ابراهیم جلیلی در گفتوگو با ایسنا، افزود: متولی سفره هفت سین از قدیم در ملایر بانوان بودند و سفره هفتسین به تمکن مالی خانواده و شخصیت و مقام صاحب خانه در اجتماع بستگی داشت.
وی خاطرنشان کرد: چیدمان این سفره رو به در ورودی خانه بود، جایگاه این سفره در بعضی خانوادهها وسط سالن پذیرایی یا روی کرسی و در برخی روی طاقچه خانه بود، یک زیرانداز پارچهای سفید یا رنگی و کمی بزرگتر از روسری پهن میکردند.
جلیلی ادامه داد: سپس یک آینه کوچک قاب حلبی، روبروی آن بشقابی سبزه، یک جلد کلام الله مجید، یک شمع یا چراغ به طوریکه تصویر سبزه و چراغ و قرآن در آئینه دیده شود، یک ظرف سفالی از سیر، سنجد، سمنو، سرکه ، سماق... تخم مرغ رنگی، کلوچه، ظرفی از نخودچی یا کشمش و... چیدمان سفره هفت سین را تشکیل میداد.
رئیس میراث فرهنگی ملایر با بیان اینکه این مراسم در هفتم فروردین در محل موزه ساعت ۱۰ برگزار میشود، گفت: همچنین امسال چهارمین جشنواره آشهای محلی ملایر برپا میشود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: به همت اداره میراث فرهنگی ملایر و مشارکت بخش خصوصی، چهارمین جشنواره آشهای محلی شهرستان ملایر با حضور علاقهمندان به طبخ آشهای سنتی برگزار خواهد شد.
جلیلی توضیح داد: این رویداد با هدف معرفی و ترویج فرهنگ غذای بومی و محلی، روز شنبه نهم فروردین از ساعت ۱۷ تا ۱۹ در مجتمع گردشگری الماس، کیلومتر یک جاده ملایر به اراک برگزار و به نفرات برتر، جوایز ارزندهای اهدا خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات