به گزارش ایسنا، نماز عید فطر صبح امروز دوشنبه (۱۱ فرودین ماه) به امامت رهبر معظم انقلاب در مصلای امام خمینی (ره) تهران با حضور مردم مومن پایتخت اقامه شد.
از بامداد امروز پلیس انتظامی و راهنمایی و رانندگی در اطراف مصلی حضور پیدا کردند تا حضور مردم را در نماز عید فطر تسهیل کنند.
مردم از هر چهار ضلع مصلی امکان حضور در مصلی امام خمینی(ره) داشتند.
پیش از اذان صبح یعنی از ساعت ۴صبح درهای مصلی به روی نمازگزاران باز شد و در همان دقایق ابتدایی نمازگزاران وارد مصلی تهران شدند.
تمامی درها برای ورود خانوادهها باز شد اما از نزدیکی حوض اصلی مصلی تفکیکها آغاز شد.
مترو تهران نیز از ساعت ۴صبح اولین قطارهای خود را به راه انداخت و ایستگاههای شهید بهشتی و شهید مفتح و همچنین مصلی امام خمینی(ره) و شهید همت میزبان نمازگزاران بود. همچنین شرکت اتوبوسرانی و تاکسیرانی از ۴صبح در میادین اصلی شهر تهران و همچنین مساجد آماده خدمات رسانی بودند.
طبق اعلام قبلی از نمازگزاران درخواست شده بود که تا قبل از ساعت ۷ وارد مصلی تهران شوند زیرا بار ترافیکی رفت و آمد را سخت میکرد.
پیش از این نیز اعلام شده بود کسانی که بعد از ساعت ۷:۳۰ به مصلی تهران خواهند رسید باید از درهایی غیر از ضلع جنوبی وارد شوند زیرا ضلع جنوبی امکان وصل شدن نماز را ندارد.
مراسم اصلی نماز عید فطر از ساعت ۶:۴۰ دقیقه با قرائت هادی موحد امین قاری برجسته قرآن آغاز شد.
پس از آن محمدرضا غلامرضا زاده زیارت آل یاسین را قرائت کرد و سپس مردم ندای «اللهم عجل الولیک الفرج» و «لبیک یا علی» را سر دادند.
در ادامه احمد بابایی ـ شاعر آیینی ـ اشعاری با موضوع ماه مبارک رمضان، وحدت و شهدای مقاومت خواند.
سپس نمازگزاران با شعارهای «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» انزجار خود را از آمریکا و رژیم صهیونیستی فریاد زدند.
پس از آن گروه سرود «نجم الثاقب تهران» نماهنگ حماسی با عنوان «لشکر قدس» را برای همدردی با کودکان بیدفاع غزه اجرا کردند.
در ادامه یاد و خاطره شهدای خدمت به ویژه آیتالله سیدابراهیم رئیسی و همچنین شهدای جبهه مقاومت گرامی داشته شد.
پس از آن نیز حنیف طاهری ـ مداح اهل بیت(ع) ـ دقایقی را در مورد ظهور امام زمان (عج)، جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و مقاومت مردم یمن به مدیحهسرایی پرداخت.
این مداح اهل بیت(ع) همچنین رجزخوانی در پاسخ به نامه ترامپ به ایران داشت که بخشی از آن را در ادامه میخوانید:
اهل ایرانیم، مرد هفت خوانیم
ما مثل جنگ هشت ساله میتوانیم
باید برای حفظ این پرچم خطر کرد
از هفت خوان هم میشود با هم گذر کرد
باید شکست این هیبت پوشالیاش را
آورده در میدان خشاب خالیاش را
در مکتب ما ترس معنایی ندارد
این امت از تهدید پروایی ندارد
وقت رجز خواندن چکامه میفرستیم
ما جای نامه، شاهنامه میفرستیم
چرا نماز عید فطر با تأخیر خوانده شد؟
در ادامه محمدرضا غلامرضازاده به دلیل استقبال نمازگزاران و تاخیر در اقامه نماز، دقایقی را در وصف ماه رمضان و خداحافظی با این ماه به مدیحهسرایی پرداخت و سپس دعای ۴۵ صحیفه سجادیه و دعای سلامتی امام زمان(عج) را زمزمه کرد.
طبق اعلام ستاد برگزاری نماز عید سعید فطر قرار بود نماز رأس ساعت ۸ به امامت رهبر معظم انقلاب اقامه شود اما به دلیل استقبال پرشور مردم صفوف نمازگزاران به خیابانهای اطراف کشیده شد و نماز با ۳۰ دقیقه تاخیر از ساعت ۸:۳۰ همراه با شعار «این همه لشگر آمده / به عشق رهبر آمده» نمازگزاران به امامت رهبر معظم انقلاب اقامه شد.
پس از پایان نماز مردم با شعار «حیدر حیدر» رهبر معظم انقلاب را تا جایگاه سخنرانی همراهی کردند.
جدا از مراسم نماز عید فطر، امسال نیز همچون سالهای گذشته برنامههای فرهنگی با همکاری انجمن اسلامی دانشآموزان، سازمان تبلیغات و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان همچون جشن روز اولیها در حیاط اصلی مصلی برای پسران و دختران برگزار شد.
موکبهای فرهنگی هم در صحن اصلی برپا شده بود. همچنین تماشاخانههای سیار کانون پرورش فکری کودک و نوجوان و اجرای نمایشهای عروسکی از دیگر برنامههای ویژه کودکان و نوجوانان بود.
ضمنا برای کودکان و نوجوانان نیز کولههای فرهنگی تدارک دیده شده بود. در کنار سایر برنامههای فرهنگی و شاد دو شهربازی کوچک هم برای کودکان در مسیر نماز برقرار شده بود.
بیشتر برنامههای جانبی نماز عید فطر امسال برای کودکان و نوجوانان بود و میتوان گفت محور تمامی برنامهها خانواده بود.
یکی از اتفاقات قابل توجه امسال نصب تابلوهای راهنمای زیاد در مسیر نمازگزاران بود، حتی در نقاطی که عدم اتصال صفوف بود تابلوهایی قرار داده شده بود، همچنین در چهار ضلع اصلی مصلی تهران سکوی راهنما نصب شده بود و اطلاعرسانی لحظه به لحظه صورت گرفته بود.
حضور خادمان رضوی در مسیر نمازگزاران
از دیگر اتفاقات قابل توجه، حضور خادمان حرم رضوی در درهای مصلی تهران و میزبانی از نمازگزاران بود.
همچنین در تمام خیابانهای منتهی به درهای ورودی مصلی، موکبهای فراوانی اعم از پزشکی، فرهنگی و پذیرایی وجود داشت و از مردم نمازگذار میزبانی کردند.
*این گزارش از لحظه انتشار بهروز رسانی شده است.
انتهای پیام
نظرات