گروه «نوشه» امروز در نخستین روز از چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر در بخش بانوان ساعت ۱۹ در فرهنگسرای نیاوران روی صحنه میرود.
در همین راستا، با نیوشا بریمانی (سرپرست گروه نوشه) درباره سال ۱۴۰۳ برای گروه او و حضور بانوان در این دوره از جشنواره گپ و گفتی داشتیم.
در ادامه گفتوگوی ایسنا با نیوشا بریمانی (نوازنده کمانچه) را میخوانید:
_ کنسرت امروز گروه «نوشه» با چه چیدمان و رپرتواری روی صحنه میرود؟
امروز با تیم کامل گروه «نوشه» روی صحنه میرویم؛ به گونهای که چهار خواننده و ۱۰ نوازنده خواهیم داشت. همیشه ترجیح میدهم هیچکدام از اعضای گروهم را حذف نکنم، مخصوصا نوازندگان ولی در این اجرا بخاطر محدودیت زمان با چهار خواننده روی صحنه میرویم.
رپرتواری که برای این برنامه در نظر گرفته شده از قطعات آلبوم «نوشه» و قطعات نوستالژیک فارسی است که مردم آنها را دوست دارند و میتوانند همراهی کنند.
_ سال ۱۴۰۳ به لحاظ اجرایی برای شما چگونه گذشت؟
فعالیت گروه «نوشه» در بخش خصوصی محسوب میشود و من خودم تهیهکننده کنسرتهایی هستم که برگزار میکنیم. برگزاری کنسرت باتوجه به معیارها و سختگیریهای خودم و هزینههایی که به همراه دارد، کار سختی است. با این حال در سال ۱۴۰۳ تقریبا هر ماه کنسرت برگزار کردیم، مگر اینکه به دلیل برخی کملطفیها جایی برای رزرو سالن نبوده است. علت تلاش ما برای برگزاری کنسرتهای ماهانه؛ کسب درآمد برای زنان موسیقیدان گروه بوده است.
برگزاری کنسرت برای گروه ما به جز در تالار وحدت، دستاورد مالی خاصی نخواهد داشت؛ به همین دلیل به جز تالار وحدت در سالن دیگری کنسرت برگزار نمیکنیم. اکنون هم که قرار است در نیاوران روی صحنه برویم، صرفه مالی چندانی برای ما نخواهد داشت؛ البته که برگزاری کنسرت در تالار وحدت برای بانوان، باتوجه به سانسی که در اختیار ما قرار میدهند، کار سختی است. حال باوجود تمام سختیها، سال ۱۴۰۳، سال پرکاری برای گروه «نوشه» بود.
_ در این دوره از جشنواره موسیقی فجر، ساعت کنسرت بانوان را از دو بعدازظهر، به چهار و هفت عصر تغییر دادهاند. نظر شما درباره این امر چیست؟ آیا این امر باتوجه به مسیر فرهنگسرای نیاوران اتفاق مثبتی است؟
دعوت از زنان هنرمند سایر استانهای کشور برای برگزاری کنسرت در بخش بانوان، اتفاقی خوشایند و ارزشمند است. حال شاید تعداد بالای گروههای بانوان موجب شده که سالن فرهنگسرای نیاوران را به بانوان اختصاص دهند تا شرکتکنندگان این بخش بتواند با فراغ بال روی صحنه بروند. البته که امسال ساعت بهتری را به کنسرتهای بانوان اختصاص دادهاند اما احتمالا برخی از مخاطبان به علت مسیر فرهنگسرای نیاوران به کنسرتها نیایند و محدوده خاصی از تهران مخاطب این کنسرتها شوند.
_ چه باید کرد تا برگزاری کنسرتهای بانوان پررونقتر شوند؟
قبل از اینکه کسی برای ما کاری کند، خودمان باید کاری کنیم. بنده در تمامی این سالها با تمام موانعی که بر سر راهم وجود داشته و البته با همراهی بسیار کمی که داشتهام، ماندهام و هنوز کار میکنم. در اینجا اگر خود شخص تلاش نکند، کسی به او کمک نمیکند. این امر مختص موسیقی نیست، یک امر فراگیر در تمامی بخشها در کشور است. باید برای خود کارآفرینی کنید و اگر نکنید، حذف خواهید شد. کارهای هنری که اجرای زنده دارند به مو بند هستند و شاید اگر مدتی کار نکنید، فراموش شوید؛ چون حافظه مردم ما به واسطه تنوع موسیقی که وجود دارد ضعیف است و حمایت سختتر انجام میشود.
_ قرار است که در پنجمین روز از جشنواره موسیقی فجر، به همراه گروه هلندی هم در تالار وحدت روی صحنه بروید. درباره این بخش هم توضیح میدهید؟
تقریبا ۱۱ سال است که با گروه هلندی که قرار است به ایران بیایند، همکاری میکنم که نتیجه این همکاری تعداد زیادی کنسرت در اروپا و فستیوالهای معتبر بوده است. همچنین در پی این همکاریها، آلبومی در فرانسه منتشر شد که در هلند به عنوان بهترین آلبوم تولید شده در سبک خودش در سال ۲۰۱۲ انتخاب شد.
به واسطه این همکاری، در سال ۹۶ سه نفر از اعضای این گروه را به طور خصوصی به ایران دعوت کردم. امسال هم از آنها دعوت شد که طی کنسرتی در جشنواره، ابتدا به صورت تریو روی صحنه بروند و بعد از دقایقی به همراه پنج نفر از اعضای گروه «نوشه» به آنها اضافه میشویم و قطعات بیکلام آلبوم اول خود من را به نام «نیوش» اجرا میکنیم.
انتهای پیام
نظرات