• جمعه / ۱ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۴:۱۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404010100208
  • خبرنگار : 50072

راهکار خوراکی برای پیشگیری از ابتلا به وزوز گوش

راهکار خوراکی برای پیشگیری از ابتلا به وزوز گوش

ایسنا/خراسان رضوی پژوهشگران گفتند: کاهش صدا با گوش‌گیر یا استفاده از گوش‌گیر در محیط های پر سروصدا موجب کاهش خطر وزوز گوش در افراد می‌شود و نتایج پژوهش‌های جدید آنان نشان داد که تغییرات در رژیم غذایی نیز می‌تواند به کاهش خطر وزوز گوش کمک کند.

پژوهشگر ارشد این پژوهش، کینکیسیو ژنگ از دانشگاه طب سنتی چینی چنگدو در سیچوان، چین اظهار کرد: راهکارهای مبتنی بر رژیم غذایی می‌توانند نقش مهمی در پیشگیری از مشکل وزوز مزمن گوش ایفا کنند و شواهد موجود نشان می‌دهد که مصرف بیشتر میوه و فیبر یا نوشیدن شیر و قهوه ممکن است از وزوز آزاردهنده و مداوم که می‌تواند افراد را به حواس‌پرتی و گیجی سوق دهد، جلوگیری کند.

از هر ۶ بزرگسال، یک نفر به وزوز گوش مبتلا است. اگرچه قرار گرفتن در معرض صدای بلند یکی از عوامل اصلی مشکلات شنوایی است، اما منبع ایجاد وزوز گوش هنوز ناشناخته باقی مانده و شامل طیفی از عوامل است.

آنان داده‌های هشت تحقیق انجام شده قبلی را بررسی کردند که به ارتباط بین وزوز گوش و رژیم غذایی پرداخته بودند. این تحقیقات شامل بیش از ۳۰۰ هزار نفر بود و نتایج نشان داد که افزایش مصرف برخی غذاها می‌تواند خطر وزوز گوش را به‌طور قابل‌توجهی کاهش دهد.

نتایج پژوهش کنونی منتشر شده در سایت هلث نشان داد که مصرف میوه‌ها به میزان ۳۵ درصد، لبنیات ۱۷ درصد، کافئین ۱۰ درصد و فیبر ۹ درصد با کاهش وزوز گوش همراه است.

به گفته محققان، این غذاها ممکن است با تامین مواد مغذی خاصی که از سلامت شنوایی محافظت می‌کنند، بر خطر وزوز گوش تاثیر بگذارند، به‌عنوان مثال، کافئین باعث ترشح هورمون‌هایی می‌شود که از اعصاب مرتبط با شنوایی محافظت می‌کنند. میوه‌ها و فیبر سطح قند خون را حفظ و از التهاب بالقوه مضر جلوگیری کند.

پژوهشگران اظهار کردند که مکانیسم‌های اصلی ممکن است شامل اثرات محافظتی این رژیم‌ها بر رگ‌های خونی و اعصاب، خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی آن‌ها باشد.

با این حال، آنان تاکید کردند که به دلیل کیفیت پایین شواهد موجود، باید این یافته‌ها را با احتیاط تفسیر کرد، همچنین هیچ مدرکی برای غذاهای دیگری مانند شکلات، سبزیجات، تخم مرغ، گوشت یا ماهی که ممکن است وزوز گوش را کاهش دهند، پیدا نشد.

البته نتایج بررسی شده در این پژوهش نشان نمی‌دهند که رابطه‌ای بین واکنش متناسب با مقدار، بین این غذاها و وزوز گوش وجود دارد؛ به عبارت دیگر، مصرف زیاد میوه یا کافئین لزوما حفاظت بیشتری در برابر وزوز گوش ایجاد نمی‌کند.

نتایج این تحقیق در نشریه BMJ منتشرشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha