• یکشنبه / ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403121913147
  • خبرنگار : 50161

دندان‌های شیری را دست کم نگیرید

دندان‌های شیری را دست کم نگیرید

ایسنا/زنجان رئیس گروه بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی زنجان با تاکید بر اهمیت مراقبت از دندان‌های شیری، گفت: اهمیت دندان‌های شیری اگر بیشتر از دندان‌های دائمی نباشد، کمتر هم نیست.

علی‌حسین کبودوند در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: دندان‌های شیری، هم یک نقشه‌ راه برای دندان‌های دائمی هستند و هم در رشد فک تاثیر بسزایی دارند. خصوصا دندان‌های آسیای شیری که باید در حدود ۱۲ سالگی بیفتند؛ اگر در سنین پایین‌تر، پوسیده و کشیده شوند، دندان دائمی پشت آن‌ها فضای کافی برای رشد پیدا نمی‌کند و به فک نیز اجازه رشد کافی نمی‌دهد و زیبایی چهره را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه دهان اولین عضو دستگاه گوارش است و از همین رو دندان‌ها نقش اساسی در سلامتی انسان دارند، افزود: دوره‌های دندانی در طول زندگی انسان به ۳ دسته تقسیم می‌شوند که شامل دوره دندان‌های شیری، دوره دندان‌های مخلوط (شیری و دائمی) و دوره دندان‌های دائمی است.

این دندانپزشک با اشاره به اینکه دوره دندان‌های شیری از ۶ ماهگی شروع می‌شود و تا ۲ یا ۲.۵ سالگی ادامه پیدا می‌کند، خاطرنشان کرد: در پایان این دوره باید ۲۰ دندان شیری در دهان وجود داشته باشد. بعد از آن، دوره مخلوط شروع می‌شود که طی آن، دندان‌های شیری و دائمی توأمان در دهان وجود دارند و تا حدود ۱۲ یا ۱۳ سالگی ادامه دارد و پس از آن، دوره دندان‌های دائمی آغاز می‌شود.

او با تاکید بر اینکه والدین باید کشیدن نخ دندان و مسواک زدن را از سنین پایین به کودکان بیاموزند، اظهار کرد: از همان وقتی که دندان‌های شیری در فک پایین شروع به رشد می‌کند، والدین وظیفه دارند با پنبه آغشته به آب‌نمک آن‌ها را پاک کنند و بعد به مرور زمان نخ دندان کشیدن، مسواک زدن و مراقبت از دنداها را به کودک آموزش دهند.

رئیس گروه بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه در همه مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی در حین کنترل نوزاد، به مادران، مسواک انگشتی تحویل داده می‌شود، افزود: والدین موظفند از طریق مسواک انگشتی، لثه کودک را به آرامی ماساژ دهند تا درد ناشی از رشد دندان که با علائمی چون تب، قرمزی لثه، افزایش بزاق و گریه و ناراحتی کودک همراه است، تسکین پیدا کند. همچنین از این وسیله برای مسواک زدن به کودک هم استفاده می‌شود.

کبودوند با اشاره به اینکه دندان‌های دائمی بزرگ‌تر و زردتر از دندان‌های شیری هستند، خاطرنشان کرد: اگر بهداشت دهان و دندان رعایت نشود، بعد از خوردن غذا و خصوصا مواد قندی، لایه‌ای میکروبی در سطح دندان‌ها تشکیل می‌شود که تبدیل به اسید شده و باعث پوسیدگی می‌شود که علائم آن شامل تغییر رنگ مینای دندان به قهوه‌ای و سیاه، سوراخ شدن دندان، بوی بد دهان و حساس شدن دندان نسبت به سردی و گرمی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha