/گفتوگو/همزمان با سالگرد نخستين تماشاخانه تهران فاطمه راكعي: ديدن هنرمندان تئاتر لالهزار با وضعيت دردآور معيشتي برايم شرمآور بود
در پي برگزاري مراسم هشتاد و پنجمين سالگرد تاسيس تئاتر نصر (نخستين تماشاخانه تهران) فاطمه راكعي با حضور در اين مراسم لزوم توجه نهادهاي ذيربط و كميسيون فرهنگي مجلس را به وضعيت فعلي “تئاتر نصر” و “پارس” اعلام كرد.
“فاطمه راكعي”، عضو كميسيون فرهنگي مجلس در پاسخ به اين پرسش كه كميسيون فرهنگي مجلس قرار است چه اقداماتي براي تئاترهاي لالهزار انجام دهد، گفت: من از ماهها قبل در جريان وضعيت نابهنجار تئاتر نصر و پارس كه از قديميترين تئاترهاي تهران هستند، قرار گرفتم و با تماسهايي كه با بعضي از هنرمندان تئاتر و مسوولان اين تماشاخانهها داشتم، در يك ديدار اوليه در محل تئاتر نصر پاي صحبتهاي آنها نشستم. وضعيتي كه الان هنرمندان تئاتر در اين تماشاخانهها دارند، وضعيت بسيار ناهنجار و بدي است و برازندهي هنرمندان تئاتر كشور نيست.
وي افزود: درست است كه در اين تالارها عمدتا تئاترهاي سنتي و كمدي اجرا ميشود، ولي اكثر اين عزيزان بازيهاي بسيار درخشان و ارزندهاي دارند و به نظر ميرسد، اگر اين تئاترها احيا شود و از اين حالت انزوا درآيد، با همين هنرمنداني كه الان هستند هم نمايشهاي بسيار خوبي كه ضمن داشتن مضامين انتقادي اجتماعي، خنده را بر لبان تماشاگران مينشاند، عرضه ميشود و به نظر ميرسد كه اين بعد از هنر در كشور ما خريداران زيادي داشته باشد.
وي تصريح كرد: ديدار دوم ما، يعني شركت در مراسمي در آستانهي سالگرد افتتاح گراند هتل، در 85 سال پيش، بهانهاي بود براي هنرمندان كه بزرگداشتي را به ياد اولين بنيانگذاران تماشاخانه تهران برگزار كنند. ضمن اين كه با دعوت از مسوولاني كه به نحوي مرتبط با تئاتر هستند، مثل سازمان ميراث فرهنگي، يا سازمان فرهنگي هنري شهرداري، وزارت ارشاد و كميسيون فرهنگي مجلس، قصد داشتند توجهها را جلب كنند.
وي خاطر نشان كرد: من به عنوان يك عضو از كميسيون فرهنگي مجلس در اين مراسم حضور پيدا كردم. متاسفانه وزير ارشاد به خاطر برنامهاي كه با رايزنان فرهنگي داشتند، نتوانستند در اين مراسم شركت كنند. اما متاسفانه از مسوولان ديگر هم به جز نمايندگان ميراث فرهنگي، كسي حضور پيدا نكرد و حتي نمايندهاي هم نفرستاد. اين هم حكايت از غربت زياد هنرمندان تئاتر دارد.
وي خاطر نشان كرد: در ارتباط با اين هنرمندان چندين كار بايد صورت بگيرد. يكي اين كه تماشاخانههاي تهران، مخصوصا تئاتر نصر كه سابقهي چند ده سالهي نمايش دارد و چهرههاي با ارزشي از آن جا پا به عرصههاي تئاتر و سينما گذاشتهاند و اولين بازيگران در اين عرصه كارشان را شروع كردهاند، احيا شود.
اين جا به عنوان محل اولين تماشاخانه تهران از مكانهايي است كه به خاطر قدمت و زيبايي آن بايد مورد توجه خاص قرار گيرد.
اين مكان به خاطر استحكام و فضاي بزرگش كاملا قابل استفاده است و بخشي از خواستههاي هنرمندان كه در بيانيهشان هم آمده، همين است. احياي تئاتر نصر، ثبت اين مكان جزو آثار ملي كشور، از ديگر كارهايي است كه بايد صورت گيرد.
وي اضافه كرد: خوشبختانه نمايندگان ميراث فرهنگي كه از طرف رياست اين سازمان در مراسم حضور داشتند، بر اساس اطلاعات و آماري كه از آن جا به ما دادند؛ قول دادند كه سريعا اقدام كنند و ثبت اين مكان را حق هنرمندان تئاتر دانستند. در طول روز چندين كار به روي صحنه ميرود و بازيگران به خاطر وجود عوارض شهرداري و هزينههاي گريم و صحنه و موارد ديگر از هر اجرا چيزي حدود30 تومان (سي تا يك توماني) دريافت ميكنند! اين هنرمندان با حقوق ناچيزي كه در واقع، زير زير خط فقر است،نه بيمه هستند و نه كوچكترين حمايتي از جايي دريافت ميكنند. براي من به عنوان يك اهل قلم كه به فرهنگ و هنر كشورم دلبستگي دارم، ديدن اين هنرمندان با اين وضعيت دردآور معيشتي، شرمآور بود.
اميدوارم به زودي مسايل آنها از طريق كميته فرهنگ و هنر كميسيون فرهنگي، كه قبلا هم مسالهي بيمه هنرمندان را به خوبي پي گرفتند، پيگيري شود.
راكعي افزود: خواهم كوشيد كه از طريق كميسيون و كميتهي مربوطه، با مسوولان ذيربط در اين زمينه ارتباط برقرار كنيم و مساله تا رسيدن به نتيجه دنبال شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات