به گزارش ایسنا، طبق گزارش رسیده، در جریان این رویداد تفاهمنامهای به امضای دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی و دکتر داود مسعودی دبیرکل انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران رسید.
دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی در این رویداد تخصصی گفت: این پارک تنها پارک تخصصی در حوزه فرهنگ، هنر و صنایع خلاق است و قرار است در این رویداد برای ورود به دنیای هوش مصنوعی خود را آماده کنیم و در ادامه تهدیدهای آن را شناسایی کرده و از فرصت هایش استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در رویارویی با هوش مصنوعی میتوان دو راه را در پیش گرفت. نخست اینکه منفعلانه برخورد کنیم که در این صورت هوش مصنوعی ترس و تهدید با خود به همراه میآورد و راه دیگر این است که اگر فعالانه با پدیده AI برخورد کنیم فرصتها کنارمان میآید. اما آنچه مسلم است هوش مصنوعی از رگ گردن به ما نزدیک تر است و در حوزههای مختلف ورود کرده و با سرعت فزایندهای در حال پیشروی است.
ایمانی خوشخو تصریح کرد: به اعتقاد من هوش مصنوعی با وجود داشتن هنرمندان آگاه، جستجوگر و هوشیار در همه حوزهها به هیچ عنوان، صورت تهدید ندارد و اگر انسان با آمادگی و یا اصطلاحا با دست پر سراغ هوش مصنوعی برود و ارتباط خود را حفظ کند می تواند هوش مصنوعی را به بهترین شکل مورد بهره برداری قرار دهد.
وی تصریح کرد: تفاهمنامه امضا شده هم در راستای همین موضوع منعقد شد تا با کمک یکدیگر بتوانیم به بهترین شکل ممکن از این هوش مصنوعی و فناوریهای نوین بهره ببریم.
وظیفه پارک ها حمایت از شرکتها و استارتآپ ها است
در ادامه این رویداد دکتر ابراهیم نبیونی معاون فناوری پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی با اشاره به اهمیت برگزاری رویداد «تحول سینما با هوش مصنوعی از تخیل تا واقعیت»، خاطرنشان کرد: پارکهای علم و فناوری برحسب وظیفه سازمانی خود عهده دار حمایت از کسب و کارهای نوپا در حوزههای مختلف هستند تا آنها را به سمت تجاری سازی هدایت کنند.
وی افزود: به جرات می گویم که در کشورهای مختلف تعداد پارکهای تخصصی محدوداست و این موضوع در کشور ما هم استثنا ندارد و شاید فقط در حوزه کشاورزی، نفت و فناوری اطلاعات پارکهای تخصصی وجود دارد. این به آن معناست به معنای واقعی حوزه فرهنگ مورد حمایت قرار نمیگرفت. اما خوشبختانه، درحال حاضر این حوزه در پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی به شکل اختصاصی و تخصصی به موضوع فرهنگ و فناوریهای نرم پرداخته شده است و تا کنون ۱۵۰ شرکت دانش بنیان و استارتاپ مورد حمایت قرار گرفته و در پارک ملی علوم و فناوری مشغول به فعالیت هستند.
معاون فناوری پارک فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی با اشاره به این مطلب که هوش مصنوعی موضوع مهم و مطرح در زمینه صنایع خلاق است، گفت: امیدوارم با برگزاری این رویداد بتوانیم گامی مثبت برای شرکتهای فعال در عرصه هوش مصنوعی و صنایع خلاق برداریم تا بتوانند از حمایتهای معنوی این پارک ملی برخوردار شوند.
هوش مصنوعی به مثابه یک دستیار قدرتمند
در ادامه این رویداد آناهیتا جورابلو مجری برگزاری رویداد و مدیرعامل موسسه آرتیستچی با بیان این مطلب که هوش مصنوعی به سرعت مسیر رسیدن به سینمای ایران را طی میکند، خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی و فناوریهای نوین در صنعت سینما روز به روز در حال پیشرفت است و سینمای ایران هم از این قاعده مستثنی نیست. و باید بپذیریم که هوش مصنوعی به عنوان یک دستیار بسیار قدرتمند عمل می کند و به هیچ عنوان قرار نیست جایگزین انسان شود.
وی افزود: ضرورت اصلی برگزاری رویداد تحول سینما با هوش مصنوعی؛ از تخیل تا واقعیت این است که دنیای سینما امروزه با سرعت شگفتانگیزی در حال پیشرفت است. فناوریهای نوین، الگوریتمهای هوش مصنوعی، جلوههای بصری پیشرفته و موارد دیگر همگی به کمک سینما آمدهاند و تجربههای سینمایی فراتر از حد معمول را فراهم کردهاند. در کشورهایی که در حوزه سینما سرآمد هستند این پیشرفت سریعتر صورت میگیرد. در ایران هم ما نباید در این مسیر عقب بمانیم. اگر بخواهیم در عرصه جهانی بدرخشیم و سهم خودمان را از این انقلاب نوآورانه به دست بیاوریم، باید با همان سرعت و شجاعت در این مسیر حرکت کنیم.
جورابلو همچنین افزود: این کار باتکیهبر فناوریهای نوین امکانپذیر است. تکیه بر آنها نه به معنای تسلیمشدن در مقابل تکنولوژی بلکه به معنای بهرهگیری هوشمندانه از آن برای افزایش سرعت، کیفیت و اثربخشی بیشتر آن است.
وی خاطرنشان کرد: باید بدانیم هوش مصنوعی، مانند هر ابزار قدرتمند دیگری امکانات زیادی در اختیار ما قرار میدهد؛ ولی امروزه این قدرت در دستان ماست. ما نباید بیم آن را داشته باشیم که این ابزار جایگزین ما شود یا کنترل را از دست ما بگیرد. بلکه باید یاد بگیریم که هوشمندانه از آن استفاده کنیم. فناوری دستیار ماست و حریف یا جایگزین ما محسوب نمیشود، حداقل تا به امروز این چنین است. بنابراین ما باید با شور و اشتیاق از آن استقبال کنیم و آن را بهعنوان همکار و شریک در مسیر تحول سینماییمان بپذیریم.
ضرورت شبکه سازی بین هوش مصنوعی حرفه های مختلف فرهنگی و هنری
داود مسعودی دبیرکل انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران دیگر سخنران این رویداد بود. وی یکی از اهداف برگزاری این نشست را شبکه سازی بین هوش مصنوعی و سایر حرف فرهنگی و هنری از جمله سینما عنوان کرد و افزود: باید از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی به بهترین شکل بهرهمند شد، بنابراین نیاز به تشکیل انجمن مربوط به هوش مصنوعی در بخش خصوصی احساس میشد و این انجمن شکل گرفت.
دبیرکل انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران در بخش دیگر از صحبتهای خود گفت: کشور ایران در حوزه تولید علم صاحب رتبه ۱۷ در کل دنیا می باشد و جزء کشورهای پیشرفته در تولید علم است اما در حوزه عمل به این علم، رتبه ۹۷ در جهان محسوب می شود که این فاصله بسیار زیاد است و باید تلاش کنیم به رتبه یکسان و یا به فاصله اندک در این بخش دست پیدا کنیم.
هوش مصنوعی در تعامل با جهان و انسان موفق بوده
در ادامه این نشست حسین شیخ الاسلامی منتقد سینما، نویسنده و بنیانگذار بنیاد ملی کارآفرینی محتوای دیجیتال، در موضوع «زیست بوم سینما و موج هوش مصنوعی: تصویر آینده» سخنرانی کرد.
وی گفت: نگاهی به تاثیرات اجتماعی و فناورانه هوش مصنوعی در زیست سینما حاصل یک دهه پژوهش بنده در این حوزه است و سعی کردم به این پرسش حیاتی که چه بر سر انسان میآید؟ پاسخ دهم.
حسین شیخ الاسلامی ادامه داد: درباره فناوری هوش مصنوعی سخن بسیار رفته است و اساسا این پدیده زیر سئوال است که آیا هوش مصنوعی تنها یک ابزار است یا یک گونه غیر زیستی محسوب می شود؟
وی در ادامه باورهای بنیادین فناوری هوش مصنوعی را تقسیم بندی کرد و گفت: تمامی رویدادهای کیهان برای الگوریتمها رخ میدهد. این الگوریتم ها با فرض بی نهایت بودن دادههای قابل استخراج هستند که با استخراج این الگوریتمها پیش بینی رویدادهای کیهان در تغییر است. ضمن اینکه عملکرد اصلی فناروی در تحلیل، حل مسئله و خلق خلاصه می شود. در بخش نخست کشف و اعتبارسنجی الگوریتم و توسعه فاکتورهای بررسی تغییر و در بخش حل مسئله ایجاد داده حل متفاوت تعریف میشود.
وی در ادامه با اشاره به دستاوردهی هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی در تعامل با جهان و انسان نیز موفق عمل کرده است و در نهایت در مقایسه با بشر به فهمی عمیقتر، سریعتر و دقیق تر دست یافته است.
آینده صنعت سینما تحت تأثیر پیشرفتهای هوش مصنوعی
امیر سحرخیز تهیهکننده، نویسنده و کارگردان انیمیشن و طراح جلوههای بصری، دارای سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر سخنرانی کرد و فیلمی که بهطور کامل از طریق هوش مصنوعی تولید شده را به نمایش گذاشت و درباره آن گفت: این فیلم در کمتر از یک ماه و با هزینهای زیر ۱۰۰ دلار ساخته شده و تمام مراحل آن، از نگارش فیلمنامه تا صداگذاری، توسط هوش مصنوعی انجام شده است.
سحرخیز با ابراز نگرانی از تأثیرات منفی این فناوری بر مشاغل سنتی در صنعت سینما و انیمیشن، خاطرنشان کرد که هوش مصنوعی ممکن است جایگزین بازیگران، فیلمبرداران و نویسندگان شود. آینده صنعت سینما به شدت تحت تأثیر پیشرفتهای هوش مصنوعی قرار خواهد گرفت و این فناوری به بخشی جداییناپذیر از تولید محتوا تبدیل میشود.
او همچنین تأکید کرد که باید به جای نگران بودن، از هوش مصنوعی به عنوان ابزاری برای توسعه و پیشرفت بهرهبرداری کرد.
در این مراسم دکتر حسن جورابلو دبیر رویداد تخصصی تحول سینما با هوش مصنوعی در گزارشی اجمالی از روند برگزاری این رویداد سخن گفت.
وی با بیان این مطلب که ایده اولیه برگزاری این رویداد در دی ماه همزمان با برگزاری سومین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای فناوریهای نرم و صنایع خلاق توسط موسسه فناور آرتیستچی که در حوزه صنعت سینما فعال است مطرح شد و مورد استقبال مدیران پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی قرار گرفت و قرار شد به صورت مجزا و در قالب یک رویداد ارزنده برگزار شود که خوشبختانه به کیفیت مورد نظر در برپایی این رویداد دست یافتیم.
حسن جورابلو ادامه داد: با رایزنیهایی که با مدیرعامل خانه سینما جناب آقای دهکردی انجام شد به این جمع بندی رسیدیم با صنوف مختلف جلسه داشته باشیم. جلسات متعددی برگزار شد و درنهایت با رایزنی های مختلفی که انجام شد در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی قرار شد این رویداد تخصصی توسط موسسه آرتیستچی برگزار شود. در واقع هدف از برپایی این رویداد سینمایی و نگاه فناورانه شبکه سازی برای آینده سینمای ایران و مواجهه آن با هوش مصنوعی بود.
در ادامه این نشست پنل تخصصی با حضور مهرداد خوشبخت کارگردان، نویسنده و تدوینگر سینما، تورج اصلانی مدیر فیلمبرداری و کارگردان سینما، دکتر حمید ضیایی پرور متخصص ارتباطات و پژوهشگر حوزه هوش مصنوعی، دکتر فاطمه غفاری بنیان گذار اولین کارخانه تولید مجازی فیلم، ابوذر صفاریان کارگردان و پایهگذار سینمای مستقل دیجیتال ایران، پانتهآ تاج بخش بازیگر و فیلمنامه نویس سینما برگزار شد.
پنل تخصصی کاربرد هوش مصنوعی در سینما
پنل تخصصی کاربرد هوش مصنوعی در سینما در رویداد تحول سینما با هوش مصنوعی" از تخیل تا واقعیت" با حضور چند تن از متخصصین این حوزه برگزار شد.
مهرداد خوشبخت، فیلمساز، در پنل مربوط به هوش مصنوعی و کارگردانی، به اهمیت اشتراکگذاری تجربیات در این حوزه اشاره کرد و نگرانیها نسبت به تأثیر هوش مصنوعی بر مشاغل سینمایی را کاهش داد. او گفت که هنوز شغلهای هنری برقرار است و تأکید کرد که هوش مصنوعی میتواند بهعنوان یک دستیار موثر در نوشتن و تحقیقات عمل کند.
خوشبخت درباره توانایی هوش مصنوعی در ارائه ایدههای بنیادین و کمک به کارگردانان برای تجسم فضاسازی فیلمهای خود قبل از تشکیل تیمهای هزینهبر سخن گفت. ورود هوش مصنوعی به سینما فرصتی برای احیای روشهای نوآورانه تولید فیلم به وجود آورده است.
وی ابراز امیدواری کرد: بهجای هزینهکردن در سیستمهای دولتی، تمرکز بر ایدهپردازی و خلاقیت افزایش یابد
ضرورت یادگیری هوش مصنوعی برای سینماگران
تورج اصلانی مدیر فیلمبرداری و کارگردان سینما، در این پنل تخصصی بهضرورت پذیرش و بهکارگیری هوش مصنوعی در تولید سینما اشاره کرد و گفت که این فناوری جدید جزئی از زندگی ما شده است.
وی تأکید کرد: که مانند انتقال از آنالوگ به دیجیتال، سینماگران باید با هوش مصنوعی همگام شوند و از قضاوتهای منفی در برابر آن رها شوند. اگرچه ممکن است برخی مشاغل تحتتأثیر فناوری کاهش یابند، اما این ابزار میتواند بهعنوان یک دستیار مدرن در صنعت سینما عمل کند.
وی تصریح کرد: برای موفقیت در این زمینه، سینماگران باید زبان هوش مصنوعی را یاد بگیرند و به تشکلهای صنفی برای ارتقاء دانش و همکاری در این حوزه نیاز دارند. با ورود هوش مصنوعی، سینمای جوان ایران دوباره جان گرفته و نوآوریهای جدیدی را به ارمغان آورده است.
انقلابی بزرگ با هوش مصنوعی در جریان است
دکتر حمید ضیاییپرور، استاد علوم ارتباطات و پژوهشگر هوش مصنوعی، با اشاره به تأثیر فناوریهای جدید بر حوزه ارتباطات و تولید محتوا گفت: انقلابی بزرگ در جریان است و مزایای بهرهگیری از هوش مصنوعی در تولید متن، عکس، صدا و ویدئو غیرقابلباور است.
وی خاطرنشان کرد: این فناوریها تولید محتوای عمومی را تسهیل کرده و انحصار صنعت سینما را از حرفهایها گرفته و به افراد عادی نیز این امکان را داده که محتوای سینمایی و هنری تولید کنند، از جمله سوژههای ممنوعه که قبلاً مورد سانسور قرار میگرفتند. این تحول، خطوط ممیزی را کنار زده و به احیای صداها و تصاویر مربوط به سلبریتیها و هنرمندان کمک میکند و همچنین یادگیری فنون سینمایی را برای افراد سادهتر میسازد.
ضیاییپرور با اشاره به ورود جدی ایران به حوزه هوش مصنوعی در هفت یا هشت سال اخیر بر ضرورت طراحی رشتههای دانشگاهی جدید در این زمینه تأکید کرد تا آماتورها بتوانند بهوسیله هوش مصنوعی آموزش ببینند و با این فناوریها کار کنند.
دکتر فاطمه غفاری تهیهکننده سینما و بنیانگذار اولین کارخانه تولید مجازی فیلم، در سخنرانی خود به تغییرات عمده در صنعت تهیهکنندگی در مقطع فعلی اشاره کرد و گفت: بهعنوان یک تهیهکننده به دنبال ساختن آیندهای بهتر برای این حوزه است. ما در تلاش هستیم که الگوهای مناسبی ارائه کنیم. طی این سالها تلاش کردهایم تا فضایی مناسب فراهم کنیم تا افراد مستعد بتوانند در این حوزه راه خود را پیدا کنند.
غفاری تأکید کرد: برای پیشرفت در این صنعت، خلاقیت و آرامش ضروری است و اگر فاصلهها با محیط پیرامون کم نشود، امکان کار موثر وجود ندارد.
تعامل؛ تفاوت هوش انسان و هوش مصنوعی
ابوذر صفاریان کارگردان و پایهگذار سینمای مستقل دیجیتال ایران در سخنان خود به تغییرات بنیادین در جایگاه هنر و نقش هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت که داستان هوش مصنوعی و هوش طبیعی در حال تبدیلشدن به یک روایت جدید است. به عقیده او، تعاریف هنرمند و اهمیت هنر در حال دگرگونی است و این تغییرات موجب لذت و جذابیت بیشتری در دنیای سینما میشود.
وی توضیح داد: تنوع و دستهبندیها در حال افزایش و تغییر هستند و ارزش سینما از دهه ۹۰ تاکنون متفاوت شده است.
صفاریان بر اهمیت دیدهشدن در هنر تأکید کرد و گفت که هوش مصنوعی نیز برای بقای خود باید به چالشهایی برخورد کند.
وی افزود: ارزش هوش انسان و هوش مصنوعی تفاوت چندانی ندارد؛ با این تفاوت که انسان ویژگی تعامل دارد؛ ولی هوش مصنوعی فاقد این ویژگی است. ما با هوش مصنوعی قادر هستیم محیط جدیدی را شکل بدهیم. این ویژگی بسیار جذاب است.
برگزاری کارگاه تخصصی مدلهای تولید ویدئو با هوش مصنوعی توسط معین یارمحمدی متخصص کار با هوش مصنوعی در تصویر و سینما و طراح جلوه های ویژه بصری، مدیرعامل موسسه ریکولی و بنیانگذار ایران ای آی بخش پایانی این رویداد سینمایی بود که عصر روز دیروز ششم اسفندماه در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات