• شنبه / ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۲۲:۲۱
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1403112720189
  • خبرنگار : 71661

فارن پالسی: آلمان حمایت از اسرائیل را متوقف کند

فارن پالسی: آلمان حمایت از اسرائیل را متوقف کند

آلمان برای احیای اعتبارش که در دوران جنگ جهانی و هولوکاست آسیب دیده، سعی دارد، امروز هیچ‌گونه انتقادی علیه رژیم جنایتکار صهیونیستی را برنتابیده و حمایت کوکورانه‌ای از تل‌آویو به عمل می‌آورد؛ اما اگر برلین به این حمایت پایان ندهد، به‌زودی در دادگاه‌های بین‌المللی به‌عنوان هم‌دست این جنایات شناخته خواهد شد.

به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مقاله‌ای با اشاره به حمایت بی‌قیدوشرط دولت آلمان از رژیم صهیونیستی، با بیان مطالب فوق گزارش داد که برلین از جنایات صهیونیست‌ها آگاه است، اما این را در عرصه عمومی اعلام نمی‌کند؛ امری که دولت آلمان را با این جنایت‌ها هم‌دست کرده است.

به گزارش فارن پالسی، آتش‌بسی که اخیراً بین رژیم صهیونیستی و حماس برقرار شد و به بیش از ۱۵ ماه جنگ در نوار غزه پایان داد، فرصتی مناسب برای آلمان است تا در سیاست خود در قبال این مناقشه بازنگری کند. برلین مدت‌هاست که به «مسئولیت تاریخی ویژه» خود در قبال رژیم صهیونیستی و آنچه آن را حق این رژیم برای دفاع از خود می‌نامد، تاکید دارد. آلمان به طور مداوم به تل‌آویو سلاح می‌فروشد و پس از ایالات متحده، دومین تأمین‌کننده بزرگ تسلیحات این رژیم است.

سیاست طرفداری آلمان از رژیم صهیونیستی در تمایل این کشور برای جبران جنایات تاریخی خود علیه یهودیان و عذاب وجدان ناشی از هولوکاست ریشه دارد، اما این سیاست می‌تواند برلین را در جنایات جدیدی هم‌دست کند.

به اذعان رسانه آمریکایی، تسلیحات آلمانی در چندین مورد از موارد نقض حقوق بین‌الملل توسط رژیم صهیونیستی به کار گرفته شده‌اند و اگر برلین بخواهد به وعده خود مبنی بر حمایت از حقوق بشر و نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین پایبند بماند، باید از این پس صادرات هرگونه تسلیحات تهاجمی به این رژیم را متوقف کند.

به گزارش فارن پالسی، دولت‌های مختلف در آلمان یکی پس از دیگری کوشیده‌اند تا وجهه از دست رفته این کشور در هولوکاست را احیا کنند و برای دستیابی به این هدف، حمایت از رژیم صهیونیستی را در کانون اهداف خود قرار داده‌اند. آن‌ها به‌جای آنکه حمایت انسانی از یهودیان در سراسر جهان را در دستور کار قرار دهند، تمام توجه خود را به صهیونیست‌ها و رژیم اشغالگر صهیونیستی معطوف کرده‌اند.

دولت آلمان بعد از جنگ جهانی دوم تعریف درستی از حمایت خود از یهودیان ارائه نکرده است؛ از این رو هرگونه انتقادی علیه صهیونیسم در این کشور به معنای یهودی‌ستیزی تفسیر می‌شود. در طول جنگ غزه، آلمان یکی از سخت‌گیرانه‌ترین محدودیت‌ها در اروپا را علیه بیان نظرات انتقادی نسبت به رژیم صهیونیستی اعمال کرد.

فارن پالسی: آلمان حمایت از اسرائیل را متوقف کند
برخورد با دانشجویان حاملی فلسطین در برلین

برخی از مقامات محلی در آلمان، تظاهرات حامیان فلسطین را به‌طور کامل ممنوع کردند، معترضان را به‌طور خودسرانه بازداشت نمودند و به اتباع خارجی هشدار دادند که ممکن است در صورت ابراز همبستگی با فلسطینی‌ها، اخراج شوند. گروه‌های حقوق بشری این محدودیت‌ها را محکوم و اعلام کرده‌اند که این اقدامات، نقض حقوق آزادی بیان و تجمع مسالمت‌آمیز محسوب می‌شوند.

موضع آلمان همچنین نژادپرستی موجود علیه فلسطینی‌ها و افرادی که دارای اصالت عربی یا مسلمان هستند را تقویت کرده است. طبق داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط یک شبکه از سازمان‌های غیردولتی، در سال ۲۰۲۳، حملات اسلام‌هراسانه در آلمان ۱۱۴ درصد نسبت به سال ۲۰۲۲ افزایش یافت، به‌ویژه پس از عملیات طوفان الاقصی.

افزایش اسلام‌هراسی در آلمان با رشد محبوبیت حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» همزمان شده است، حزبی که گفتمان ضدعرب و ضداسلام را به جریان اصلی سیاست این کشور وارد کرده است. چندین سیاستمدار آلمانی پیشنهاد داده‌اند که شهروندان تازه تابعیت‌گرفته آلمانی باید به رژیم صهیونیستی ابراز وفاداری کنند!

این در حالی است که عامل اصلی ترویج یهودستیزی، در واقع افراط‌گرایان راست‌گرا هستند، نه جوامع مهاجر یا دانشجویان. به عنوان نمونه، «ایلان ماسک»، میلیاردر آمریکایی در یک گردهمایی حزب آلترناتیو برای آلمان در ژانویه ۲۰۲۵، اظهاراتی در راستای تئوری‌های توطئه یهودستیزانه مطرح کرد که با استقبال اعضای این حزب مواجه شد.

به گزارش فارن پالسی، گرچه مقامات آلمانی در محافل خصوصی خود اذعان دارند که صهیونیست‌ها در غزه مرتکب جنایت شده‌اند، اما دولت آلمان عمداً افکار عمومی را کنترل می‌کند تا از پاسخگو شدن برای حمایت از این رژیم اشغالگر فرار کند.

طبق داده‌های مؤسسه بین‌المللی تحقیقات صلح استکهلم، آلمان بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ حدود ۳۰ درصد از تسلیحات سنگین وارداتی رژیم صهیونیستی را تأمین کرده است، از جمله موتورهای خودروهای زرهی که در جنگ غزه و همچنین در تجاوزهای غیرقانونی این رژیم به لبنان و سوریه مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

در سال ۲۰۲۳، صادرات تسلیحات آلمان به اسرائیل ۱۰ برابر نسبت به سال قبل افزایش یافت و به ۳۵۵.۳ میلیون دلار رسید. بیشتر این سلاح‌ها پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ ارسال شدند، از جمله ۳۰۰۰ موشک ضدتانک و ۵۰۰ هزار گلوله مهمات. با این حال تا مارس ۲۰۲۴ ارزش تسلیحات صادر شده توسط آلمان به رژیم صهیونیستی به تنها ۳۴,۲۶۱ دلار کاهش یافت. دیپلمات‌های آلمانی که نخواستند نامشان فاش شود، به فارن پالسی گفتند که این کاهش به دلیل نگرانی‌های دولت درباره نقض احتمالی حقوق بین‌المللی بشردوستانه توسط رژیم صهیونیستی در غزه بوده است.

فارن پالسی: آلمان حمایت از اسرائیل را متوقف کند
برخورد پلیس آلمان با دانشجویان حامی فلسطین

رژیم صهیونیستی در جنگ غزه چندین بار مرتکب نقض حقوق بشر شده است، از جمله آوارگی اجباری فلسطینیان و محدودیت ورود کمک‌های بشردوستانه به این منطقه که جنایت علیه بشریت محسوب می‌شوند. در ژانویه ۲۰۲۵، دیوان بین‌المللی دادگستری اعلام کرد که احتمالاً اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی در غزه برخی از حقوق تعریف‌شده در کنوانسیون نسل‌کشی سازمان ملل را نقض کرده است. سازمان عفو بین‌الملل نیز اخیراً تأیید کرد که اقدامات این رژیم در غزه معادل نسل‌کشی است.

به گزارش فارن پالسی، جنایات رژیم صهیونیستی آنقدر آشکار بود که دولت آلمان تصمیم گرفت فروش برخی تسلیحات به این رژیم را به‌صورت مخفیانه کاهش دهد، اما آن را در عرصه عمومی اعلام نکند. برلین همچنین برای ازسرگیری صادرات سلاح، از تل‌آویو خواسته است تا متعهد شود که از این تسلیحات در چهارچوب قوانین بین‌المللی استفاده خواهد کرد. بر اساس این گزارش، آلمان در واقع می‌داند که صهیونیست‌ها به این تعهدنامه پایبند نخواهند بود، اما دولت این کشور به این تعهدنامه نیاز دارد تا در آینده در دادگاه‌های بین‌المللی خود را از هم‌دستی با جنایات صهیونیست‌ها تبرئه کند.

در گزارش رسانه آمریکایی آمده است: «گرچه آتش‌بس کنونی میان اسرائیل و حماس وقفه‌ای موقت در درگیری‌ها ایجاد کرده، اما این توافق همچنان شکننده است. برلین باید در سیاست صادرات تسلیحات خود بازنگری کرده و هرگونه انتقال سلاح به اسرائیل را در صورتی که برای ارتکاب جنایات جنگی استفاده شود، متوقف کند. ادامه حمایت نظامی بدون نظارت و پاسخگویی، خطر مشارکت آلمان در نقض قوانین بین‌المللی را افزایش داده و این کشور را در معرض نقض تعهداتش تحت پیمان تجارت تسلیحات سازمان ملل قرار می‌دهد.»

بر اساس نظرسنجی‌ها، حدود ۶۰ درصد از مردم آلمان با ادامه صادرات تسلیحات به رژیم صهیونیستی مخالفند؛ اما با این حال، تقریباً تمام احزاب سیاسی اصلی آلمان از تداوم صادرات تسلیحات به این رژیم حمایت کرده‌اند. علاوه بر نارضایتی داخلی، فارن پالسی با اشاره به تبعات مخرب حمایت بی‌قید و شرط آلمان از رژیم صهیونیستی، یادآور شد که روابط برلین با کشورهای غرب آسیا به‌شدت از جنایات رژیم اشغالگر تاثیر پذیرفته و آلمان در عرصه جهانی منزوی شده است.

به گزارش فارن پالسی، آلمان باید روابط خود با این رژیم را به صورت جدی مورد بازنگری قرار داده و اجازه ندهد که تعهداتش در برابر قوانین بین‌المللی و وظیفه اخلاقی‌اش برای حفاظت از جان غیرنظامیان و دفاع از حقوق بشر زیر پا گذاشته شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha