باستانشناسان به شهر دقيانوس ميروند
محوطه باستاني شهر دقيانوس در استان كرمان، با هدف شناسايي بافت شهري، معماري، گاهنگاري و تاريخ زيست يكي از مهمترين كلانشهرهاي دوران اسلامي در جنوب شرقي ايران و در حوزه فرهنگي جازموريان، مورد كاوش باستان شناسي قرار ميگيرد.
شهر دقيانوس در حقيقت نام قديم شهر جيرفت است كه تنها به سبب قدمت دقيانوس ناميده ميشود.
به گزارش بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حوزه فرهنگي جازموريان از نظر پژوهشهاي باستان شناسي و تاريخي در اطلس جغرافياي فرهنگي ايران نقش مهمي داشته و از جايگاه ويژهاي برخوردار است. به گونهاي كه همپايه فرهنگهاي خوزستان - شوش و فرهنگهاي ميان رودان (بينالنهرين) و هند ميباشد.
به گفته دكتر حميده چوبك، سرپرست اين گروه باستان شناسي، حوزه فرهنگي جازموريان، تلاقيگاه سه استان كرمان، بلوچستان و هرمزگان است كه از شمال به كوههاي بارز، از جنوب به كوههاي بشاگرد، از غرب به كوههاي البرز و از شرق به كوههاي مكران محدود ميشود.
همچنين رود بمپور در شرق و هليلرود در غرب همراه با رودهاي فصلي كه همگي به هامون جازموريان سرازيرند، آن را سيراب ميكنند.
اين رودها و جغرافياي ويژه با بخشهاي ميان كوهي و دشت، شرايط مناسبي را براي پديد آمدن زيستگاههايي از دوران پارينه سنگي تا دوران اسلامي فراهم آوردند و به سان يك گذرگاه و راهروي طبيعي بين هند، ميان رودان و دريا بودهاند.
برپايهي اعلام واحد اطلاع رساني سازمان ميراث فرهنگي كشور، از سال 77 بخشهايي از اين محوطه باستاني مورد كاوش و پژوهش قرار گرفت و اكنون هيات باستان شناسي شهر دقيانوس اميدوار است با حضور در اين منطقه و انجام بررسي، كاوش و پژوهش در بخشهاي مختلف اين شهر كهن بتواند ارزشهاي فرهنگي آن را معرفي كند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات