به گزارش ایسنا، سردار داوود معظمی گودرزی در توضیح بیشتر گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته، تعداد شاکیانی که درباره پرداخت وام و کلاهبرداری آن به پلیس فتا مراجعه میکردند؛ به صورت ناگهانی بسیار زیاد شد.
وی افزود: بیشتر این افراد، به واسطه آگهیهایی که برای پرداخت وام در کانالها و گروههای شبکه اجتماعی تلگرام مشاهده کرده بودند؛ در دام کلاهبرداران گرفتار شده بودند و حساب هایشان خالی شده بود.
رئیس پلیس فتای پایتخت ادامه داد: همچنین شب گذشته، عدهای در اپلیکشین دیوار، با رباتی به نام «وامچی» مواجه شده بودند که رسما دام شیادان بود. این ربات، یک آگهی پرداخت وام فوری بود که افراد با کلیک کردن بر روی آن، وارد سایتی می شدند که باید یک نرم افزار جدید را دانلود و نصب میکردند. این نرم افزار، در واقع یک بدافزار بود که با نصب آن بر روی گوشی، به تمام اطلاعات تلفن همراه دسترسی پیدا میکرد. این اپلیکشین با دریافت کدملی و شماره تلفن همراه افراد، به تمام اطلاعات حساب بانکی نیز دسترسی پیدا میکرد و از همین طریق حسابهای این متقاضیان را خالی کرده بود.
معظمی گودرزی خطاب به شهروندان هشدار داد که این ترفند، بسیار شایع شده و در فضای مجازی اینچنین آگهیهایی درباره وام فوری بسیار در حال نشر است که همگی آنها کلاهبرداری مجازی هستند. به همین دلیل توصیه می کنیم تمام اقدامات مربوط به وام، در بانکها و یا سایتهای معتبر آنها انجام شود.
وی افزود: متأسفانه این افراد، در کانالهای بسیاری اقدام به تبلیغات گسترده میکنند که این امر ممکن است باعث شود برخی مردم به آنها اعتماد کنند؛ این در حالیست که تنها با گرفتن شماره تلفن همراه و کدملی شما میتوانند به موجودی تمام حسابهایتان دسترسی پیدا کرده و آنها را خالی کنند.
رئیس پلیس فتای پایتخت گفت: شهروندان میتوانند موارد مشکوک را از طریق تماس تلفنی با مرکز فوریتهای سایبری به شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ و یا مراجعه به سایت پلیس فتا به آدرس www.fata.gov.ir با کارشناسان این پلیس در میان بگذارند.
انتهای پیام
نظرات