ندا فرحبخش کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان در گفتوگو با ایسنا با اشاره به نکات تغذیهای در خصوص تقارن ماه مبارک رمضان و ایام نوروز اظهار کرد: در برنامه غذایی روزانه دو اصل تعادل و تنوع باید رعایت شود. تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و تنوع به معنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی است که در شش گروه اصلی غذایی نان و غلات، سبزیها، میوهها، شیر و فرآوردههای آن، گوشت و تخم مرغ و حبوبات و مغز دانهها قرار دارند.
وی با بیان اینکه در روزهداری حتما باید وعده سحر میل شود، افزود: در وعده سحر علاوه بر مصرف غذاهای دارای کربوهیدرات، باید از ترکیبات پروتئینی شامل تخم مرغ، حبوبات، لبنیات و گوشت، میوه و سبزیجات مانند سالاد استفاده شود. انتخاب آجیلها در وعده غذایی سحر به دلیل فیبر بالایی که دارد نیز میتواند منجر به احساس سیری شود.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: وعده افطار نیز باید نسبتا سبک باشد. همچنین اگر قرار است شام میل شود، باید نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه بین شام و افطار فاصله باشد تا بدن بتواند تطابق یا آمادهسازی تغییرهای آنزیمها و هورمونهای گوارشی را برای خوردن شام انجام دهد.
فرحبخش عنوان کرد: بهتر است که روزه را با توت و خرما همراه با نصف لیوان آب ولرم افطار کنیم. میتوان از مایعات ولرم دیگر مانند چای نیز استفاده کرد.
وی افزود: معمولا غذاهای سبکتری مانند سوپ، آش و چند لقمه نان و پنیر همراه با سبزی گزینههای بسیار خوبی برای افطار هستند. استفاده از گوشتها، کوکو، کتلت، نان سبوسدار و نوشیدن آب و دوغ کمنمک در وعده شام توصیه میشود.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه باید حتما مایعات کافی بین افطار و سحر میل شود، گفت: اگر کسی در طول روزه ماه رمضان به ویژه بعد از ظهر احساس تشنگی زیادی دارد، برای کاهش این حس باید مایعات اضافی بین افطار تا سحر میل کند. مصرف میوهها و سبزیهای آبدار هم میتواند در کاهش حس تشنگی کمک کند.
وی بیان کرد: به صورت کلی در ایام نوروز باید مراقب خوردن غذاهای چاقکننده مانند شیرینی، آجیل و مغزهایی که معمولا چربی زیاد دارند باشیم و فعالیت بدنی را فراموش نکنیم.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه دید و بازدیدهای عید در این ایام معمولا بعد از افطار یا برای صرف افطار یا سحری انجام می شود، باید افراد دقت داشته باشند که پرخوری نکنند. مخصوصا برای افطار و یا پس از آن باید مراقب مصرف غذاهای پرچرب، پرکالری، یا مغزها و شیرینیها باشیم.
فرحبخش عنوان کرد: در نوروز مصرف شیرینیها بالا میرود و با توجه به اینکه مصرف مواد شیرین موجب تشنگی میشود، توصیه میکنیم از شیرینیهایی با سایز کوچکتر استفاده شود و یا میوه را جایگزین آنها کرد.
وی افزود: در این ماه مبارک که با نوروز مقارن شده است توصیه میشود آجیل کمنمک و یا بدون نمک استفاده شود تا از کمآبی بدن جلوگیری شود. همچنین از زیادهروی در مصرف شیرینی، شکلات و تنقلات در پرهیز شود.
انتهای پیام
نظرات