حسن فرهاد غیبی، در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت وعدهی افطار در ماه رمضان گفت: افطار باید گونهای آغاز شود که هیچگونه فشاری به معده وارد نشود و معده کم کم آمادهی دریافت مواد غذایی دیگر شود.
وی ادامه داد: برای همین توصیه میشود افطار را با نوشیدنیهای ولرم مانند یک لیوان آب، شیر و یا چای کمرنگ آغاز کنید، سپس همراه آن از دو الی سه عدد خرما یا یک قاشق مربا خوری عسل مصرف شود، زیرا طی مدت روزهداری قند خون پایین آمده و همچنین آب بدن کاهش مییابد که باید این نیازها را در حین وعدهی افطار تامین کرد.
این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه میتوان با مصرف مواد قندی ساده اشتها را کنترل کرده و از پرخوری در وعدهی افطار پرهیز کرد، افزود: از شروع افطار با نوشیدنیهای داغ، یخی و سرد پرهیز شود، زیرا موجب آسیب دیدن معده و سوهاضمه در فرد میشود.
وی ضمن تاکید بر مصرف سوپ، در وعدهی افطار توضیح داد: مصرف سوپ یا آش رقیق پس از باز کردن روزه گزینهی بسیار مناسبی برای آماده کردن معده برای دریافت وعدههای دیگر است.
غیبی خاطر نشان کرد: بهتر است بین وعده افطار و شام فاصله قرار داده شود، یعنی شام یک الی دو ساعت پس از مصرف وعده افطاری خورده شود، اما اگر امکان یک الی دو ساعت فاصله دادن مقدور نباشد، می توان این فاصله را به ۲۰ دقیقه کاهش داد و سپس یک شام سبک مصرف کرد.
متخصص تغذیه توضیح داد: خوردن آشهای غلیظ و چرب که مقدار زیادی پیاز داغ و نعناع داغ دارد، همچنین حبوبات فراوان بهدلیل ایجاد مشکلات گوارشی در وعده افطار مناسب نیست و توصیه نیز نمیشود، همچنین مصرف بامیه و زولبیا که دارای مقادیر زیادی قند و چربی، اسیدهای چرب اشباع و ترانس است، بسیار محدود شود.
وی با اشاره به مواد غذایی سالم که میتوان در وعدهی افطار و شام مصرف شود، متذکر شد: مصرف سالاد، نان پنیر و سبزی و سپس برنج و خورشتهای کم چرب با یک الی دو تکه گوشت، فرنیها، شیربرنج به همراه نان در وعده شام توصیه میشود.
غیبی با بیان اینکه باید از پرخوری در وعده افطار از پرهیز کنید، عنوان کرد: پرخوری علاوه بر اینکه به سیستم بدن آسیب میرساند، سبب میشود تا در وعدهی سحری میل به غذا نداشته باشیم در حالی که این وعده بسیار مهم است و نیاز اصلی تغذیه بدن را تامین میکند.
وی با اشاره به اهمیت مصرف میوه، سبزیجات و لبنیات در ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: میوه ها و سبزیها سرشار از انواع ویتامین و املاح بوده و شیر نیز سرشار از کلسیم است که مصرف آنها به شدت توصیه میشود.
وی با اشاره به میزان مناسب مصرف آب در ماه رمضان، افزود: توصیه میشود که در ماه رمضان در بین وعدهی افطار و سحری شش الی هشت لیوان آب مصرف شود، ولی این مقدار آب در وعدههای افطار و سحری مصرف نشود، بلکه در فاصلهی زمانی این دو وعده به منظور تامین آب بدن، استفاده شود.
انتهای پیام
نظرات