به گزارش ایسنا، صحنههای بمباران و تخریب منازل فلسطینیها در چند وقت اخیر به ویژه در نوار غزه که ۱۵ ماه در معرض جنگ نسلکشی و جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی قرار گرفت و همچنین مناطق شمالی کرانه باختری که در حال حاضر شاهد تجاوزات گسترده است، برجسته شده است.
در همین راستا، دفتر اطلاعرسانی دولتی در نوار غزه اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی در طول جنگ ۴۵۰ واحد مسکونی را ویران کرد.
وبگاه «عربی۲۱» در گزارشی در این باره نوشت: با بررسی تاریخ جنایات رژیم اشغالگر مشخص میشود که ارتش اسرائیل با توجه به ادامه مقاومت و عملیات نظامی فلسطینیها، از تخریب منازل در قدس، کرانه باختری و نوار غزه به عنوان ابزار تنبیهی علیه فلسطینیها استفاده میکند و هدف آن بازدارندگی قوی علیه آنها است.
همچنین سازمانهای حقوق بشری تأیید کردهاند که رژیم صهیونیستی در حال حاضر از تخریب برای مجازات جمعی فلسطینیها، تصرف اموال آنها و همچنین توسعه شهرکها استفاده میکند.
انفجار خانهها در اردوگاه جنین
تاریخچه
تخریب خانهها به زمان قیمومت انگلیس بر فلسطین بین سالهای ۱۹۳۶ و ۱۹۳۹ بازمیگردد؛ طوریکه ارتش انگلیس خانههای روستاهای فلسطینی شرکتکننده در انقلاب را هدف قرار داد و گاهی کل روستاها را ویران کرد.
پس از اشغال کرانه باختری و نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۶۸، «تئودور مرون» مشاور حقوقی وزارت امور خارجه وقت این رژیم اعلام کرد که تخریب خانهها نقض کنوانسیون چهارم ژنو مصوب سال ۱۹۴۹ در رابطه با حمایت از افراد غیرنظامی در جنگ است.
با این وجود توصیههای مرون نادیده گرفته شد و ارتش رژیم صهیونیستی در جریان انتفاضه دوم سیاست تخریب خانهها را در پی موجی از عملیاتهای شهادت طلبانه در پیش گرفت و تلآویو این جنایات را بر اساس سیاستهای بازدارنده توجیه کرد.
در سال ۲۰۰۵، وزارت جنگ رژیم صهیونیستی دستور پایان دادن به تخریب خانهها با هدف تنبیه فلسطینیها را صادر کرد، اما به دلایل دیگر سیاست تخریب ادامه یافت.
در سال ۲۰۱۰، اشغالگران ۳۱۵ ساختمان متعلق به فلسطینیها را در قدس اشغالی تخریب کردند و در سال ۲۰۱۶ نیز ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل بیش از هزار خانه را ویران کرد.
![ویران کردن خانهها، سیاست رژیم صهیونیستی برای مجازات جمعی فلسطینیها](https://cdn.isna.ir/d/2025/02/05/3/63345433.jpg?ts=1738742160282)
ابزارها
ارتش رژیم صهیونیستی چندین روش را برای عملیات تخریب در پیش گرفت و برای اجزای این سیاست از بولدوزرهای نظامی مختلف از جمله زرهی، بیل مکانیکی برای ساختمانهای چند طبقه و بولدوزرهای چرخدار برای خانههای کوچک با خطرات کم استفاده کرد.
ارتش رژیم اشغالگر اغلب در مواقعی که خطر تخریب ساختمان وجود داشت از بولدوزر زرهی سنگین D۹ استفاده میکرد، به عنوان مثال زمانی که رزمندگان مقاومت مسلح در داخل ساختمان محاصره می شدند اقدام به استفاده از این بولدوزر برای تخریب ساختمان میکرد.
یکی از گستردهترین روشهایی که اخیراً در پیش گرفته شده است، عملیات انفجار ناشی از کار گذاشتن مواد منفجره در یک خانه یا چند خانه است و در روزهای اخیر در جنین اتفاق افتاد و اشغالگران ۲۳ خانه را منفجر کردند.
رژیم صهیونیستی این روش را به طور گسترده در طول جنگ نسلکشی نوار غزه اتخاذ کردند و این امر در تخریب مجتمعهای مسکونی بزرگ در شمال نوار غزه و همچنین عملیات تخریب گسترده در شهر رفح در جنوب نوار غزه به وضوح مشهود بود.
وضعیت حقوقی
استفاده از تخریب منازل تحت پوشش قوانین بینالمللی امروزه توسط کنوانسیون چهارم ژنو، صادر شده در سال ۱۹۴۹، کنترل میشود که از افراد غیرنظامی در سرزمینهای اشغالی محافظت میکند. در اصل ۵۳ این قانون آمده است: «هرگونه تخریب اموال غیرمنقول یا شخصی که به صورت فردی یا جمعی متعلق به اشخاص خقیقی است، ممنوع است، مگر در مواردی که این تخریب با عملیات نظامی کاملاً ضروری باشد».
ویرانی در اردوگاه جبالیا
بنابراین تخریب منازل فلسطینیها توسط رژیم صهیونیستی نوعی مجازات جمعی محسوب میشود و طبق قانون رژیم صهیونیستی نیز تخریب خانهها ممنوع است، مگر در موارد نظامی ضروری. با این حال، رژیم اشغالگر به عنوان یکی از طرفهای کنوانسیون چهارم ژنو، معتقد است که مفاد این کنوانسیون درباره سرزمینهای فلسطینی اعمال نمیشود، زیرا این سرزمینها متعلق به کشور عضو کنوانسیون چهارم ژنو نیستند.
انتهای پیام
نظرات