• پنجشنبه / ۲ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403120201042
  • خبرنگار : 51016

کاهش خسارت‌های امنیت غذایی در گرو ذخیره‌سازی محصولات استراتژیک

کاهش خسارت‌های امنیت غذایی در گرو ذخیره‌سازی محصولات استراتژیک

ایسنا/اصفهان عضو هیئت‌علمی گروه صنایع غذایی در دانشگاه اصفهان گفت: در مواجهه با بحران‌های غذایی، باید برنامه‌ریزی دقیق و مدیریت مناسب داشته باشیم. ذخیره‌سازی محصولات استراتژیک و مدیریت صحیح می‌تواند به کاهش خسارت‌ها و تأمین امنیت غذایی کمک کند.

مسعود سامی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: امنیت غذایی یک موضوع حیاتی است که نیاز به برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری‌های کلان دارد. در زنجیره تولید موادغذایی برحسب شعار جهانی که برای آن در نظر گرفته می‌شود، باید برنامه‌ریزی‌ها از مزرعه تا سفره در دستور کار باشد.

وی افزود: برای تأمین امنیت غذایی، باید از تکنولوژی‌های نوین در کشاورزی و دامپروری استفاده کنیم. تکنولوژی‌های ژنتیکی و هوش مصنوعی می‌توانند به بهبود بهره‌وری و کیفیت محصولات کمک کنند. کیفیت و سلامت مواد غذایی در طول زنجیره تولید بسیار مهم است، زیرا امکان دارد یک نقص در هر یک از مراحل تولید و توزیع، باعث مسمومیت غذایی شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان ادامه داد: باید از تکنولوژی‌های نوین و روش‌های به‌روز مانند هوش مصنوعی در تمامی مراحل استفاده کنیم. هوش مصنوعی می‌تواند با پیش‌بینی‌های دقیق خود نقش مؤثری ایفا کند. فناوری‌های نوین مانند آبیاری قطره‌ای و کشاورزی گلخانه‌ای می‌توانند مصرف آب و سموم را کاهش و بهره‌وری را افزایش دهند.  استفاده از محصولات ژنتیکی و ترا ریخته که مقاومت بیشتری نسبت به کمبود آب‌ دارند، می‌تواند به بهبود وضعیت کشاورزی کمک کند.

سامی افزود: در مواجهه با بحران‌های غذایی، باید برنامه‌ریزی دقیق و مدیریت مناسب داشته باشیم. ذخیره‌سازی محصولات استراتژیک و مدیریت صحیح می‌تواند به کاهش خسارت‌ها و تأمین امنیت غذایی کمک کند. پژوهش‌های علمی می‌تواند به شناسایی مشکلات و ارائه راهکارهای مناسب برای بهبود وضعیت کشاورزی و دامی کمک کند. مؤسسات پژوهشی باید نقش کلیدی در سیاست‌گذاری‌های علمی و کاربردی ایفا کنند و به این منظور از حمایت‌های کافی بهره‌مند شوند.

وی بیان کرد: در کشور ما دوقطبی موافقان و مخالفان استفاده از موادغذایی ترا ریخته، چالش آفرین شده است، درصورتی‌که با ایجاد ممنوعیت‌های فکر شده در تغییرات ژنتیکی که آسیب‌رسان هستند یا احتمال آسیب‌رسانی دارند، می‌توان از مزایای تغییرات ژنتیکی استفاده کرد و از آسیب‌های آن‌ها در امان بود.

عضو هیئت‌علمی گروه صنایع غذایی در دانشگاه اصفهان درباره تغییرات اقلیمی گفت: استفاده صحیح از علوم نوین، در برنامه‌ریزی‌های کلان بیش‌ از پیش ضروری است.  جهت‌گیری مردم نسبت به نام تراریخته باعث سودجویی برخی شرکت‌ها شده است. در این زمینه باید فرهنگ‌سازی و برنامه‌ریزی علمی به‌صورت هماهنگ عملیاتی شوند.

وی افزود: با توجه به ارتباط تنگاتنگ امنیت غذایی با سلامت و حیات انسان‌ها، اهمیت پرداختن به این مقوله مورد توجه متخصصان است. گستردگی این مفهوم به تمام زمینه‌های بهداشتی، کشاورزی، سیاسی، اقلیمی، محیط زیستی، اقتصادی، فرهنگی و... هماهنگی‌ها در راستای تحقق امنیت غذایی در کشور ایران را ضروری می‌کند.

سامی بیان کرد: غذا و تأمین آن به‌صورت عادلانه برای همه مردم از والاترین ارزش‌های انسانی و برنامه‌ریزی‌ها برای تحقق این آرمان از شایسته‌ترین کارهاست که نباید بازیچه دست سودجویان قرار گیرد. برای اجرای برنامه‌های دقیق، ارگان‌های مختلف با هماهنگی و نظارت سخت‌گیرانه و مدبرانه می‌توانند مردم کشور خود را از آسیب‌های احتمالی، مصون نگه‌ دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha