• یکشنبه / ۵ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۸:۲۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403120503578
  • خبرنگار : 50972

فعالیت ۳۰ واحد غیرمجاز پرورش شتر مرغ در مشهد

فعالیت  ۳۰ واحد غیرمجاز پرورش شتر مرغ در مشهد

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مشهد گفت: در حال حاضر، حدود ۳۰ واحد غیرمجاز پرورش شتر مرغ در مشهد و حومه شناسایی شده‌اند.

علی سادات شیرازی در تور رسانه‌ای جهاد کشاورزی خراسان رضوی به منظور مجوزهای حفظ کاربری اراضی که امروز ۵ اسفند برگزار شد، اظهار کرد: هر متقاضی که قصد تأسیس واحد پرورشی داشته باشد، باید ابتدا در سامانه سازمان نظام مهندسی ثبت‌نام کند. طی سه روز، موافقت اصولی صادر می‌شود و فرد متقاضی باید مدارک و استعلام‌های لازم را ارائه دهد. پس از تأیید این مدارک، مجوز تأسیس صادر شده و سپس باید مجوز تغییر کاربری را از امور اراضی دریافت کند.

وی با اشاره به روند توسعه پرورش شترمرغ در کشور گفت: از سال ۱۳۷۸ که این صنعت رشد بیشتری یافت، متقاضیان افزایش پیدا کردند و زیرساخت‌های مورد نیاز این حوزه، از جمله کشتارگاه‌ها و صنایع تبدیلی نیز توسعه پیدا کرد. در حال حاضر، استان خراسان رضوی دارای ۲۵ هزار قطعه شترمرغ دارای مجوز است که ۴۰ درصد آن‌ها یعنی حدود ۱۰ هزار قطعه در شهرستان مشهد قرار دارد. مشهد به دلیل برخورداری از زیرساخت‌های مناسب و صنایع تبدیلی، به قطب پرورش شترمرغ در استان تبدیل شده است.

سادات شیرازی ادامه داد: در حال حاضر، دو کشتارگاه صنعتی در مشهد فعال هستند که وظیفه کشتار شترمرغ را بر عهده دارند. گوشت این پرنده به دلیل کیفیت بالا، کلسترول پایین و ارزش تغذیه‌ای بالا مورد استقبال مصرف‌کنندگان قرار گرفته است. علاوه بر گوشت، پوست، پر، روده و سایر بخش‌های بدن شترمرغ نیز دارای کاربردهای صنعتی و تجاری هستند.

وی درباره حمایت‌های دولتی در این حوزه افزود: پس از حذف ارز ترجیحی، سامانه‌ای به نام (بازارگاه) راه‌اندازی شد که از طریق آن، پرورش‌دهندگان می‌توانند نهاده‌های دامی مورد نیاز خود را تهیه کنند. با این حال، برخی مشکلات در تأمین نهاده‌ها و اختلاف قیمت در بازار وجود دارد که نیازمند توجه ویژه مسئولان است.

رئیس اداره بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مشهد همچنین به مسئله فعالیت‌های غیرمجاز در این حوزه اشاره کرد و گفت: برخی واحدها بدون دریافت مجوز فعالیت می‌کنند که این موضوع مشکلاتی از جمله عدم دسترسی به نهاده‌های دولتی را برای آن‌ها به همراه دارد. در حال حاضر، حدود ۳۰ واحد غیرمجاز در مشهد و حومه شناسایی شده‌اند که برخی از آن‌ها در حال طی کردن روند دریافت مجوز هستند.

وی تأکید کرد: جهاد کشاورزی از تمامی بهره‌برداران و پرورش‌دهندگان حمایت می‌کند، اما لازم است فعالیت‌ها در چارچوب قوانین و مقررات انجام شود. به همین دلیل، در صدور مجوزها به مسائل زیست‌محیطی توجه ویژه‌ای می‌شود و از فعالیت‌هایی که باعث آسیب به محیط‌زیست یا مغایرت با طرح‌های هادی روستایی داشته باشد، جلوگیری خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha