• سه‌شنبه / ۵ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۸:۲۸
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1404010501716
  • خبرنگار : 50622

مشکلات رایج تغذیه‌ای و راهکارهای آن

مشکلات رایج تغذیه‌ای و راهکارهای آن

ایسنا/البرز یک کارشناس تغذیه گفت: مصرف متعادل آب، آب میوه طبیعی، دوغ کم نمک و شیر در فاصله بین افطار و سحر باعث حفظ تعادل آب بدن و رفع احساس تشنگی در روزه‌داری می‌شود.

فرزانه سینکایی در گفت و گو با ایسنا در مورد مشکلات رایج تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان گفت: یکی از این مشکلات رایج در این ایام سوزش و ورم معده است که به علت افزایش سطح اسید در معده خالی اتفاق می‌افتد و از قسمت فوقانی معده شروع و تا ناحیه گلو گسترش پیدا می‌کند.

وی افزود: مصرف زیاد ادویه، نوشیدنی‌های گازدار،کافئین‌دار و ترشی این مشکلات را تشدید می‌کند. از این رو افراد دارای مشکلات گوارشی و زخم معده ضمن رعایت رژیم غذایی خود، حتما باید برای روزه داری با پزشک خود مشورت کنند.

سینکایی ادامه داد: یک راهکار برای حل این مشکل گوارشی محدود کردن مصرف مواد غذایی محرک است. بهتر است که روزه داران بلافاصله بعد از صرف وعده افطار و سحر دراز نکشند. همچنین توصیه ما این است که بعد از این وعده‌ها حداقل به مدت ۱۰ دقیقه پیاده‌روی داشته باشند.

وی گفت: بهتر است که حداقل بین مصرف وعده‌های غذایی ماه رمضان و خواب، دو ساعت فاصله باشد و هر سه وعده غذایی در حجم متعادل خود مصرف شود، چرا که حذف یا پرخوری در هر یک از این وعده‌ها مشکل گوارشی را تشدید می‌کند.

این کارشناس تغذیه ادامه داد: مشکل دیگری که ممکن است روزه داران با آن مواجه شوند، سردرد است که علت آن کاهش سطح مایعات بدن، افت فشار خون، عادت به نوشیدن مایعات کافئین‌دار، خستگی و خواب کافی است.

سینکایی بیان کرد: برای درمان و بهبود این سردردها بهتر از چند هفته قبل از شروع ماه رمضان مصرف دخانیات و نوشیدنی‌های کافیین‌دار محدود شود و در وعده سحری از کربوهیدرات پیچیده، مواد غذایی سبوس‌دار، فیبر، غلات و برنج قهوه‌ای استفاده کنند.

وی ادامه داد: بهتر است که از مصرف قندهای ساده مثل زولبیا و بامیه خودداری شود، چون بعد از مصرف این شیرینی‌ها سطح انسولین خون افزایش زیادی پیدا می‌کند و این خود باعث افت قند خون در طول روزه داری می‌شود.

این کارشناس تغذیه در مرکز بهداشت غرب کرج گفت: روزه داران باید خواب کافی داشته باشند. اگر سردرد به خاطر افت فشار خون ایجاد شود و فرد را دچار مشکل جدی کند، فرد باید روزه خود را افطار کند.

سینکایی بیان کرد: علایم افت قند خون سرگیجه، تعریق، لرزش، کاهش تمرکز، تپش قلب، ضعف و حالت غش است.

وی در مورد افزایش تشنگی در روزه داری گفت: برای رفع احساس تشنگی مصرف میوه و سبزیجات در فاصله بین افطار تا سحر توصیه می‌شود، همچنین مصرف چای پررنگ در وعده سحر که باعث از دست رفتن آب بدن به علت مدر بودن و افزایش احساس تشنگی در طول روز می‌شود، باید محدود شود.

سینکایی با تاکید بر محدود کردن مصرف نمک در وعده های غذایی یادآور شد: مصرف متعادل آب، آب میوه طبیعی، دوغ کم نمک و شیر در فاصله بین افطار و سحر باعث حفظ تعادل آب بدن و الکترولیت‌ها می‌شود.

وی گفت: همچنین خوردن مواد غذایی پر از پروتئین مثل کباب‌ها در وعده غذایی به ویژه سحر باید محدود شود، چون باعث تشدید تشنگی در ساعات اولیه روز می‌شود.

سینکایی بیان کرد: یبوست یک مشکل شایع در روزه داری است که به علت مصرف زیاد غلات تصفیه شده، بدون سبوس و کاهش آب دریافتی از طریق مصرف میوه و سبزیجات ایجاد می‌شود. از این رو روزه داران باید نان‌های سبوس‌دار، سبزیجات، میوه مصرف کرده و مایعات کافی از طریق غذاهایی چون سوپ و آش را دریافت کنند.

این کارشناس تغذیه گفت: مشکلات سوء هاضمه و نفخ هم در روزه دارن شایع است که به علت مصرف زیاد غذاهای سرخ کردنی و پرچرب، نوشیدنی گازدار ایجاد می‌شود. بهتر است سبزیجات نفخ دار به صورت بخارپز مصرف شود و نفخ حبوبات را با خیساندن در آب قبل از مصرف به مدت ۴۸ ساعت بگیرند. همچنین مصرف ادویه و چربی‌ها محدود شود و غذاها به صورت آب پز یا بخار پز مصرف شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha