به گزارش ایسنا، صبح امروز چهارشنبه (۲۴ بهمن) نشستی خبری با موضوعات مرتبط با سرطان برگزار شد. در این نشست که در مرکز تحقیقات سرطان ایران واقع در بیمارستان شهدای تجریش برپا شده بود، موضوعاتی مانند آخرین وضعیت سرطان در ایران و جهان، درمانهای نوین سرطان، سرطان و بارداری، سرعت رشد سرطان در ایران و جهان و… بررسی شد.
دکتر محمد اسماعیل اکبری رییس مرکز تحقیقات سرطان ایران نیز از جمله حاضران در این نشست بود.
رییس مرکز تحقیقات سرطان ایران در ابتدای نشست بر اساس تحقیقات سالانه این مرکز به ارائه آمار و ارقام پرداخته گفت: در میان ۱۰ سرطان شایع بین زنان و مردان ایرانی، پستان و پروستات در مرتبه اول قرار گرفته، سپس معده و روده بزرگ است.
او در رابطه با ارتباط میان رشد سرطان در ایران و رشد جمعیت در ایران گفت: رشد سرطان چندین برابر رشد جمعیت است این در حالیست که در جهان عموما رشد بیماری با رشد جمعیت همسو است.
اکبری ضمن مقایسه ابتلا به سرطان در زن و مرد گفت: به طور کلی مردان بیشتر از زنان به سرطان مبتلا می شوند. اگر سرطان پستان را نیز از سرطان شایع زنان حذف کنیم، میزان ابتلای مردان بسیار بیشتر است.
او گفت: مردان کمتر به فکر بیماریهای خود هستند و به همین سبب در کلینیکهای سرطان مردان کمتری را می بینیم.
به گفته وی سازمان ملل اعلام کرد که مرگ مردان ناشی از سرطان در ۲۰ سال آینده دو برابر می شود.
وی با بیان اینکه پس از سرطان معده و روده بزرگ، سرطان مثانه، ریه، تیروئید، مغز، مری و تخمدان در ایران شایع است، گفت: ابتلا به سرطان بر اساس سن متفاوت است؛ ابتلای اطفال به سرطان حدود ۲.۵ درصد است. از ۵۰ سالگی میزان ابتلا به سرطان افزایش مییابد و ابتلای زنان به سرطان به دلیل بیماری سرطان پستان زودتر اتفاق می افتد.
اکبری سرطان معده و سپس سرطان پستان را بیشترین نوع درگیری زنان با سرطان اعلام کرد و و با تأکید بر اینکه سرطان پستان با این وجود که نجیب است اما دومین دلیل مرگ و میر ناشی از سرطان را به خود اختصاص داده است، افزود: در انواع دیگر سرطان، مرگ و میر زنان مانند مردان است.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران ضمن مقایسه دادههای ابتلا به سرطان در ایران در مقایسه با آمارهای جهانی اظهار کرد: مرگ ناشی از سرطان در ایران هر ساله کمتر شده است؛ توانمندی در کنترل سرطان معادل کشورهای پیشرفته دنیاست و از توانمندی بالای علمی در زمینه کشف سرطان برخورداریم؛ اگرچه که سرطان در ایران و دنیا دومین علت مرگ است، البته ممکن است در سال آینده سرطان به اولین عامل مرگ و میر در دنیا تبدیل شود؛ اما در حال حاضر اولین عامل دلایل قلبی و عروقی است.
وی کشنده ترین سرطانها را دسته بندی کرد و گفت: کشنده ترین سرطان در مردان و زنان سرطان معده است و سپس سرطان ریه، کبد و سیستم صفراوی، روده بزرگ، پستان و مری کشندهترین سرطانهاست.
اکبری سرطان را مسئلهای اجتماعی عنوان کرد و با تاکید بر ارتباط ابتلا به این بیماری با رفتار و فاکتورهای اجتماعی، گفت: آب و هوا، بهداشت، میزان مصرف نمک، مصرف مواد و چای داغ و… از جمله موارد مرتبط است.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان ایران ضمن ارایه آماری از ابتلا به سرطان به تفکیک استان ها، ابتلا به سرطان مری در استان گلستان را بیش از سایر استانها دانست و در ادامه با تأکید بر اینکه سرطان نیازمند رهبری اجتماعی و حکمرانی سلامت است، اظهار کرد: قادر به کاهش سرطان معده نیستیم؛ اما از قابلیت درمان آن برخورداریم.
وی ضمن نمایش یک پاورپوینت و مرز بندی شدت ابتلا به سرطان در کشورهای جهان گفت: ایران در میانه بروز سرطان برخوردار است و پس از کشورهای غربی و روسیه قرار گرفته و تقریبا هم رده آمریکای جنوبی، آفریقای جنوبی و بخشی از شرق آسیاست و حدود یک چهارم یا یک پنجم دیگر کشورها شاهد بروز سرطان است.
ادامه دارد...
نظرات