به گزارش ایسنا، نهمین ویژه برنامه شب خاطره با محوریت روایت رزمندگان و فعالین «فرهنگ، رسانه و تبلیغات دوران دفاع مقدس» شامگاه (سهشنبه) با حضور سرلشکر محسن رضایی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس، سردار «مهدی امیریان» مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و جمعی از هنرمندان و خانوادههای شهدا در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
در این مراسم، سرلشکر محسن رضایی، یاد و خاطر شهدای تبلیغات و رسانه دفاع مقدس از جمله شهیدان عبدالله میثمی، حاج عباس شیرازی، طلوعی، آوینی ، غلامرضا رهبر، فخری زاده و احمد زارع را گرامی داشت.
وی با بیان اینکه جنگ ما جنگ حق و باطل بود و از این جهت آن را دفاع مقدس نامیدیم؛ اظهار کرد: دفاع مقدس در همه جهات با سایر جنگها متفاوت بود و حتی در بخشهای فنی همچون توپخانه و زرهی نیز تمایز داشت و البته در ابعاد انسانی که از جمله آن، تبلیغات و رسانه بود؛ بسیار با سایر جنگها تفاوت داشت.
وی ادامه داد: تبلیغات و رسانه در دفاع مقدس، هم پیامرسان و هم مشارکتساز بود و در مردمی کردن جنگ نیز اثر مهمی داشت.
دکتر محسن رضایی اضافه کرد: مردم در دفاع مقدس برای ارزشها، آرمانها، اسلام و آزادسازی خاک وطن جنگیدند و تبلیغات و رسانه در دفاع مقدس در بازآفرینی هویت ملی نقشی مهمی داشت و اما نظریه رسانه انقلابی با تعاریفی که امروز از رسانه میشود بسیار متفاوت است و آنچه که در رسانه دفاع مقدس بود امروز کمرنگ شده است.
دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با اشاره به سخنان و تاکیدات متعدد رهبر انقلاب در چند سال گذشته در مورد جهاد تبیین متذکر شد: جهاد تبیین باید عامل آغاز حرکت، نهضت و آفریننده باشد و رسانه و تبلیغات نه پایان کار بلکه آغاز راه و حرکت است و در دفاع مقدس نیز اینگونه بود.
همچنین سردار «سید مسعود جزایری» در سخنانی با بیان اینکه استمرار شبهای خاطره دفاع مقدش مایه انتقال محبت و دوست داشتن و ارتباط بین رزمندگان دوران دفاع مقدس خواهد شد، اظهار کرد: خداوند متعال را شاکریم که در ایامی زیست میکنیم که همزمان با این موقعیت است. برحسب تحقیقات میگویم، بدون تردید انقلاب اسلامی ما در میان تمام انقلابهای بزرگ، بعد از صدر اسلام، یک انقلاب کبیر است که با نام الله و پیرو حضرت محمد مصطفی (ص) و ائمه معصومین (علیهمالسلام) شکل گرفته است و و پدیده بزرگ و تاثیرگذار بوده است.
وی با تاکید بر اینکه آثار و برکات انقلاب اسلامی جهانشمول شده است، افزود: البته این انقلاب دشمنان بزرگی دارد؛ ابرقدرتها به شکل آشکار و پنهان علیه انقلاب توطئه میکنند و علت اصلی این دشمنی اسلامی است که به آن اسلام سیاسی میگویند و امام خمینی (ره) پایهگذار آن بودند لذا علتالعلل تمام دشمنیها همین است.
سردار جزایری ادامه داد: روزی که انقلاب اسلامی پیروز شد و سپاه تشکیل شد و رزمندگان لباس سبز پاسداری پوشیدند، نیت اصلی آنها این بود که از این انقلاب، حراست و حفاظت کنند؛ امروز نیز پاسداران با همین نیت در خدمت انقلاب اسلامی هستند.
سپس، سردار مزینانی از رزمندگان دوران دفاع مقدس در سخنانی گفت: تبلیغات در دوران دفاع مقدس مظلوم بود و امکانت لازم را به لحاظ نیروی انسانی و تجهیزات نداشت و بخاطر همین گلایه ما معمولا متوجه فرماندهان بود که البته این گلایه وارد نبود، چون این فرماندهان متمرکز بر عملیات و دفاع از کشور بودند. ما در دوران جنگ همواره خیلی تلاش میکردیم تجهیزات و نیروی انسانی متخصص جذب کنیم و در این زمینه مشکل داشتیم. با وجود مظلومیت بچههای تبلیغات و محدودیتهای موجود، اما امروز آن چیزی که از عکس و خاطره و فیلم از جنگ موجود است، حاصل تلاش این بچههاست که ارزشمند است.
مزینانی نقش روحانیت را در تبلیغات جنگ تاثیرگذار دانست و با بیان اینکه شهید میثمی و حاج «عباس شیرازی» در این راستا با اخلاص در میدان بودند و بسیار تاثیرگذاشتند، افزود: این عزیزان توانستند نظر فرماندهان را به تبلیغات جلب کنند. در ادامه خبرنگارانی مانند شهید رهبر و افرادی مانند آسودی، نیکخواه و پورجمشید و رمضان شریف، سردار جزایری و یوسف فروتن نیز در پشت جبهه و پشتیبانی تبلیغات نقش مهمی داشتند.
سردار جاهد مسئول پیشکسوتان سپاه نیز گفت: ما در سازمان پیشکسوتان سپاه برآنیم از تمام بزرگان قدردانی کنیم و برادریها و عظمتهای جنگ را به رخ بکشیم. ما در این سازمان تخصصی مجموعههایی که در دفاع مقدس نقش داشتند را تجلیل میکنیم.
وی با بیان اینکه توپخانه، اطلاعات، رسانه و تبلیغات، بهداری، مدرسه و ورزش و دیگر موضوعات و ابعاد در جنگ نقش داشتهاند، گفت: تدوین تاریخ شفاهی دفاع مقدس در تمام این ابعاد و موضوعات مهم است؛ ما باید به تمام رزمندگان با تشکلهای مختلف بپردازیم.
در بخش دیگر این مراسم محمد گلریز از خوانندگان پیشکسوتان دوران دفاع مقدس دو سرود «صبح شکوفا» و «خجسته باد این پیروزی» را خواند و سپس گفت: باید خاطرات دوران دفاع مقدس تصویر شود چراکه این خاطرات انسانساز است.
وی با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب و با شروع جنگ همواره برای هر اتفاقی سرود تهیه میکردیم، گفت: من براساس شعری از استاد حمید سبزواری سرود «خجسته باد پیروزی» را آماده کرده بودم که بخاطر دارم یک روز که پیگیر اخبار جنگ بودیم، گوینده رادیو چند مرتبه این جمله «شنوندگان عزیز توجه فرمایید» را تکرار کرد و گفت، «خرمشهر؛ شهر خون آزاد شد»؛ بعد از این خبر بود که سرود «خجستهباد پیروزی» از رادیو و تلویزیون پخش شد.
انتهای پیام
نظرات