اين مهم دست يافت.
تراب گفت: 483 تپه را در جيرفت به هيچ وجه نميتوان با نيروهاي نظامي و حتا چندين لشگر كنترل كرد؛ تنها راه حل، تذكر اهميت ميراث فرهنگي با برگزاري همايشها و جلساتي در اين زمينه است. حضور افرادي كه به طور مستقيم در رابطه با ميراث فرهنگي وظيفه دارند، در جيرفت، ضروري است؛ چراكه بايد از تپهها نمونهبرداري شود و در مهمترين آنها حفاظت فيزيكي صورت گيرد. ما كه تاكنون تنها به نيروي انتظامي بسنده كردهايم بايد بدانيم اين نهاد نميتواند تمامي منطقه را حفاظت كند.
فرماندار شهرستان جيرفت درباره ميزان و نوع همكاري زيرمجموعههاي دولت در برخورد با قضيه جيرفت اظهار داشت: موضوع حفاريهاي غيرمجاز همواره وجود داشته است؛ بنده به عنوان مسؤول سياسي ـ نظامي منطقه عقيده دارم علاوه بر نبود امكانات رفاهي، دستهايي در كار بود كه حركتي را عليه نيروي انتظامي بسيج كرد. قصدهايي چون جوسازي، تحريك و بهرهبرداري از دولت در ميان است. در نتيجه نميتوان گفت اين مساله از همكاري نكردن زيرمجموعهها ناشي ميشود؛ همگي بايد دست به دست دهيم و راهكارهايي عملي و اجرايي مشخص كنيم؛ چراكه در غير اينصورت مشكلات همچنان وجود خواهد داشت.
تراب در پايان درخصوص عملكرد ناحيه مقاومت بسيج در دوره حفاظت خود از منطقه جيرفت گفت: اطلاعات دقيقي در اين باره ندارم؛ اين گروه سال گذشته كنترل مناطق را به دليل معضلات پيش آمده و ترك نيروهاي انتظامي به طور موقت بهدست گرفت كه حدود 9 تا 10 ماه تا پايان سال اين موضوع طول كشيد و ما در صورت ضرورت از اين نيروها كمك ميگيريم؛ اما در برنامههاي خود چنين چيزي را لحاظ نكردهايم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات