به گزارش ایسنا، «کر استارمر» نخستوزیر انگلیس به «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین گفت که اوکراین در مسیر «بیبازگشت» برای پیوستن به ناتو قرار دارد و این سخنان به نوعی پاسخ به موضعگیری «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا محسوب میشود.
به گفته دفتر نخستوزیری بریتانیا، استارمر در گفتوگوی تلفنی با رئیسجمهور اوکراین در صبح جمعه، بار دیگر تأکید کرد که بریتانیا از عضویت اوکراین در این ائتلاف حمایت میکند.
در حالی که نگرانیهایی درباره توافق احتمالی میان ترامپ و «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه وجود دارد، دفتر نخستوزیری انگلیس افزود: «استارمر صراحتا گفت که هیچ مذاکرهای درباره اوکراین، بدون حضور اوکراین انجام نخواهد شد.»
تأکید کر استارمر بر عضویت اوکراین در ناتو با موضع رئیسجمهور آمریکا در تضاد است. ترامپ روز پنجشنبه، دولت بایدن را مقصر دانست و گفت که صحبتهای آنها درباره پیوستن کییف به ناتو، باعث آغاز حمله گسترده روسیه در سال ۲۰۲۲ شد.
![استارمر: اوکراین در مسیر بیبازگشت پیوستن به ناتوست](https://cdn.isna.ir/d/2025/02/15/3/63359344.jpg?ts=1739601392396)
ترامپ گفت: «من معتقدم که این دلیل آغاز جنگ بود. بایدن نباید چنین حرفی میزد.»
او افزود که فکر نمیکند روسیه اجازه دهد اوکراین عضو ناتو شود.
همچنین روز چهارشنبه، «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا به متحدان اوکراین گفت که ایالات متحده عضویت کییف در ناتو را بخشی از راهحل جنگ سهساله نمیداند.
تاکنون، بریتانیا تلاش کرده است تا بین حمایت از کییف و حفظ رابطه با ترامپ، تعادل برقرار کند. دولت لندن سیاستی را دنبال کرده است که از انتقاد از اقدامات اولیه ترامپ در نخستین هفتههای ریاستجمهوریاش، از جمله در مورد جنگهای اوکراین و غزه، خودداری کند.
در همین حال «دیوید لمی» وزیر امور خارجه انگلیس، همراه با سایر مقامات ارشد حزب کارگر، ترامپ را مورد تحسین قرار داد و در مونیخ گفت که روابط بریتانیا و آمریکا «فراتر از یک اتحاد، بلکه پیمانی میان دو شریک» است.
ماه گذشته، ترامپ گفت که او و کر استارمر رابطه «بسیار خوبی» دارند و استارمر تاکنون عملکرد «بسیار خوبی» داشته است. براساس اعلام دفتر نخستوزیری انگلیس، آنها شامگاه پنجشنبه درباره «سفر آتی» استارمر به آمریکا گفتوگو کردند.
زلنسکی آماده دیدار مستقیم با پوتین – اما با یک شرط!
گزارشها حاکی از آن است که زلنسکی معتقد است ترامپ میتواند جنگ اوکراین را پایان دهد، اما تنها در صورتی که کییف در مذاکرات صلح حضور داشته باشد.
روز جمعه، رهبر اوکراین اعلام کرد که آماده دیدار رو در رو با پوتین است.
زلنسکی در کنفرانس امنیتی مونیخ به زبان انگلیسی گفت: «من با روسها ملاقات میکنم – فقط با یک روس، با پوتین – اما تنها پس از آنکه با ترامپ و اروپا به یک برنامه مشترک برسیم.»
او افزود: «سپس با پوتین مذاکره میکنیم و جنگ را متوقف میکنیم. فقط در این صورت، من آماده دیدار هستم.»
![استارمر: اوکراین در مسیر بیبازگشت پیوستن به ناتوست](https://cdn.isna.ir/d/2025/02/15/3/63359152.jpg?ts=1739591090016)
زلنسکی همچنین ادعا کرد که ایالات متحده هرگز واقعا به عضویت اوکراین در ناتو باور نداشته است.
رئیسجمهور اوکراین در یک نشست در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: «ایالات متحده هرگز ما را در ناتو نمیدید. فقط درباره آن صحبت میکردند، اما در واقع، هرگز نمیخواستند که ما عضو ناتو شویم.»
او تأکید کرد: «در سطح رئیسجمهور، در تمام دوران ریاستجمهوریام، هرگز نشنیدم که بگویند ما به ناتو خواهیم پیوست. هرگز.»
زلنسکی با این حال معتقد است که این موضع آمریکا ممکن است در آینده تغییر کند. زلنسکی همچنین اشاره کرد که رئیسجمهور آمریکا شماره شخصی خود را به او داده و گفته است: «هر زمان که بخواهی میتوانی تماس بگیری.»
هگست: بازگشت به مرزهای ۲۰۱۴ بعید است
اظهارات ترامپ باعث نگرانیهایی شده است مبنی بر اینکه آمریکا پیش از آغاز مذاکرات صلح، امتیازاتی به پوتین داده است. زمانی که از «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در مونیخ پرسیده شد که آیا ایالات متحده میتواند در مذاکرات آتی به پوتین اعتماد کند، او پاسخ داد: «برای مذاکره با کسی نیازی به اعتماد به او ندارید.»
![استارمر: اوکراین در مسیر بیبازگشت پیوستن به ناتوست](https://cdn.isna.ir/d/2025/02/15/3/63359323.jpg?ts=1739600963859)
او افزود: «واقعیت این است که بازگشت به مرزهای ۲۰۱۴ به عنوان بخشی از توافق مذاکرهشده بعید است. حضور نیروهای آمریکایی در اوکراین بعید است. عضویت اوکراین در ناتو به عنوان بخشی از یک توافق مذاکرهشده هم بعید است.»
در همین حال «مارک روته» دبیرکل ناتو از کشورهای اروپایی خواست که اگر میخواهند در توافق صلح اوکراین نقش داشته باشند، باید برنامههای مشخصی ارائه دهند. او در آستانه کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: «من واقعا معتقدم که دوستان اروپاییام باید برنامههای مشخصی ارائه دهند... و سپس بخشی از مذاکرات خواهند بود.»
فون در لاین: شکست اوکراین، امنیت اروپا و آمریکا را تهدید میکند
از سوی دیگر «اورزولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا هشدار داد که شکست غرب در اوکراین، امنیت اروپا و ایالات متحده را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
![استارمر: اوکراین در مسیر بیبازگشت پیوستن به ناتوست](https://cdn.isna.ir/d/2025/02/10/3/63351903.jpg?ts=1739160514560)
فون در لاین در کنفرانس امنیتی مونیخ با بیان اینکه «شکست اوکراین، اروپا را تضعیف میکند، اما ایالات متحده را هم ضعیف خواهد کرد» افزود که ناتوانی در دستیابی به «صلحی عادلانه و پایدار»، الگویی برای سایر کشورهایی خواهد شد که قصد تعدی دارند.
فون در لاین گفت: «بسیار مهم است که به یک صلح واقعی برسیم، زیرا دیگران نظارهگر هستند که آیا ما به اصول خود پایبند میمانیم یا تسلیم میشویم. این تنها زمانی ممکن است که اتحادیه اروپا در کنار اوکراین بماند.»
انتهای پیام
نظرات