جشنواره فجر

  • شنبه / ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۵۳
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1403112719927
  • خبرنگار : 71342

ایستادگی کردیم و تاوانش را هم پرداختیم

ایستادگی کردیم و تاوانش را هم پرداختیم

آناهیتا غنی‌زاده همزمان با اجرای نمایش «عشق که میگن چیه؟» است، گفت: با اجرای این نمایش برای اولین بار عنوان عشق را در تئاتر کودک مطرح کردیم.

این کارگردان تئاتر که این روزها نمایش خود را در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روی صحنه می‌برد، در گفتگو با ایسنا افزود: مضمون نمایش ما از کتاب «عشق که می‌گویند چیست؟» گرفته شده و با اجرای این کار برای نخستین بار عنوان عشق در تئاتر کودک مطرح شده است که البته برای این کار، بسیار ایستادگی کردیم و تاوانش را هم پرداختیم.

غنی‌زاده اضافه کرد: برای اجرای نمایش‌هایم بیشتر ترجیح می‌دهم از کتاب‌های خوبی که وجود دارد، بهره ببرم. کتاب «عشق که می‌گویند چیست؟» نیز نوشته دیوید کالی است که با ترجمه آقای رضی هیرمندی از سوی نشر بازی اندیشه منتشر شده است. از مدیرمسئول این انتشارات خواستم کتاب‌هایی را پیشنهاد بدهند و در نهایت از میان پیشنهادهای ایشان به این کتاب رسیدیم.

او با ارایه توضیحاتی درباره روند تبدیل این کتاب به نمایشنامه اضافه کرد: از خانم زهرا خسروی خواستم که این اقتباس را انجام بدهد. ترجیحم این بود که محتوای کتاب حتما به درام تبدیل بشود که خوشبختانه این اتفاق به خوبی رخ داد.

این کارگردان افزود: نمایش ما تعاریف مختلف و دیدگاه‌های متفاوت درباره عشق را روایت می‌کند. اینکه عشق می‌تواند رنگ‌ها، مزه‌ها و شکل‌های گوناگونی را در بر بگیرد. ضمن اینکه در این نمایش روحیه پرسشگری کودکان را هم در نظر گرفته‌ایم و کار با فلسفه نیز آمیخته شده است.

ایستادگی کردیم و تاوانش را هم پرداختیم

او با ارایه توضیحاتی درباره داستان نمایش ادامه داد: در نمایش ما خانواده‌ای متشکل از پدر و مادر و فرزندان همراه با پدربزرگ و مادربزرگ زندگی می‌کنند و بچه‌ها درباره عشق از همه اینها می‌پرسند و این نمایش به نوعی یادآوری عشق‌ها و دوست‌داشتن‌هایی است که در گذشته داشته‌ایم و حالا فراموشش کرده‌ایم، مثل زندگی در کنار پدر بزرگ و مادر بزرگ و ...

غنی‌زاده اضافه کرد: حرف ما این است که عشق، همین دلخوشی‌های ساده است. قرار نیست عشق را صرفا جنسیتی ببینیم بلکه نگاه‌مان این است که عشق خیلی به ما نزدیک است. در ابتدای نمایش خانه به هم ریخته‌ای داریم و به دلیل اسباب‌کشی و آمدن به مرحله‌ای جدید، با شلختگی‌هایی در فضا و ارتباط‌ها رو به رو ییم ولی در انتها به یک انسجام کلی می‌رسیم. نتیجه‌گیری کار ما این است که کسی که عشق را دریافت کند، خود با بخشیدن مهر به دیگران، این عشق را تسری می‌بخشد.

این کارگردان، گروه سنی مخاطبان نمایش خود را بین ۶ تا ۱۱ سال دانست ولی در عین حال گفت: بعد از ۱۵ اجرا و گرفتن بازخورد تماشاگران متوجه شدیم که نمایش با استقبال همه گروه‌های سنی مواجه شده است. یعنی هم خردسالان توانستند با کار ارتباط برقرار کنند و هم بزرگترها. اصلا معتقد نیستم که یک نمایش را برای تماشاگران ۷ تا ۷۰ سال اجر کنم چون تاکید دارم که گروه سنی تماشاگر باید مشخص باشد ولی این نمایش ویژگی‌هایی دارد که تماشاگران اغلب گروه‌های سنی با آن ارتباط برقرار می‌کنند.

ایستادگی کردیم و تاوانش را هم پرداختیم

نمایش «عشق که می‌گن چیه؟» با بازی هدیه حاجی طاهری، بهرام ‌بهبهانی، سوده ‌سعدایی، فاطمه ‌اکبری روی صحنه می‌رود و در خلاصه داستان آن آمده : افرا و خانواده اش به خانه جدیدی اسباب کشی کرده‌اند. در روز اول مدرسه جدید او باید یک تکلیف متفاوت و عجیب انجام دهد. اول یک مسئله را پیدا کند و با شیوه جالبی دنبال جواب پرسش باشد. برای افرا عشق مسئله‌ای است که توجهش به آن جلب می شود.

این اثر نمایشی هر شب ساعت ۱۸ و به مدت یک ساعت در سالن بوستان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روی صحنه می‌رود.

انتهای پیام

  

  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha