الهه عسگری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: این اتفاق میتواند در هر مرحله از خرید، نگهداری، آمادهسازی یا پخت مواد غذایی رخ دهد.
وی با اشاره به راههای پیشگیری از آلودگی متقاطع، افزود: قبل و بعد از دست زدن به مواد غذایی خام (مانند گوشت، مرغ، ماهی و سبزیجات)، دستهای خود را با آب گرم و صابون بشویید.
وی خاطرنشان کرد: برای مواد غذایی خام (مانند گوشت و مرغ) و مواد غذایی پخته یا آمادهی مصرف (مانند سبزیجات و نان) از تختههای برش جداگانه استفاده کنید. عضوهیات علمی اضافه کرد: تختههای چوبی به دلیل تخلخل بیشتر، احتمال نگهداری باکتریها را دارند، بنابراین تختههای پلاستیکی، فلزی یا شیشهای توصیه میشوند.
عسگری ادامه داد: مواد غذایی خام (به ویژه گوشت، مرغ و ماهی) را بهگونهای در یخچال نگهداری کنید که آب آنها روی مواد غذایی دیگر نریزد.
وی با بیان اینکه در هنگام خرید و نگهداری، مواد غذایی خام را از مواد غذایی پخته یا آمادهی مصرف جدا کنید، افزود: اطمینان حاصل کنید که موادغذایی خام (به ویژه گوشت، مرغ و تخممرغ) به طور کامل پخته شوند تا باکتریهای مضر از بین بروند.
این متخصص بهداشت موادغذایی تصریح کرد: اگر زخم یا بریدگی روی دستهای شما وجود دارد، از دستکش یکبار مصرف استفاده کنید تا از انتقال باکتریها به موادغذایی جلوگیری شود.
عسگری یادآور شد: رعایت این نکات ساده اما مهم میتواند به طور قابل توجهی خطر بیماریهای ناشی از آلودگی موادغذایی را کاهش دهد.
انتهای پیام
نظرات