• شنبه / ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۵:۵۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403112720128
  • خبرنگار : 71654

سیارکی با احتمال برخورد به زمین در سال ۲۰۳۲ چه ظاهری دارد؟

سیارکی با احتمال برخورد به زمین در سال ۲۰۳۲ چه ظاهری دارد؟

این سیارک بسیار هیجان انگیز است. زیرا این آخرین فرصتی است که ما برای رصد سیارک توسط رصدخانه جمینای (Gemini) تا پیش از سال ۲۰۲۸ داریم.

به گزارش ایسنا، این سیارکی است که در سال ۲۰۲۵ خبرساز شده است، زیرا این سنگ فضایی که سیارک ۲۰۲۴ YR۴ نامگذاری شده است، احتمال برخورد با زمین را در سال ۲۰۳۲ با احتمال یک در ۴۸ دارد.

به نقل از اسپیس، به دلایل واضح، اخترشناسان امیدی ندارند که بتوانند درباره سیارک ۲۰۲۴ YR۴ که پهنای آن به ۱۷۷ فوت (عرض ۵۴ متر) می‌رسد، تا آنجا که می‌توان اطلاعات کسب کنند.

تصویر ارائه شده در اینجا در روز هفتم فوریه سال ۲۰۲۵ توسط تلسکوپ ۸.۱ متری جمینای جنوبی در کوهی در آند شیلی ثبت شده است. در زمان ثبت این تصویر، سیارک در فاصله ۳۷ میلیون مایلی (۵۹.۵ میلیون کیلومتری) از زمین و در فاصله ۱۳۰ میلیون مایلی (۲۰۹ میلیون کیلومتری) از خورشید قرار داشت.

برایس بولین (Bryce Bolin)، ستاره‌شناس مرکز پرواز فضایی گادرد ناسا که به ثبت این تصویر کمک کرد، می‌گوید: من این سیارک را بسیار هیجان‌انگیز می‌بینم. نه تنها به دلیل بدنام بودنش، بلکه به دلیل پتانسیل علمی مطالعه چنین سیارکی کوچک با جزئیات بالا.

تنها تعداد کمی از سیارک‌ها به این شکل مورد مطالعه قرار گرفته‌اند.

بولین توضیح داد: ما ۱۲ تصویر ۲۰۰ ثانیه‌ای را در طول موج مادون قرمز از آن گرفتیم و حرکت سیارک را برای به دست آوردن این تصاویر ردیابی کردیم. رصدها به سه دلیل دشوار بود؛ اول اینکه سیارک کم نور بود و برای رصد نیاز به استفاده از تلسکوپ‌های بزرگ داشت.

سیارکی با احتمال برخورد به زمین در سال ۲۰۳۲ چه ظاهری دارد؟

دومین مشکل مربوط به این واقعیت است که ۲۰۲۴ YR۴ زمانی مشاهده شد که ماه ۷۰ درصد روشنایی داشت، به این معنی که افزایش قابل توجهی در نور پس‌زمینه آسمان در مقایسه با شرایط تاریک‌تر معمولی وجود داشت. این امر تشخیص چنین جسم کم نور و دوری را چالش برانگیزتر می‌کند.

در نهایت، این سیارک با سرعت ۰.۲۶ ثانیه قوسی در دقیقه حرکت می‌کند که ردیابی دقیق آن با جمینای جنوبی ضروری است.

این اولین تصویر از سیارک ۲۰۲۴ YT۴ نیست. این سیارک برای اولین بار توسط سیستم آخرین هشدار برخورد زمینی (ATLAS) توسط ناسا در روز ۲۷ دسامبر ۲۰۲۴ کشف شد.

بلافاصله پس از کشف، این سیارک به بالای جدول خطر برخورد مرکز مطالعات اجرام نزدیک به زمین (CNEOS) ناسا رسید. این سیارک از آن زمان تاکنون در آنجا باقی مانده است، اما انتظار می‌رود با درک بهتر مدار این سیارک، این احتمالات به زودی کاهش یابد.

سیارکی با احتمال برخورد به زمین در سال ۲۰۳۲ چه ظاهری دارد؟

بولین توضیح داد که به نظر می‌رسد YT۴ ۲۰۲۴ تا اواسط ماه مارس محو می‌شود و تشخیص آن از روی زمین بسیار دشوار می‌شود. این سیارک در اواسط سال ۲۰۲۸ با نزدیک شدن مجدد به زمین برای تلسکوپ‌های زمینی قابل مشاهده خواهد بود.

بولین در پایان گفت: بنابراین، این آخرین فرصتی است که ما برای رصد سیارک توسط جمینای قبل از سال ۲۰۲۸ داریم.

تلسکوپ‌های فضایی ممکن است تا آن زمان قابلیت بهتری برای ردیابی این سنگ فضایی داشته باشند. تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) قرار است در ماه مارس سال جاری به این جستجو بپیوندد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha