علیرضا قامتی چهارشنبه ۱۷ بهمن، در شورای اداری شهرستان قوچان، با تأکید بر اهمیت استفاده از دادههای صحیح در فرایندهای مدیریتی اظهار کرد: برای رسیدن به پیشرفت واقعی در شهرستانها، اولین و اساسیترین گام، دسترسی به اطلاعات دقیق و قابل اعتماد است. بدون داشتن دادههای صحیح، هرگونه تصمیمگیری در زمینههای مختلف، از کشاورزی گرفته تا بهداشت و منابع آب، با چالشهای زیادی رو به رو خواهد شد و عملاً نمیتوانیم به توسعه پایدار دست یابیم.
وی با اشاره به بحرانهای موجود در شهرستان قوچان، بهویژه در زمینه منابع آب و کشاورزی، گفت: امروز بحران آب یکی از بزرگترین مشکلات شهرستان است و به همین دلیل باید بدانیم که میزان تولید و مصرف آب در منطقه چقدر است. اگر ما از میزان منابع آبی و نحوه مصرف آن اطلاعات دقیقی نداشته باشیم، چگونه میتوان برای اینکه منابع به درستی به بخشهای مختلف تخصیص یابد تصمیمگیری کنیم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی اضافه کرد: باید بدانیم که در حوزه کشاورزی چه مقدار آب در اختیار کشاورزان قرار میگیرد و آیا این میزان استفاده بهینه است یا خیر ، در غیر این صورت، مدیریت صحیح منابع و تخصیص به بخشهای مختلف، از جمله کشاورزی، صنعت و سایر نیازها، به درستی انجام نمیشود.
وی همچنین تهیه یک اطلس مدیریتی جامع در شهرستان قوچان را مورد تأکید قرار دارد و افزود: یکی از بزرگترین مشکلات ما در این شهرستان، عدم وجود یک اطلس مدیریتی است که بتواند تمام دادههای مورد نیاز برای مدیریت منابع و پروژههای مختلف را در یک نقطه متمرکز کند.
قامتی افزود: اگر از مسئولان شهرستان در خصوص مساحت شهرستان سؤال کنیم، ممکن است جوابهای مختلفی بشنویم، در حالی که این دادهها باید دقیق و واحد باشد. با ایجاد چنین اطلس مدیریتی، میتوانیم تصمیمات بهتری بگیریم و برنامهریزی دقیقتری داشته باشیم.
وی همچنین به چالشهای موجود در حوزه بهداشت و آموزش اشاره کرد و گفت: در شهرستان قوچان، پراکنش نابرابر خدمات بهداشتی و آموزشی یکی دیگر از مشکلات بزرگ است. باید مشخص کنیم که در هر نقطه جغرافیایی، چه میزان دسترسی به خدمات بهداشتی و آموزشی داریم و آیا این توزیع با نیازهای واقعی مردم تطابق دارد یا خیر. برای رسیدن به عدالت در توزیع خدمات، باید اطلاعات دقیقی در این زمینهها داشته باشیم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی در ادامه بر ضرورت تعریف پیشرانهای توسعه برای شهرستان قوچان تأکید کرد و گفت: ما باید پیشرانهای توسعه قوچان را شناسایی کنیم. این پیشرانها ممکن است در حوزههای مختلفی مانند کشاورزی، فرهنگ، بهداشت، علوم پزشکی و یا حتی صنایع مختلف باشند. زمانی که پیشرانهای توسعه مشخص شوند، میتوانیم جهتگیریهای مدیریتی را مشخص کرده و بر اساس آن سند توسعه شهرستان را تدوین کنیم.
وی همچنین با تأکید بر نقش اساسی مسئولان شهرستانی در هدایت پروژهها و پیگیری مسائل با مقامات استانی و کشوری، گفت: از مجموع هزار و ۴۷۹ پروژهای که سال گذشته با اعتبار ۷۳ هزار میلیارد تومانی در خراسان رضوی افتتاح شده، شهرستان قوچان تنها سهمی کمتر از سه درصد داشت که این باید عددی در حدود دو هزار میلیارد تومان پروژه را به خود اختصاص دهد در حالی که این عدد اکنون حدود ۴۶۰ میلیارد تومان است.
قامتی بر لزوم استفاده از ظرفیتهای مختلف شهرستان برای حل مشکلات تأکید کرد و گفت: در شهرستان قوچان ظرفیتهای زیادی وجود دارد که باید از آنها بهرهبرداری کنیم. همچنین باید از ظرفیتهای امام جمعه، نمایندگان مجلس، دستگاه قضائی و مقامات اجرایی استان بهطور مؤثر استفاده کنیم. گاهی وقتها مشکلات با یک ارتباط صمیمانه و کار تیمی سریعتر حل میشود و این همان چیزی است که ما به آن نیاز داریم.
نیروی انسانی دغدغهمند، عامل اصلی تحقق اهداف
مرتضی نظری، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج قوچان، در این جلسه با اشاره به موقعیت این شهرستان گفت: قوچان از نظر وسعت هشتمین و از نظر جمعیت ششمین شهرستان خراسان رضوی محسوب میشود. همچنین ناحیه مقاومت بسیج این شهرستان از نظر تعداد پایگاهها، چهارمین ناحیه استان است. این امر نشاندهنده ظرفیت بالای نیروی انسانی و اهمیت توجه به توسعه و پیشرفت قوچان است.
وی مهمترین عامل تحقق اهداف و برنامههای توسعهای را نیروی انسانی دانست و اظهار کرد: اگر نیروی انسانی دغدغهمند و باانگیزه در اختیار باشد، میتوان برنامههای مؤثر و راهبردی را طراحی و اجرا کرد؛ اما اگر نیروهایی صرفاً به فکر پایان ساعت کاری و ترک شهرستان باشند، نمیتوان انتظار پیشرفت داشت.
نظری با اشاره به اهمیت روحیه جهادی در مدیران و مسئولان گفت: برخی از مدیران ما نیاز به یک تلنگر جدی دارند. ما باید افرادی را در حوزه مدیریت به کار بگیریم که برای مردم و انقلاب دل بسوزانند و به جای روزمرگی، به دنبال خدمت واقعی باشند.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج قوچان تأکید کرد: بعد از یک سال حضور در این شهرستان، به این جمعبندی رسیدهام که قوچان از نظر نیروی انسانی بسیار غنی و توانمند است؛ اما این نیروها باید هدایت شوند و در مسیر صحیح قرار گیرند. مسئولان باید کمک کنند تا از این ظرفیتهای بومی بهدرستی استفاده شود.
ضرورت توجه ویژه به مشکلات شهرستان
عباس خزاعی، سرپرست فرمانداری شهرستان قوچان در ادامه با بیان اینکه ۱۵۲ پروژه عمرانی به مناسبت دهه فجر کلنگ زنی و یا به بهرهبرداری خواهند رسید، گفت: ۴۶۰ میلیارد و ۶۳۹ میلیون تومان برای پروژههای عمرانی شهرستان هزینه شده است که ۱۴۳ پروژه با اعتباری بالغبر ۳۸۲ میلیارد و ۴۲۹ میلیون تومان از نوع پروژههای افتتاح شده و ۹ پروژه عمرانی جدید با اعتبار ۷۸ میلیارد و ۲۱۰ میلیون تومان کلنگزنی میشود.
وی از توزیع نامتوازن اعتبارات و عدم توسعه متناسب این شهرستان انتقاد کرد و گفت: وقتی از برخی شهرستانها عبور میکنیم، شاهد پیشرفت روزافزون آنها هستیم، در حالی که قوچان با وجود پتانسیلهای فراوان، از حق طبیعی خود در توسعه برخوردار نشده است.
خزاعی به موقعیت جغرافیایی قوچان و اهمیت آن در محور ترانزیتی اشاره کرد و خواستار سرمایهگذاری بیشتر در زیرساختهای شهری، بازارها و افزایش ماندگاری مسافران در این شهرستان شد.
انتهای پیام
نظرات