به گزارش ایسنا، به گزارش وبسایت دیدهبان حقوق بشر، ایالات متحده از زمان حملات هفتم اکتبر طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ از سوی حماس در سرزمینهای اشغالی و متعاقب آن شروع جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه در سطحی بیسابقه کمک امنیتی در اختیار این رژیم قرار داده یا به آن سلاح فروخته است.
با این وجود دولت «جو بایدن»، رئیس جمهور سابق آمریکا به رغم استفاده مکرر ارتش رژیم صهیونیستی از تسلیحات آمریکایی به منظور ارتکاب جنایات جنگی آشکار در غزه به انتقال تسلیحات به این رژیم و همدستی خود در جنایاتی که با استفاده از این تسلیحات به وقوع پیوستهاند ادامه داده است.
«برونو استاگنو»، مقام بلند پایه سازمان دیدهبان حقوق بشر اظهار کرد: «اگر دونالد ترامپ میخواهد روند همدستی دولت جو بایدن در جنایات اسرائیل در غزه را قطع کند باید فورا انتقال تسلیحات به اسرائیل را معلق کند. ترامپ گفته که جنگ در غزه "جنگ ما نیست" بلکه "جنگ آنها است" اما تا زمانی که آمریکا به پشتیبانی نظامی خود از اسرائیل پایان نداده باشد جنگ غزه جنگ ترامپ هم هست.»
یک مطالعه که از سوی دانشگاه براون ایالات متحده صورت گرفت نشان داد ارزش کمکهای آمریکا به رژیم صهیونیستی در مدت یک سال پس از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به این سو به ۱۷.۹ میلیارد دلار افزایش یافته است. روزنامه واشنگتن پست نیز در مارس ۲۰۲۴ گزارش داد ایالات متحده از اکتبر سال قبل از آن بیش از ۱۰۰ معامله فروش تسلیحات و تجهیزات نظامی به اسرائیل را تائید کرده که شامل هزاران مهمات دقیق و هدایت شوند، بمبهای با قطر کوچک، بمبهای سنگرشکن، تسلیحات کوچک و دیگر اشکال کمکهای مرگبار میشوند.
در اوایل ژانویه ۲۰۲۵ نیز دولت بایدن کنگره را از برنامه فروش هشت میلیارد دلار تسلیحات دیگر به اسرائیل مطلع کرد.
طبق آمارهای منتشر شده از سوی وزارت بهداشت غزه حملات رژیم صهیونیستی به این باریکه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به این سو منجر به شهادت دست کم ۴۷۰۰۰ فلسطینی شده در حالی که به احتمال زیاد تعداد این شهدا بیشتر از این رقم باشد. این رژیم با حملات و اعمال محاصره جنایتکارانه تقریباً تمام جمعیت غزه را آواره کرده و از گرسنگی دادن به غیرنظامیان به عنوان سلاح جنگی استفاده و همچنین عمدا غیرنظامیان را از آب، برق، کمک های پزشکی و سایر موارد ضروری برای بقای آنها محروم کرده است. صهیونیستها همچنین زیرساختهای اساسی و اکثریت خانهها، مدارس، دانشگاهها و بیمارستانهای نوار غزه را از بین برده یا به آنها آسیب وارد کرده است.
به نوشته وبسایت دیدهبان حقوق بشر، این اقدامات به منزله جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت و اعمال نسل کشی به حساب میآیند.
بر اساس گزارشهای دیدهبان حقوق بشر، عفو بینالملل و دهها گزارش منتشر شده در رسانهها از جمله سیانان، انپیآر، نیویورک تایمز، واشنگتن پست و خبرگزاری فرانسه، رژیم صهیونیستی با سلاحهای که به عنوان سلاحهای آمریکایی شناسایی شدهاند دست به کشتار و قطع عضو غیرنظامیان و امدادگران زده و به این ترتیب قوانین بشردوستانه بینالمللی را نقض کرده است.
با این وجود جو بایدن، رئیسجمهور سابق آمریکا به رغم شواهد فراوان موجود در قبال بیاعتنایی اسرائیل به قوانین جنگ، ارسال تسلیحات آمریکایی برای این رژیم را متوقف نکرد.
دولت بایدن تنها در یک مورد دست کم جلوی تحویل یک محموله از بمبهای ۲۰۰۰ پوندی به رژیم صهیونیستی را با استناد به «نگرانی» خود درخصوص استفاده این رژیم از آنها برای حمله به رفح قبل از اجرایی شدن این حمله گرفت.
ترامپ اما با اعطای بمبهای ۲۰۰۰ پوندی به ارتش رژیم صهیونیستی موافقت کرده و خواستار «پاکسازی کل غزه» شده است؛ درخواستی که طبق گزارش دیدهبان حقوق بشر میتواند به تشدید هشدار دهنده پاکسازی قومی فلسطینیان در غزه منجر شود.
اسرائیل و حماس در ژانویه ۲۰۲۵ به توافق آتش بس دست یافتند، اما غیرنظامیان فلسطینی در غزه همچنان از وضعیت انسانی وخیم و خسارات گسترده ناشی از محاصره و حملات غیرقانونی اسرائیل علیه این باریکه رنج میبرند.
دیدهبان حقوق بشر تصریح کرد ایالات متحده باید کمکهای نظامی و فروش تسلیحات به رژیم صهیونیستی را تا زمانی که نظامیان این رژیم مرتکب سوء استفادههای گسترده و جدی حقوق بشری و جنایات جنگی علیه غیرنظامیان فلسطینی میشوند بدون آنکه مجازاتی متوجه آنها باشد، متوقف کند. همچنین آمریکا باید به دلیل اعطای سلاحهای آمریکایی به اسرائیل که از آنها برای انجام جنایات جنگی آشکار استفاده شد در جبران خسارت و بازسازی غزه مشارکت کند.
استاگنو گفت: «ترامپ گفت که ایالات متحده بخشی از موفقیتهایش با جنگهایی که هرگز وارد آنها نشده میسنجد اما او فوراً توقف ارسال بمبهای ۲۰۰۰ پوندی به اسرائیل را لغو کرد. ترامپ در عوض باید اقداماتی را برای پایان دادن به حمایت از جنایات اسرائیل در غزه انجام دهد.»
انتهای پیام
نظرات