جشنواره فجر

  • سه‌شنبه / ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۶
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1403111611898
  • خبرنگار : 71219

در نشست خبری همزمان با فیلم فجر مطرح شد:

«اشک هور» براساس تقدیر اتفاق افتاد

«اشک هور» براساس تقدیر اتفاق افتاد

تهیه کننده فیلم «اشک هور» درباره شباهت موضوع فیلمش با «اسفند» در جشنواره فجر گفت: ساخت این فیلم برای ما تقدیر بود و ای کاش گروهی دیگر از همکاران ما مقطعی از عملیات خیبر و والفجر ۸ را هم می‌ساختند تا یک سه گانه از شهید علی هاشمی داشتیم. 

به گزارش ایسنا، فیلم «اشک هور» به کارگردانی مهدی جعفری و تهیه کنندگی مجتبی فرآورده صبح روز سه‌شنبه ۱۶ بهمن ماه در سینمای رسانه در مرکز همایش‌های برج میلاد رونمایی شد تا اهالی رسانه دومین فیلم مرتبط با شهید علی هاشمی را پس از «اسفند» تماشا کنند. 

این فیلم روایتی احساسی از انتظار ۲۲ ساله مادر شهید علی هاشمی تا پیدا شدن پیکرش را روایت می‌کرد. 

نقش مادر شهید علی هاشمی را در این فیلم رویا افشار بازی می‌کرد که در نشست پرسش و پاسخ فیلم نتیجه اصلی کار را مدیون تلاش گروه و به خصوص کارگردان و تهیه کننده دانست.

رویا افشار همچنین گفت: برای این نقش خیال من راحت بود چون آقای جعفری بیش از همه حواسش هست ولی به هر حال یک نکته حساس وجود داشت؛ آن هم خانواده علی هاشمی بودند از جمله مادرش و کسانی که سال‌های طولانی رنج عمیقی را مثل لباس به تن کرده بودند. من نگران بودم از این جهت که آیا توانایی این را دارم که مثل آنها باشم؟ آیا قدرت و فهم و شعور آن را دارم که رنجی را که آنها احساس کردند من هم احساس کنم؟ اگر مخاطب فکر می‌کند که این اتفاق افتاده بخشی از آن را من اجرا کردم و بخشی را هم آقای جعفری در نقش طراحی کرده است.

او افزود: سال‌هاست که مادران شهدا را دیده‌ایم و از آنجا که این خانواده‌ها خیلی برای من مسئله هستند طبیعی است که آنها را دیده باشیم. شما جوان هستید و ندیده‌اید. خیلی از این‌ها را دیدیم که چگونه رفتند، شهید شدند، در قبر گذاشتیم و حتی این را هم دیدیم که چه برخوردی با بازمانده‌ها قرار است انجام شود.‌ همچنان این‌ها را دنبال می‌کنم و همچنان متوقع هستم که نتیجه این فجایع و رنج‌های دلخراش به کجا می‌انجامد. در این فیلم سعی من بر این بود که چون نمی‌توانم آینده را ببینم و خیلی دل خوشی هم از آینده ندارم اما سعی می‌کنم بیشترین و حقیقی‌ترین تلاشم را بکنم تا تصویر گذشته را درست نشان دهم.

مجتبی فرآورده، تهیه کننده فیلم درباره اینکه چطور سراغ ساخت این فیلم رفته گفت: «اشک هور» بر اساس تقدیر اتفاق افتاد. شهید علی هاشمی با تمام بزرگی خود همانطور که در ۲۲ سال گم شدن پیکرش مغفول مانده بود، در زمان پیدا شدن پیکرش نیز همین شرایط را داشت و فرصتی پیش آمد که بتوانیم به این موضوع بپردازیم.

مهدی جعفری درباره اینکه چه بخشی از این ماجرا و زندگی شهید علی هاشمی برایش جذاب بود که آن را ساخت بیان کرد: علی هاشمی همشهری و هم محله من در اهواز بود.‌ البته او را ندیده بودم ولی وقتی حوزه هنری پیشنهاد ساخت سریالی درباره او را داد وسوسه شدم. به اتفاق آقای فرآورده منابع زیادی را خواندیم ‌و هرچه خواندیم اشتیاق من بیشتر شد. از ابتدای پیش تولید درباره اینکه چه فیلمی از آن در می آید فکر کردیم در طول نوشتن فیلمنامه با مشورت‌هایی که گرفتیم به این فرم از فیلم رسیدیم.

او درباره شباهت فیلمش با فیلم اسفند گفت: در تاریخ ما شخصیت‌های برجسته زیاد بودند بخصوص در تاریخ معاصر و دوران دفاع مقدس. پس طبیعی است که درباره شهید علی هاشمی هم چند فیلم ساخته شود.

در این مورد مجتبی فرآورده هم افزود: نمی‌دانم شباهت این دو فیلم در کجا بوده ولی تقدیر این بوده که این کار به این شکل انجام شود. وقتی خانواده ۲۲ سال در انتظار پیدا شدن پیکر بودند تقدیر بر این بوده که همزمان دو فیلم در ارتباط با این شخصیت ساخته شود و من از همکارانم تشکر می‌کنم که اسفند را ساختند. ای کاش گروه دیگری از همکاران ما پیدا می‌شدند که خیبر و والفجر ۸ را می‌ساختند تا یک‌ سه‌گانه از شهید علی هاشمی داشتیم.

جعفری در پاسخ به اینکه چرا این فیلم اطلاعاتی درباره علی هاشمی نمی‌دهد؟ بیان کرد: هدف و مضمون ما شخصیت علی هاشمی نبود.‌ شناساندن علی هاشمی در حدی که لازم بود انجام شده است.

او با اشاره به اینکه با مادر علی هاشمی ساعت‌ها گفتگو کرده و خاطراتی را از او شنیده است درباره شاعرانه شدن فیلمش گفت: وظیفه ما این است که اگر پا به این عرصه می‌گذاریم نماینده و صدای آنها باشیم. جهانی که در ذهن خودم موقع ساخت طراحی کردم مدلی از روایت بود که باید به این شکل در می‌آمد که به لطف دوستان شاعرانه عنوان شد. سختی کار ما این بود که مقطع ۲۲ ساله را باید روایت می‌کردیم.‌

او درباره گریم و حرکات رویا افشار برای درآمدن نقش، گفت: اگر برای بار دوم و سوم فیلم را ببینید لایه‌های بیشتری از آنچه خانم افشار انجام داده را خواهید دید.

وی همچنین بیان کرد که خانواده شهید علی هاشمی شب گذشته فیلم را دیدند و نکته نسبت به آن نداشتند. 

تورج الوند که با فیلم «نگهبان شب» رضا میرکریمی به سینما معرفی شد، نیز در این نشست‌ بیان کرد که در این فیلم باید با زبان عربی صحبت می‌کرد و سن۶۰ سالگی شخصیت خودش را هم بازی می‌کرد و این چالشی سخت و وحشتناکی بود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha