/گفت وگوي تفصيلي ايسنا با رييس كانون تكواندو كاران ايران/ حضور غيرمتخصصين تمام عيار؛ اهالي توپ، تور و شنا در راس تشكيلات فدراسيون تكواندو چه معنايي دارد؟
رييس كانون تكواندوكاران ايران گفت: « صلاحيت علمي و فني تمامي موسسين اين كانون مشخص و در فدراسيون تكواندو نيز موجود است ولي سئوال ما اين است كه حضور غير متخصصين تمام عيار، اهالي توپ و تور و تاتامي و شنا در راس تشكيلات فدراسيون تكواندو چه معنايي دارد».؟
بهنام حق شناس ضمن بازديد از دفتر مركزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در گفتوگو با خبرنگاران رزمي ـ ورزشي افزود:« باعث كمال امتنان و خرسندي است مسئولي كه ما را غير فني ميداند، نام دبيرستان و دانشگاه محل تحصيل خود را بيان كرده و حتي به يك نمونه از عناوين كسب شده خود در مسابقات مختلف، اشاره كند، از طرفي تا آنجا كه اطلاع داريم، طبق آيين نامهي انتخاب روساي فدراسيونها، حداقل مدرك مورد نياز ليسانس ميباشد و بر اين اساس خوشحال خواهيم شد تا توضيحات لازم در اين خصوص و همچنين مدارك تحصيلي تاييد شده و رسمي رييس كميته مربيان ارايه شود. ضمن اينكه افرادي كه كانون تكواندو كاران را از نظر فني زير سئوال ميبرند، لطف كرده و كارشناس خبره و متخصص آنان، پاسخ سئوالات يك كمربند زرد كانون را بدهد».
حق شناس، در خصوص چگونگي شكلگيري و اساسنامهي كانون، اظهار داشت:« با مشاهدهي برخي كاستيها در تكواندو و باز شدن فضاي كل جامعه پس از دوم خرداد، اين حركت پايهريزي شد و در چارچوب قانون و به عنوان اولين نهاد و فدراسيون غير انتفاعي ورزش در ايران، آغاز به كار كرديم».
وي با اشاره به اينكه به صرف فعاليت فدراسيون تكواندو به عنوان نهادي دولتي نميتوان مانع فعاليت بخش خصوصي شد، تصريح كرد:« متاسفانه در حال حاضر كميت در ورزش تكواندو كاهش يافته است و ما نيز پس از كسب مجوزهاي لازم از وزارت كشور به عنوان مرجعي عالي در اين كار، تصميم به فعاليت و جبران نقايص ياد شده گرفتيم».
وي شرايط موجود در فدراسيون تكواندو را فضاي بستهاي عنوان كرد و گفت:« نگاهي به آمار مشخص ميكند كه در ظرف چند سالي كه اين گروه خاص در فدراسيون حضور داشتهاند، دورههاي انگشت شماري در زمينهي داوري و مربيگري برگزار شده است در حاليكه هشت سال مدت زمان طولاني در ورزشهاي رزمي محسوب ميشود بطوريكه يك فرد ميتواند در خلال اين مدت ورزش را در بعد قهرماني شروع كرده و پس از طي مراحل لازم حتي به بازنشستگي نيز برسد. اين در حالي است كه اساس جمهوريت تغيير زود هنگام مديران است بطوريكه حتي رييس جمهور نيز به عنوان عاليترين مقام رسمي، به مدت چهار سال انتخاب ميشود ولي در ورزش شاهد اين مساله هستيم كه گروه خاصي ساليان متمادي حضور داشته و ميدان فعاليت به ديگران داده نميشود، چرا پيشكسوتان در انزوا هستند؟ چرا مربي كه 15 بازيكن به تيم ملي تحويل داده و شاگرد وي نيز در حال حاضر سرمربي يكي از تيمهاي تكواندو قدرتمند جهان است بايد در انزوا باشد؟»
رييس كانون تكواندو كاران ايران در ادامه مقامهاي كسب شده در رقابتهاي جهاني را مرهون تلاش و زحمات مربيان تكواندو دانست و اظهار داشت:« در حقيقت اين افراد باعث بدست آمدن اين افتخارات هستند نه كساني كه فقط قهرمانيها را در پروندهي مديريت خود ثبت ميكنند و آنرا بيانگر عملكرد خود ميدانند».
حق شناس وجود نهادهاي خصوصي (NGO) در كنار نهادهاي دولتي را از دلايل پيشرفت ورزش در كشورهاي توسعه يافته خواند و در خصوص مواضع اتخاذ شده از جانب فدراسيون تكواندو در مقابل اين كانون، گفت: «متأسفانه موضع گيري شكل گرفته باعث تاسف است و دليل آن صرفا به بسته بودن فضاي تكواندو كشور و انحصاري بودن آن بر ميگردد. اين مغاير با اصل جمهوريت است، وقتي كه نام تكواندو به ميان ميآيد تصور ميشود تكواندو فقط به گروه خاصي تعلق دارد در حاليكه اين ورزش متعلق به مردم است و ميراث خانوادگي شخص يا اشخاص خاص محسوب نميشود. پس چگونه ميشود كه مسوولين فدراسيون در مقابل نص صريح اصل 26 قانون اساسي ميايستند و حتي بحث ضرورت استعلام وزارت كشور را در خصوص صدور مجوز فعاليت كانون به ميان ميآورند در حاليكه كارشناسان خبره وزارت كشور تمامي بررسيهاي لازم را انجام داده و سپس به صدور مجوز فعاليت رسمي اقدام كردهاند . اين در حالي است كه برخي توقع دارند عاليترين مرجع اجرايي كشور از يك فدراسيون كسب تكليف كند. ضمن اينكه عليرغم طرح نظريهي گفتوگوي تمدنها از جانب كشور ما، ولي برخي در داخل كشور قانون شكني كرده و با صدور بخشنامهها و صحبتهاي غير مسئولانه، خود را در مقابل قانون قرار ميدهند».
وي ادامه داد:« طبق كميسيون ماده 10 احزاب پيرو اصل 26 قانون اساسي گروهها، تشكلها و انجمنهاي سياسي ميتوانند فعاليت قانوني داشته باشند، ضمن اينكه مطابق همين اصل قانون اساسي حتي اگر تشكلي نيز مجوز فعاليت نداشته باشد به شرط خدشه دار نكردن اساس جمهوري اسلامي مجاز به فعاليت است، كمااينكه اين كانون با مجوز رسمي وزارت كشور و كمكهاي مردمي تاكنون سعي در ارايه خدمت به جامعهي ورزش تكواندو داشته است».
حق شناس در مورد فعاليتهاي كانون تكواندوكاران ايران براساس اساسنامهي رسمي اين تشكل، اظهار داشت:« تاسيس مدارس تكواندو، برگزاري دورههاي مختلف فني اعم از مربيگري و داوري، گسترش تكواندو در آموزش و پروش، برگزاري مسابقات مختلف بصورت داخلي و بينالمللي، اعزام به تورنمنتهاي بينالمللي، و تحت پوشش قرار دادن و راه اندازي سبكهاي رزمي كرهاي از مهمترين برنامههاي كانون ميباشد».
وي با اشاره به وجود تشكل ديگري به نام مجمع تكواندو كاران و غير قانوني بودن آن گفت:« به هيچ وجه ارتباطي بين كانون و مجمع وجود ندارد. ضمن اينكه مجمع تكواندو كاران به دليل سوء مديريت مشكلات بسيار زيادي را در گذشته به وجود آورد به طوريكه حتي هيات مديرهي آن نيز از ادامهي فعاليت اين تشكيلات تا مشخص شدن وضعيت نهايي آن در كميته ماده 10 احزاب جلوگيري كرده است».
قهرمان مسابقات بينالمللي تكواندو سال 2000 بلژيك، در پاسخ به اين سوال كه تعدد سبكهاي رزمي را از چه ديدگاهي بررسي ميكنيد، گفت:« با توجه به شرايط جامعهي امروز بحث اصلي، جذب جوانان به ورزش است و از ديدگاه كمي اين كار نيز صورت گرفته ولي كارشناسي مطلوب و تاييد صلاحيت و سوابق افراد، بعضا رعايت نشده است. به هر حال از اين ديدگاه كه در جهت اشتغال زايي گامهايي برداشته شود، و تاكيد رياست محترم جمهور و رياست مجمع تشخيص مصلحت نظام براين مسأله، حركت خوبي انجام شده است كه البته كارشناسي دقيق افراد و سبك رزمي مورد نياز ميباشد».
وي در خصوص سبك هيانگ كه تحت پوشش Itf (فدراسيون بينالملي تكواندو) قرار دارد، تصريح كرد:« به دليل اختلاف ايجاد شده در كره، Wtf (فدراسيون جهاني تكواندو) فرمهاي اين سبك را تغيير داد و به عنوان پومسه ارايه كرد كه در اينجا بحث اصالت يا عدم اصالت پومسه يا هيانگ مطرح نيست چون هنرهاي رزمي كره از سابقهاي 3000 ساله برخوردارند و در سال 1955 تكواندو به اين هنرهاي رزمي اطلاق شد.البته اين تصور غلط نيز در اذهان عمومي وجود دارد كه مبارزات هيانگ بصورت آزاد و سنگين ميباشد در حاليكه مشاهدات عيني و فيلمهاي تهيه شده از مسابقات اين سبك بيانگر اين است كه درگيريهاي فيزيكي و تن به تن حذف شده و سيستم مبارزاتي مشابه كاراته كنترلي يا پومسه ميباشد».
حق شناس در پايان با تاكيد اينكه حتي رياست سازمان تربيت بدني هم همواره از ضرورت تشكيل NGO (نهادهاي غير دولتي) حمايت و از اين موضوع استقبال كرده است تصريح كرد:«NGO به هيچ وجه مجوز خود را از نهاد دولتي نميگيرد و در همين راستا كانون نيز در چارچوب قانون بصورت مستقل به فعاليتهاي خود ادامه خواهد داد».
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات