به گزارش ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در سخنانی با شمارش آنچه تلفات روسها در جنگ خواند، مدعی شد که روسیه صلح نمیخواهد. او گفت: «نه، آنها چنین چیزی نمیخواهند.»
زلنسکی از حمله ادعایی به چرنوبیل استفاده کرد تا ادعا کند «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه برنامهای برای پایان دادن به درگیری ندارد.
این اتهامزنی در حالی مطرح میشود که کاخ کرملین روز جمعه اتهام اوکراین مبنی بر اینکه یک پهپاد روسی به نیروگاه هستهای چرنوبیل حمله کرده را تکذیب کرد. مسکو میگوید حمله چرنوبیل یک «اقدام جنایتکارانه دیگر رژیم کییف» بود.
رئیسجمهور اوکراین با بیان اینکه «به نظر میرسد با نفوذترین عضو ناتو، پوتین باشد»، در کنفرانس امنیتی مونیخ بار دیگر گفت: «من عضویت اوکراین در ناتو را از روی میز حذف نخواهم کرد.»
این اظهارات زلنسکی یک روز پس از آن مطرح میشود که او اعتراف کرد ایالات متحده هرگز اوکراین را در اتحاد ناتو نمیدید. ترامپ روز پنجشنبه، دولت جو بایدن را مقصر دانست و گفت که صحبتهای آنها درباره پیوستن کییف به ناتو، باعث آغاز حمله گسترده روسیه در سال ۲۰۲۲ شد.
ترامپ گفت: «من معتقدم که این دلیل آغاز جنگ بود. بایدن نباید چنین حرفی میزد.» او افزود که فکر نمیکند روسیه اجازه دهد اوکراین عضو ناتو شود.
این در حالیست که اکثر کشورهای غربی، بهویژه آمریکا، از این ایده حمایت نمیکنند و آن را از دلایل آغاز جنگ روسیه و اوکراین میدانند. پوتین هم تمایلات ناتو برای حرکت به سمت جناح شرقی را از دلایل آغاز جنگ توصیف کرده بود.
ارتش اروپایی
زلنسکی همچنین گفت: «زمان آن فرا رسیده است... اروپا باید نیروهای مسلح خود را برای مقابله با روسیه ایجاد کند. فقط ارتش ما در اروپا تجربه جنگ را دارد. اتحادیه اروپا خودش نمیتواند با این کار کنار بیاید، اما ما هم نمیتوانیم.»
او به دلیل خواستن یک ارتش اروپایی با تشویقهای نصفهنیمه مواجه شد و اضافه کرد که نمیتوان به آمریکا برای حمایت از دفاع اروپا اعتماد کرد. به گفته او، نیروهای مسلح اوکراین به تنهایی برای دستیابی به «امنیت» کافی نیستند.
![](https://cdn.isna.ir/d/2025/02/15/3/63359727.jpg?ts=1739617450556)
رهبر اوکراین گفت اروپا نمیتواند این احتمال را رد کند که «آمریکاییها ممکن است در مورد مسائلی که اروپا را تهدید میکنند، نه بگوید» و خاطرنشان کرد که بسیاری از رهبران مدتهاست در مورد اینکه اروپا به ارتش خود نیاز دارد، صحبت کردهاند.
رهبر اوکراین که با طرح اتهاماتی سعی در تحریک کشورهای عضو ناتو دارد، در ادامه پرسید: «اگر روسیه به کشورهای ناتو حمله کند، متحدان چگونه پاسخ خواهند داد یا اصلا پاسخی خواهند داد؟»
او همچنین با اشاره به ایده احتمالی استقرار نیروهای غربی در کشورش در چارچوب نوعی توافق آتشبس یا صلح با روسیه گفت: «ما پذیرای مشارکت نیروهای اروپایی در اوکراین هستیم.»
توافق پشت پرده را نمیپذیریم
در حالی که تلاشهایی برای آوردن طرفهای درگیر در جنگ اوکراین پشت میز مذاکره صورت میگیرد و «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا رایزنیهایی را با پوتین آغاز کرده است، زلنسکی گفت: «اوکراین هرگز هیچ توافقنامه صلحی را که پشت سر آن یا بدون مشارکت آن حاصل شده باشد، نخواهد پذیرفت.»
پیش از این هم، رئیسجمهور اوکراین در جریان مصاحبهای با «نیوزمکس» گفته بود: «روسیه باید حداقل به مرزهای سال ۲۰۲۲ بازگردد. من فکر میکنم ترامپ میتواند آنها را مجبور به انجام این کار کند. او قوی است.»
زلنسکی همچنین به گفتگوی تلفنی بین دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین اشاره کرد که پس از آن ترامپ گفت که رهبران دو کشور احتمالا بهزودی برای مذاکره درباره توافق صلح درباره اوکراین با یکدیگر دیدار خواهند کرد. ترامپ بعدا به زلنسکی اطمینان داد که او هم برای پایان دادن به جنگی که با حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ آغاز شد، یک صندلی بر سر میز خواهد داشت.
![](https://cdn.isna.ir/d/2025/02/15/3/63359737.jpg?ts=1739617638470)
ولودیمیر زلنسکی باز هم تاکید کرد: «اوکراین هرگز معاملاتی را که پشت سر ما و بدون دخالت ما انجام میشود، نمیپذیرد و همین قانون باید برای تمام اروپا اعمال شود. چند روز پیش، رئیسجمهور ترامپ درباره گفتوگوی خود با پوتین به من گفت. او حتی یک بار هم به این موضوع اشاره نکرد که آمریکا به اروپا بر سر میز مذاکره نیاز دارد. این خیلی چیزها را میگوید. دوران قدیم، زمانی که آمریکا از اروپا حمایت میکرد، به پایان رسیده است.»
رئیسجمهور اوکراین اصرار داشت که «سه سال جنگ تمامعیار ثابت کرده است که ما در حال حاضر پایه و اساس یک نیروی نظامی متحد اروپایی را داریم. و اکنون، در حالی که در این جنگ مبارزه میکنیم و زمینه صلح و امنیت را فراهم میکنیم، باید نیروهای مسلح اروپا را بسازیم.»
گزینه عضویت در ناتو، حذف نمیشود
او همچنین با اشاره به حضور «مارک روته» دبیرکل ناتو در میان حاضران، گفت که ایده او «جایگزینی ائتلاف نبود. بلکه این در مورد مساوی کردن مشارکت اروپا و مشارکت ما، با مشارکت آمریکاست.»
ولودیمیر زلنسکی اندکی پس از آن صحبت کرد که «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان سیاست جدید واشنگتن را در دولت ترامپ هدف قرار داد. زلنسکی روز جمعه هم گفت که کشورش خواهان تضمینهای امنیتی قبل از هرگونه مذاکره با روسیه است. زلنسکی مدت کوتاهی قبل از دیدار با «جی دی ونس» معاون ترامپ در مونیخ هم گفت که تنها پس از مذاکره با ترامپ درباره طرح مشترک با پوتین موافقت خواهد کرد.
زلنسکی در بخش دیگری از سخنانش در گردهمایی آلمان گفت: «برخی در اروپا ممکن است به طور کامل درک نکنند که در حال حاضر در واشنگتن چه اتفاقی میافتد، اما بیایید روی درک خودمان در اروپا تمرکز کنیم، ابتدا باید به اروپا قدرت دهیم. آیا آمریکا به اروپا به عنوان بازار نیاز دارد؟ بله، اما به عنوان متحد؟ من نمیدانم. برای قسمت بله، اروپا به یک صدای واحد نیاز دارد، نه یک دوجین صدای متفاوت.»
ولودیمیر زلنسکی همچنین گفت که از متحدانش میخواهد در ۲۴ فوریه به مناسبت سومین سالگرد حمله روسیه در کییف یا آنلاین گرد هم آیند. او افزود: «این نشست باید چشماندازی روشن برای گامهای بعدی ما در زمینه صلح، تضمینهای امنیتی و آینده سیاست جمعی ما ارائه دهد. و من به تضمینهای امنیتی بدون آمریکا اعتقادی ندارم. بله، این فقط ضعیف خواهد بود. اما آمریکا تضمینی ارائه نخواهد کرد مگر اینکه تضمینهای خود اروپا قوی باشد. و همچنین عضویت اوکراین در ناتو را از روی میز حذف نخواهم کرد، اما در حال حاضر به نظر میرسد تاثیرگذارترین عضو ناتو پوتین است، زیرا تمایلات او این قدرت را دارد که تصمیمات ناتو را مسدود کند.»
او همچنین مدعی شد که روسیه در حال اعزام نیرو به بلاروس است که احتمالا «تهدیدی» برای کشورهای ناتو در مرز این کشور است.
انتهای پیام
نظرات