• چهارشنبه / ۱ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۴:۳۴
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1403120100548
  • خبرنگار : 71649

برگزاری شانزدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری

برگزاری شانزدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری

رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران از برگزاری شانزدهمین جشنواره بین المللی پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری خبر داد.

به گزارش ایسنا، علی شمسی‌پور در نشست خبری شانزدهمین جشنواره بین المللی پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری با بیان اینکه  شنبه 4 اسفند، شانزدهمین جشنواره مذکور با حضور تعداد زیادی از پژوهشگران و دغدغه‌مندهای حوزه مدیریت شهری که در قالب مجامع خصوصی فعالیت دارند، برگزار می‌شود ادامه داد: این جشنواره کمک می‌کند که زنجیره تولید علم با متصل شدن به حوزه‌های عملیاتی تبدیل به ثروت و قدرت شود؛ این زنجیره در حوزه‌های مختلف مانند پزشکی، سلول‌های بنیادین، نظامی و هسته‌ای کامل شده و طراحی خوبی در آنها رخ داده است. 

رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران نیز با بیان اینکه در حوزه مدیریت شهری نیز در بخش‌های مختلف این زنجیره کامل شده، در برخی موضوعات در حال تکمیل است و در برخی موارد در حال آغاز است، گفت: در این جشنواره دستاوردهای پژوهشی در حوزه مدیریت شهری معرفی و تعدادی هم به عنوان برگزیده اعلام خواهند شد. 

شمسی‌پور با بیان اینکه این مرکز یکی از مراکزی است که ارتباط بین علم و عمل را برقرار کرده است، گفت: این جشنواره با کمک سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و همچنین دبیرخانه مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران برگزار می‌شود و ۱۴ محور علمی و عملیاتی برای آن تعریف شده است که می‌توان به معماری ایرانی اسلامی، آلودگی هوا، حمل و نقل عمومی ترکیبی اشاره کرد. 

وی افزود: بیش از ۱۰۰ نفر از پژوهشگران در فرآیند برگزاری این جشنواره به ما کمک کرده‌اند و ۱۳۷۵ اثر برای ما ارسال و داوری شفافی طی سه مرحله انجام شد و اثرات در سه سطح برتر، برگزیده و شایسته معرفی خواهند شد؛ از ۱۳۷۵ آثار ارسال شده بیشترین ورودی طرح‌ها نیز در حوزه معماری ایرانی اسلامی بوده است. بخشی از پژوهش‌ها نظری هستند و تبدیل به مقاله یا کتاب می‌شوند، برخی در مرز علم هستند و تعداد زیادی از پژوهش‌ها نیز به کارگیری شده است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره طرح کاهش بودجه مرکز مطالعات از سوی یکی از اعضای شورای شهر به دلیل اینکه موضوعات پژوهشی در مرکز اولویت شهر نیست، اظهار کرد: باید دید نهایتا نظر شورای شهر چیست، برخی موارد نظر یک نفر است اما بخش عمده و مهمی از کارهایی که انجام می‌دهیم بر اساس درخواست‌های کمیسیون‌های شورای شهر است که آنها را تبدیل به پژوهش می‌کنیم. تمام تلاش ما این است که ارتباط بین شورای شهر و مرکز را بهبود ببخشیم.

وی همچنین درباره پایین بودن سطح برخی از پژوهش‌ها، گفت: وقتی در طول سال ۳۰۰ پژوهش انجام می‌شود برخی ممکن است سطح بالایی نداشته باشند اما مجریان ما معمولا از هیئت علمی دانشگاه‌ها یا از چهره‌های برجسته هستند و قضاوت من این است که گنجینه‌ای از کارهای درخور در مرکز مطالعات صورت گرفته که برخی از آنها کاربردی شده است.

شمسی‌پور همچنین درباره درج نتیجه نظرسنجی شهروندان در سامانه شفافیت، اظهار کرد: هرچه قانون از ما بخواهد اجرایی می‌کنیم؛ شفافیت خوب است اما برخی موارد استثنا دارد و از درج مواردی که با امنیت ملی تداخل دارد صرف‌نظر می‌کنیم.

شمسی‌پور درباره پژوهش‌های انجام شده در حوزه آلودگی هوا گفت: قانون هوای پاک تکلیف دستگاه‌ها را در موضوع آلودگی هوا حل کرده و این معضل فقط شهر تهران نیست و  بیش از ۱۷ دستگاه متولی رفع آلودگی هوا هستند که شهرداری تهران جزو دستگاه‌های آخر است و دیگر دستگاه‌ها مسئولیت بزرگترین دارند. مسئله کیفیت سوخت و خودروهای فرسوده مسأله مهم است ولی مسئولیت آن با ما نیست.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران خاطر نشان کرد: نظم دهی به ترافیک با همکاری راهور، بهبود و توسعه حمل و نقل عمومی و افزایش سرانه فضای سبز از مسئولیت‌های شهرداری در حوزه رفع آلودگی هوا است و حاضریم کمک ملی در جهت رفع آلودگی کنیم و طبق گفته رئیس جمهور شهرداری تهران پیش قدم در این موضوع بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha