جشنواره فجر

  • شنبه / ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۳:۳۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1403112719969
  • خبرنگار : 71631

کشف بقایای ساختمان ۲۰۰۰ساله زیر یک اداره

کشف بقایای ساختمان ۲۰۰۰ساله زیر یک اداره

باستان‌شناسان بقایای یکی از قدیمی‌ترین «باسیلیکا» رومی واقع در لندن را زیر یک ساختمان اداری کشف کردند.

به گزارش ایسنا، باستان‌شناسان بقایای سازه‌ای دو هزار ساله از نخستین باسیلیکای شهری لندن را کشف کرده‌اند. این بنا یک سازه بزرگ و سقف‌دار بود که برای تجمعات عمومی و جلسات دادگاه مورد استفاده قرار می‌گرفت. باسیلیکای مذکور که پی‌ها و دیوارهای تازه کاوش‌شده آن در زیرزمین یک ساختمان تجاری در لندن پیدا شده، نخستین نمونه از این نوع در بریتانیای رومی بوده است.

«لایوساینس» نوشت، «سوفی جکسون»، مدیر توسعه در موزه باستان‌شناسی لندن با انتشار بیانیه‌ای در ۱۳ فوریه گفت: «این یکی از مهم‌ترین کشفیاتی است که در سال‌های اخیر در شهر انجام شده است. میزان سالم باقی ماندن باسیلیکا فراتر از انتظارات ما بوده است.»

این باسیلیکا که در ابتدا در اکتبر ۲۰۲۳ توسط باستان‌شناسان شناسایی شد، بین سال‌های ۷۰ تا ۸۰ میلادی ساخته شده و بخشی از نخستین محل تجمعات شهری (فوروم) (forum) لندن، که در آن زمان به نام «لوندینیوم» ‌ (Londinium) شناخته می‌شد و پایتخت بریتانیا در امپراتوری روم بود، محسوب می‌شد. این مجموعه فوروم در ابتدا تقریباً به اندازه یک زمین فوتبال وسعت داشت، اما حدود سال ۱۲۰ میلادی تخریب شد تا جای خود را به مجموعه فوروم دوم بدهد که تقریباً پنج برابر بزرگ‌تر بود. به همین دلیل، اطلاعات اندکی درباره اندازه و شکل فوروم اصلی در دسترس بود.

کاوش‌های جدید نشان داده است نخستین باسیلیکا از ترکیبی از کاشی‌های سفالی، چخماق و سنگ ساخته شده بود. در برخی مناطق، دیوارهایی به طول ۱۰ متر حفظ شده‌اند که احتمالاً از یک سازه دو یا سه طبقه پشتیبانی می‌کردند.

کارشناسان معتقدند آن‌ها بخش «دیوان محاکمات» ‌ (Tribunal) را پیدا کرده‌اند که محوطه‌ای مرتفع در باسیلیکا است که در آن، قضات رومی به بررسی امور حقوقی می‌پرداختند و رهبران سیاسی درباره اداره «لوندینیوم» و فراتر از آن تصمیم‌گیری می‌کردند.

«کریس هیورد»، رئیس سیاست‌گذاری انجمن شهر لندن در این بیانیه گفت: «باسیلیکا به پیوند دادن نقاط عطف باستان‌شناسی موجود در شهر کمک می‌کند و نشان می‌دهد که شهر ما چگونه شکل گرفته و همچنان تحت‌تأثیر تاریخ منحصربه‌فرد ما قرار دارد.»

بر اساس این بیانیه، برنامه‌هایی در دست اجراست تا باسیلیکا به روی عموم گشوده شود، زیرا بقایای باقی‌مانده آن در یک فضای نمایشگاهی و رویدادی گنجانده خواهد شد. انتظار می‌رود این نمایشگاه عمومی تا سال ۲۰۳۰ افتتاح شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha