• سه‌شنبه / ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۰۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403113022092
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی کرمانشاه

میزگرد «ارزیابی تحولات فکری، زیرساختی و دانش بنیان قبل و بعداز انقلاب» برگزار شد

میزگرد «ارزیابی تحولات فکری، زیرساختی و دانش بنیان قبل و بعداز انقلاب» برگزار شد

ایسنا/کرمانشاه میزگرد تخصصی «ارزیابی تحولات فکری، زیرساختی و دانش بنیان قبل و بعد از انقلاب» به همت معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه برگزار شد.

در این میزگرد جهانبخش زنگنه تبار پژوهشگر حوزه انقلاب اسلامی، پیمان لطیفی معاون علمی پژوهشی سازمان بسیج اساتید کرمانشاه و روح‌الله مرادی فعال حوزه کسب و کار و دانش بنیان به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.

جهانبخش زنگنه تبار در این نشست که به میزبانی دفتر ایسنا در کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به پیشرفت‌های کشور در حوزه‌های مختلف در سالهای پس از پیروزی انقلاب، اظهار کرد: امروزه دشمن دستاوردهای نظام را مورد هجمه قرار داده و سعی دارد با کوچک‌نمایی این دستاوردها و بزرگنمایی مشکلات، مردم ما را مایوس و ناامید کند.

وی با بیان اینکه مسئولین باید دستاوردهای نظام در بخش‌های مختلف را برای مردم بازگو کنند و رسانه‌ها نیز این دستاوردها را در جامعه منعکس کنند، گفت: باید به این موضوع توجه داشت که این دستاوردها در شرایطی بدست آمده که کشور ما از همان ابتدای پیروزی انقلاب، درگیر توطئه‌های مختلف دشمنان از درگیری‌های داخلی و جنگ تحمیلی گرفته تا تحریم‌های فلج‌کننده و... بوده و این دستاوردها در چنین شرایطی، افتخارآمیز است.

مدیر هسته گزینش استانداری کرمانشاه با بیان اینکه منکر وجود مشکلات در جامعه نیستیم، اما نباید تنها نیمه خالی لیوان را ببینیم، گفت: مقایسه شرایط کشور در سالهای قبل از انقلاب با امروز به خوبی گویای پیشرفت کشور است. البته شاید برخی‌ها بگویند رسیدن به این شرایط در طول این ۴۶ سال طبیعی است، اما باید دید کدام کشور به اندازه ما با هجمه‌های مختلف از جنگ سخت و جنگ نرم و جنگ شناختی مواجه بوده و توانسته این همه پیشرفت کند.

زنگنه تبار با بیان اینکه پیش از انقلاب ۴۰ هزار مستشار خارجی در کشور ما بودند و تصمیم‌گیر بسیاری از امور آنها بودند، گفت: امروز استقلال و عزت داریم و از دو گفتمان حاکم بر جهان، ایران اسلامی پرچمدار یک گفتمان آن است.

این تحلیل‌گر مسائل سیاسی و اجتماعی با بیان اینکه در حوزه زیرساخت‌ها، بهداشت و درمان، علوم جدید، قدرت دفاعی و... در این سالها پیشرفت چشمگیری کرده‌ایم، گفت: قبل از انقلاب پزشکان هندی و بنگلادشی بسیاری در کشور ما بودند و به امر درمان بیماران ما می‌پرداختند، اما امروزه در حوزه بهداشت و درمان علاوه بر اینکه به خودکفایی رسیده‌ایم، بیماران زیادی نیز از دیگر کشورها برای درمان به کشور ما مراجعه می‌کنند.

زنگنه تبار به پیشرفت‌های حاصل شده در حوزه دفاعی هم اشاره کرد و گفت: از واردکننده سیم خاردار در ابتدای جنگ به تولیدکننده تجهیزات نظامی پیشرفته تبدیل شده‌ایم و امروز ما را به این محکوم می‌کنند که به روسیه پهباد می‌فروشیم. امروزه توان بازدارندگی ما به حدی است که دشمن جرات نگاه چپ به ما را ندارد و می‌داند اگر دست از پا خطا کند، سیلی محکمی خواهد خورد.

وی به پیشرفت‌های کشور در حوزه گازرسانی، برق‌رسانی، صنعت، سدسازی، هوا فضا، علوم نوین، سوادآموزی، کشاورزی و... هم اشاره کرد و گفت: این افتخارات را باید دید و آنها را برای مردم بازگو کرد تا موجب امیدواری آنان به آینده شود. بیان این دستاوردها می‌تواند نقشه دشمنان در جنگ شناختی که سعی دارند با ابزار رسانه مردم را از نظام دلسرد کنند را خنثی کند، لذا همه وظیفه داریم این دستاوردها را در هر موقعیت و فرصتی تبیین کنیم.

پیمان لطیفی معاون علمی پژوهشی سازمان بسیج اساتید کرمانشاه نیز در این نشست با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران بر پایه استقلال‌طلبی و آزادی شکل گرفت، عنوان کرد: با وجود اینکه غرب و شرق مقابل ما ایستادند و موانع مختلفی ایجاد کردند، اما در این سالهای پس از انقلاب، استقلال و آزادی در کشور ما به خوبی شکل گرفته است.

وی با بیان اینکه امروزه بر عکس آنچه که غرب می‌گوید آزادی در کشور ما در نقطه مطلوبی قرار دارد، گفت: در بین تمام کشورهای غرب آسیا و حوزه خلیج فارس و حتی بسیاری کشورهای دیگر، هیچ کشوری به اندازه ایران استقلال و آزادی ندارد. با این وجود در کمال ناباوری علیه ما بیانیه حقوق بشر می‌دهند که البته مشخص است هدف غرب از این کارها چیست.

وی با بیان اینکه در حال حاضر آزادی مطلوبی در کشور ما وجود دارد، گفت: متاسفانه این آزادی‌ها در کشور ما از طریق رسانه‌ها به اطلاع مردم نرسیده تا در جریان قرار بگیرند که در این حوزه نسبت به دیگر کشورها چه جایگاهی داریم.

لطیفی با بیان اینکه زنان در ایران اسلامی حقوق و آزادی مطلوبی دارند، گفت: با این وجود غرب تنها با لحاظ کردن موضوع پوشش و حجاب دنبال القاء این موضوع است که زنان در کشور ما آزادی ندارند و دنبال از بین بردن عفاف و حجاب در کشور ماست که البته جلوی آن خواهیم ایستاد.

وی در ادامه با اشار به جنگ فرهنگی به راه انداخته شده علیه کشورمان، گفت: در این جنگ ما پدافندی عمل کرده‌ایم و نه آفندی در صورتی که معتقدم باید ما نیز مانند دشمن آفندی عمل کنیم. برای این کار هم باید در همه استان‌ها قرارگاه فرهنگی شکل بگیرد و با برنامه‌ریزی درست در این عرصه عمل کنیم.

لطیفی همچنین با بیان اینکه متاسفانه در کشور ما شفافیت لازم در بسیاری بخش‌ها وجود ندارد، گفت: اگر شفافیت لازم در کشور ساری و جاری باشد بسیاری از مشکلات مرتفع خواهد شد و جلوی وقوع بسیاری از جرائم گرفته می شود.

وی ادامه داد: موضوع شفافیت چندین مرتبه در مجلس مطرح شد، اما متاسفانه به نتیجه نرسید و معتقدم عزمی در مجلس برای تصویب این موضوع وجود ندارد.

روح الله مرادی فعال حوزه کسب و کار و دانش بنیان نیز با تاکید بر لزوم حرکت پرشتاب به سمت اقتصاد دانش بنیان، گفت: قبل از انقلاب به ظاهر کشور به سمت صنعتی‌شدن در حال حرکت بود، اما آن حرکت وارداتی و با نگاه به بیرون بود، اما در سالهای پس از انقلاب حرکت ما در حوزه اقتصاد با تکیه بر توان داخلی و درون‌زا بوده است.

وی با بیان اینکه دشمن بدنبال بزرگنمایی مشکلات اقتصادی کشور است، گفت: دستاوردهای نظام در سالهای پس از انقلاب از زوایه اقتصادی معنادار است.

مرادی با تاکید بر لزوم گذر از اقتصاد سنتی به سمت اقتصاد دانش بنیان، گفت: باید با شتاب بیشتری به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۹۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور داریم که فعالیت‌های قابل توجهی دارند، اما با این وجود هنوز آن تاثیری که فعالیت این شرکت‌ها باید داشته باشد را در جامعه شاهد نیستیم و دلیل اصلی آن هم عدم ارتباط مناسب این شرکت‌ها با بازار است. برای تاثیرگذاری بهتر فعالیت این شرکت‌ها باید حاکمیت فکری به حال بازار این شرکت‌ها کند، زیرا بدون داشتن بازار مناسب، فعالیت این شرکت‌ها نمود و تاثیر چندانی ندارد.

وی بر لزوم آشنایی دانش‌آموزان با فضای کسب و کار و کارآفرینی در مدارس هم تاکید کرد و گفت: نکته کلیدی پیشرفت کشور در دستان آموزش و پرورش است. در حال حاضر اکثریت دانش‌آموزان ما ذهن کارآفرینی ندارند که باید این موضوع اصلاح شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha