عسکر جلالیان در گفت و گو با ایسنا، درباره انتقال محکومین بین کشورها گفت: ما تمام توانمان را به کار گرفتهایم که بتوانیم هر جای این کره خاکی، ایرانی در زندان به سر میبرد را به داخل کشور منتقل کنیم تا ادامه محکومیتش را در کنار خانوادهاش و در حوزه سرزمینی خود بگذراند. طبیعی است این یک اقدام حقوق بشری است و انتقال محکومین یک مقوله انسانی است و ربطی به مسایل سیاسی ندارد. ما تلاش میکنیم که در پیگیری این امور در حوزه بین الملل، مقوله انتقال محکومین به موضوعات سیاسی گره نخورد.
وی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۱۵۰ نفر از هموطنانمان از کشورهای مختلف به داخل کشور منتقل شدند که هم مربوط به کشورهای دوردست است و هم از کشورهای همسایه مثل ترکیه و کشورهای حوزه خلیج فارس است. ما درصددیم که تا قبل از سال جدید تعدادی از هموطنانمان از کشورهای مختلف از جمله قرقیزستان را به داخل کشور منتقل کنیم.
جلالیان تصریح کرد: طبق توافق صورت گرفته، قرار است ۶ نفر از هموطنانمان را از کشور قرقیزستان به ایران منتقل کنیم البته ممکن است این تعداد افزایش پیدا کند یا کم شود. عمده جرایم آنها مربوط به مواد مخدر است.
معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزارت دادگستری ادامه داد: همچنین در سال جاری تعداد کمی از محکومین خارجی به کشورشان منتقل شدند زیرا اتباع خارجی که در زندان های ایران به سر می برند، حاضر به انتقال به کشورشان نیستند و عمدهترین دلیلش این است که زندانهای ایران، تسهیلات و امکانات بیشتری نسبت به سایر کشورها در اختیار زندانیها قرار میدهد.
وی در پایان گفت: یکی از شروط اصلی انتقال زندانی به کشور خودش، شرط و رضایت زندانی است و اگر زندانی راضی به انتقال نباشد و درخواست کتبی ندهد؛ هرگز او را به کشورش منتقل نمیکنیم زیرا انتقال محکومین صرفا جنبه انسانی و حقوق بشری دارد.
انتهای پیام
نظرات