به گزارش ایسنا، آندری رودنکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: پیوستن اندونزی به بریکس بهعنوان عضو کامل، فرصتهای جدیدی را برای کشورهای جنوب جهانی باز خواهد کرد.
وی گفت: همکاری در شراکت راهبردی روسیه و اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسهآن)، عامل اصلی ثبات و امنیت در منطقه آسیا و اقیانوسیه است و پیوستن اندونزی به بریکس، فرصتهای جدیدی را برای کار مشترک در راستای منافع کشورهای جنوب جهانی باز میکند. رودنکو خاطرنشان کرد: اندونزی همیشه شریک قابل اعتماد روسیه در منطقه آسیا و اقیانوسیه بوده و این روند همکاری همچنان ادامه دارد.
معاون وزیر امور خارجه روسیه افزود: دو کشور با هدایت سنتهای دوستی و احترام متقابل، گفتوگوهای سیاسی عالی و سطح بالای همکاری مبتنی بر اعتماد را توسعه میدهند، همکاریهای تجاری و اقتصادی را مضاعف میکنند و مبادلات بشردوستانه را گسترش میدهند.
وی خاطرنشان کرد مسکو و جاکارتا با درک مشترک از فرآیندهای جهانی و منطقهای، فعالانه در سازمان ملل متحد و سایر سازمانهای چندجانبه همکاری میکنند.
خوزه آنتونیو موراتو تاوارس، سفیر اندونزی در روسیه نیز به نوبه خود از توسعه موفقیتآمیز چندین دهه روابط دوجانبه تمجید کرد و گفت: همکاریهای ما در بسیاری از زمینهها ازجمله زمینههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در حال توسعه است. ما متعهد به تقویت روابط بین کشورهایمان بر اساس برابری، احترام متقابل و منفعت هستیم.
خبرگزاری تاس روسیه گزارش کرد، در ۶ ژانویه، وزارت خارجه برزیل که ریاست دورهای بریکس را در اول ژانویه ۲۰۲۵ بر عهده گرفت، اعلام کرد که اندونزی بهعنوان عضو کامل به این گروه ملحق شده است.
روند پذیرش اندونزی نشاندهنده به رسمیت شناختن موقعیت استراتژیک اندونزی بهعنوان مدافعی برای جنوب جهانی و شریکی مهم در تقویت چارچوب حاکمیت جهانی فراگیرتر است. اندونزی از طریق عضویت خود در بریکس، هویت خود را بهعنوان بخشی از ائتلافی که متعهد به ایجاد اصلاحات در حکومت بینالمللی است، تقویت میکند.
بریکس به چند دلیل برای اندونزی مهم است؛ به این کشور دسترسی به بانک توسعه جدید، سیستمهای اقتصادی جایگزین و مشارکت در گذار انرژی، امنیت غذایی و انتقال فناوری ارائه میدهد و ضمن فراهمسازی فرصتهایی برای توسعه زیرساختها و تنوع بازار، این عضویت مستلزم تعادل دقیق با اتحادهای موجود و افزایش ظرفیت نهادی است. این مورد، نقش اندونزی را بهعنوان حامی جنوب جهانی و در عین حال پیشبرد اولویتهای داخلی آن تقویت میکند.
انتهای پیام
نظرات