سیدمصطفی آیتاللهی موسوی امروز ۳۰ بهمن در شورای راهبردی انرژی استان کرمان اظهار کرد: محدودیتهای زیادی بابت مصرف انرژی و تأمین سوخت نیروگاههای استان کرمان وجود داشت و جلسات زیادی بهعنوان کارگروه بهصورت کشوری و استانی برگزار شد تا برای مدیریت مصرف انرژی تصمیمگیری شود.
وی افزود: برای اینکه در استان کرمان تبعات کمتری داشته باشیم، سعی کردیم مدیریت کنیم و تا جایی که امکان دارد وضعیت به نوعی باشد که همه بخشها حداقل استفاده را انجام دهند.
معاون عمرانی استاندار کرمان از ابلاغ مصوبهای سخن بهمیان آورد که بر اساس آن باید شهرکهای صنعتی تعطیل میشدند و تصریح کرد: در استان تصمیم گرفته شد این تعطیلی با برنامهریزی به دو روز با هماهنگی شهرکها محدود شود تا تولید در بقیه روزها را داشته باشند، هرچند ضرر وجود دارد.
وی افزود: برای تأمین سوخت در نیروگاههای استان کرمان نیز همکاری خوبی از سوی متولیان امر صورت گرفت و سعی کردیم هیچ نیروگاهی را از دست ندهیم و حتی با حداقل سوخت فعال باشد.
موسوی اظهار کرد: در زمانهایی دچار بحران بسیار زیادی میشدیم و هر لحظه امکان خروج از مدار وجود داشت، اما توانستیم از پیک سخت عبور کنیم هرچند پیشبینیها بهنحوی است که مجدد ما را دچار مشکل کند.
معاون عمرانی استاندار کرمان با بیان اینکه محدودیت در مصرف برق مسکونی کمتر انجام میشود، اما از قطعی برق حتی دو نوبت در برخی از مناطق خبر داد و بیان کرد: به علت ناترازی و سردی هوا و مشکل در تولید در شمال کشور در تهران و در دیگر مناطق کشور با قطعی برق مواجه هستیم.
وی در ادامه سخنانش گفت: با کمک صنایع و معادن استان کرمان حدود ۲۰۰۰ مگاوات نیروگاه بزرگمقیاس خورشیدی ایجاد میشود و این تفاهمنامه به مراحل نهایی رسیده و بهزودی مبادله میشود.
موسوی اظهار کرد: با استفاده از ظرفیت شرکتهای توزیع و دفاتر شهری و روستایی استان کرمان هم حدود ۱۰۰۰ نیروگاه کوچک مقیاس انرژی خورشیدی را با کمک شهرداریها و دهیاری ها برنامهریزی میکنیم و مکاتبه برای دریافت مجوز انجام شده است.
وی افزود: سرمایهگذاران بخش خصوصی هم برای ایجاد نیروگاههای انرژی خورشیدی معرفی شدهاند و اطلس نیروگاهی استان کرمان توسط برق منطقهای آماده شده و سرمایهگذاران، اطلاعات لازم را دریافت میکنند.
معاون استاندار کرمان از توافق با یکی از بانکها جهت اعطای تسهیلات به سرمایهگذاران انرژی تجدیدپذیر در کرمان برای اولین بار در کشور خبر داد.
وی افزود: در راستای کاهش مصرف گاز نیز در تلاش هستیم تا بخاریهای کممصرف جایگزین بخاریهای پُرمصرف شود و این صرفهجویی گاز در اختیار صنایع قرار گیرد.
موسوی گفت: پویش «دو درجه کمتر» توسط رئیسجمهور مطرح شد و در استان کرمان هم استاندار در این زمینه مصاحبه کرد و ائمه جمعه، دستگاههای اجرایی و رسانهها کمک کردند و تلاش خوبی انجام شد.
وی با بیان اینکه سند «کرمان بر فراز» آماده شده، از مدیران خواست تا این سند را برای تأمین هرچه بهتر نیازهای استان مطالعه کنند و اظهارنظرهای خود را برای توسعه استان ارائه دهند.
موسوی در پایان سخنان خود خواستار مطالبهگری اصحاب رسانه بهعنوان بازوی توانمند مدیران از شرکتهای برق، صنعت و همچنین سازمان جهادکشاورزی و راه و شهرسازی برای تأمین زمینهای مورد نیاز نیروگاههای انرژی خورشیدی شد.
همچنین صادق سلطانینژاد مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان نیز در این جلسه اظهار کرد: حدود ۳۳ نیروگاه انرژی خورشیدی در استان کرمان در مدار بهرهبرداری قرار گرفته که یک سوم این نیروگاهها مربوط به سرمایهگذاری خارجی بوده است.
وی افزود: احداث ۱۱ نیروگاه انرژی خورشیدی در کرمان با سرمایهگذاری خارجی، این را نشان میدهد که ظرفیت بزرگی در استان برای بهرهگیری از سرمایهگذار خارجی در این بخش داریم که باید از آن استفاده کنیم.
سلطانینژاد گفت: مرکز خدمات سرمایهگذاری استان کرمان راهاندازی شده و ساختمان جدید این مرکز در محل ساختمان تاریخی فرمانداری سابق کرمان بهزودی افتتاح میشود و نماینده دستگاههای اجرایی مرتبط در این مکان مستقر میشوند تا اعطای مجوزها تسریع شود.
وی با اشاره به حضور سرمایهگذار خارجی برای تولید پنل و تجهیزات انرژی خورشیدی در استان کرمان، از وجود مشکلاتی بر سر راه این پروژه خبر داد و خواستار رفع این مسائل شد.
انتهای پیام
نظرات