دلايل توقف طرح ملي گردشگري از طرف سازمان مديريت و برنامه ريزي(2) كارشناس بخش گردشگري سازمان مديريت: كارشناسان داخلي طرح، ضعيف و كارشناسان خارجي قوي بودند
سعيد اميريان، در ادامهي گفت و گو با خبرنگار گردشگري ايسنا، عدم همكاري و هماهنگي با دستگاههاي دولتي و خصوصي را در توقف طرح ملي گردشگري، مرتبط دانست و افزود: در جلسات شوراي عالي گردشگري، همهي نهادها از عدم هماهنگي خبر داده و انتقاد داشتند، در حاليكه در سند طرح مذكور، تاكيد فراواني بر ايجاد هماهنگي نزديك با ساير وزارتخانهها و موسسات دولتي و سازمانهاي ذيربط بخش خصوصي شده بود.
وي ادامه داد: اين موضوع، توسط نمايندگان وزارت علوم، راه و ترابري و سازمان حفاظت محيط زيست به نمايندهي وزات كشور و انجمن صنفي دفاتر خدمات مسافرت هوايي و جامعهي هتلداران ايران به طور مستند و كتبي اعلام شد.
اميريان، ايراد ديگر طرح را، ضعف علمي ناميد و گفت: انتظار ميرفت برنامهي توسعه ملي گردشگري كشور، بر مبناي علمي قوي استوار گردد، همچنان كه سند برنامهي ملي نيز تاكيد فراواني بر اين موضوع داشت، با اين حال خروجيهاي طرح نشان داد، اين كار داراي نقاط ضعف عمدهاي است و كار كارشناسي قوي بر آن انجام نشده است.
وي، يك نمونه از ضعفهاي علمي طرح را برشمرد و گفت: سند طرح جامع بر رشد سريع عرضه و تقاضاي بخش گردشگري تاكيد داشت، ولي بررسي خروجيهاي طرح ملي گردشگري نشان داد كه در برنامهريزيهاي انجام شده در غالب برنامه ملي، تعداد جهانگردان خارجي از رقم 1/3 ميليون نفر در سال 2000 تنها به رقم 3/7 ميليون نفر در سال 2015 افزايش يابد. در اين صورت به نظر ميرسيد، هدف و برنامهريزي غير واقعي بوده و در صورت اعتقاد به اين هدف نيز، بسياري از توجيهات مربوط به برنامهي ملي از بين ميرفت.
اين كارشناس گردشگري افزود: ضمن آنكه اين هدف، نشان ميدهد كه بعد از اجراي برنامهي 15 ساله، سهم ما از بازار جهاني جهانگردي نه تنها افزايش نخواهد يافت، بلكه تا حدودي كاهش نيز مييابد.
وي اظهار داشت: هدف مذكور حتي پايين تر از حد انتظارات و هدف گذاري برنامهي سوم توسعه ميباشد، چراكه هدف برنامهي سوم، رسيدن به رقم 4ميليون جهانگرد خارجي در سال 1383 ميباشد.
اميريان ايراد سوم اين طرح را برشمرد و افزود: در حالي كه طرح در مراحل مطالعاتي بود، آقايان قصد اجراي آن را داشتند، بهگونهاي كه در استعلام انجام شده از سازمان ايرانگردي و جهانگردي در تير ماه 1381 مشخص شد، از مجموع 133 فعاليت دستوري، تا پايان سال 1380 تنها 29 فعاليت به اتمام رسيده و گزارش فارسي آن تهيه شده بود و 22درصد كل طرح و 66 فعاليت به اتمام رسيده بود.
وي چهارمين ايراد را برآورده نشدن انتظارات از طرح مربوطه دانست و اضافه كرد: اين برنامه در مجموع، انتظارات سند طرح جامع را برآورده نميكرد، زيرا در سند جامع، انتظارات متعددي در ازاي اجراي آن مطرح شده است.
وي ادامه داد: سازمان مديريت و برنامهريزي، مخالفتي با برنامهي ملي و طرح توسعه گردشگري ندارد، بلكه معتقد است قابليت اجرايي اين طرح، بايد افزايش يابد.
اميريان، گفت: ساختار كارشناسان خارجي طرح ملي گردشگري، قوي و با تجربه بود، اما متاسفانه كارشناسان داخلي كه براي همكاري با كارشناسان خارجي انتخاب شدند، انتخاب درست و كارشناسي به نظر نميرسيدند.
در حالي كه كارشناسان قوي تر در رشته هاي مختلف وجود داشت كه حتي برخي از آنها داراي اعتبار بين المللي بودند ولي استعلامي كه در رابطه با ساختار كارشناسان داخلي از سازمان ايرانگردي و جهانگردي كرديم، روشن كرد، در تركيب نيروهاي داخلي حتي يك فرد زبده و صاحب نظر و داراي سابقه وجود ندارد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات