• دوشنبه / ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1403111510756
  • خبرنگار : 71584

رییس سازمان بهزیستی کشور تشریح کرد

بررسی زمان پرداخت «عیدی» مددجویان در جلسه امروز/ وجود ۶.۵ میلیون زن سرپرست خانوار در کشور

بررسی زمان پرداخت «عیدی» مددجویان در جلسه امروز/ وجود ۶.۵ میلیون زن سرپرست خانوار در کشور

رییس سازمان بهزیستی کشور از افتتاح ۸۰۵۳ پروژه در حوزه مسکن و اشتغال و ۹۱ پروژه در حوزه توانبخشی و اجتماعی به ارزش ۴۰۲۰ میلیارد تومان در دهه فجر خبر داد.

به گزارش ایسنا، سیدجواد حسینی در نشستی خبری که صبح امروز در محل این سازمان برگزار شد، ضمن ارائه گزارش پروژه‌های دهه فجر، گفت: ۸۰۵۳ پروژه در حوزه مسکن و اشتغال و ۹۱ پروژه در حوزه توانبخشی و اجتماعی به ارزش ۴۰۲۰ میلیارد تومان در دهه فجر به افتتاح می‌رسد. بر این اساس، در حوزه مسکن، ۱۴۴۲ واحد مسکونی به افراد تحت پوشش در ۲۳ استان تحویل می‌شود که مجموعه اعتبارات در نظر گرفته شده ۸۰۰ میلیارد تومان است. همچنین در حوزه اشتغال در ۱۸ استان کشور ۶۶۱۱ فرصت شغلی از تسهیلاتی که سازمان طبق قانون به افراد پرداخت می‌کند یا به شکل کارفرمایی و یا به شکل وام‌های خوداشتغالی در دهه فجر محقق می‌شود.

رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه براساس سامانه رصد، ۶۰ هزار فرصت شغلی سهم مددجویان است که باید امسال محقق شود، گفت: خوشبختانه ۹۷ درصد از آنها تاکنون محقق شده و تا پایان سال ۱۰۰ درصد آن محقق خواهد شد.

به گفته وی، بالغ بر ۱۲۳۹ میلیارد تومان تسهیلات برای این پروژه‌ها در نظر گرفته شده است که بیشترین آن مربوط به استان اصفهان است.

پروژه‌های جدید توانبخشی و اجتماعی



حسینی با بیان اینکه سومین بخش پروژه‌ها به حوزه توانبخشی مربوط می‌شود، گفت: ۳۹  پروژه توانبخشی در ۱۶ استان به ارزش ۱۳۰ میلیارد تومان برای این بخش هزینه شده است. در حوزه اجتماعی نیز ۴۱ پروژه در ۱۷ استان به ارزش ۱۹۲۶ میلیارد تومان افتتاح می‌شود که استان اصفهان با ۷ پروژه در ردیف اول قرار دارد. همچنین ۱۰ پروژه اورژانس اجتماعی در ایام دهه فجر به افتتاح می‌رسد.

افتتاح مزرعه بزرگ پنل خورشیدی در یزد

وی در تشریح برخی از این پروژه‌ها، افزود: فردا مزرعه بزرگ پنل خورشیدی در حوزه اشتغال در یزد با حضور بنده و وزیر رفاه افتتاح می‌شود که ۱۰۰۰ مددجو به اشتغال می‌رسند که تولید برق ۵ مگاوات دارد. این پروژه بخشی از نیاز کشور به انرژی را تامین می‌کند.

افتتاح پردیس توانمندسازی مجتمع شوق زندگی کودکان و نوجوانان


حسینی دومین پروژه را افتتاح پردیس توانمندسازی مجتمع شوق زندگی کودکان و نوجوانان که از نوباوه‌گان تا زیر ۱۸ سال را شامل می‌شود در پارک بعثت عنوان کرد و افزود: فردا این پروژه در زمینی به وسعت ۱.۲ هکتار و ۱۳۰۰ متر زیربنا با حضور وزیر دادگستری و دادستان و مدیران حوزه بهزیستی افتتاح می‌شود که ۷ میلیارد تومان برای بهره برداری این پروژه هزینه شده است. ۳ بخش غربالگری، قرنطینه موقت و نگهداری و مرکز خدمات روزانه را شامل می‌شود که خدمات آموزشی و حمایتی و... ارائه می‌شود.

طراحی شیوه‌نامه ایجاد شهرک رفاه سالمندی

رییس سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد: طی ۱۵ روز آینده بزرگترین مرکز نگهداری سالمندان در پردیس با ۶۰۰ تخت افتتاح می‌شود.

حسینی با اشاره به اینکه حوزه سالمندان حوزه مغفولی در نظام سیاستگذاری و مدیریت کشور است، خاطرنشان کرد: سالمندی یک سوم عمر را تشکیل می‌دهد و امید به زندگی ۷۶ سال است. سالمندی هم به لحاظ اقتصادی اجتماعی و فرهنگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. دبیرخانه‌ای در سازمان بهزیستی داریم که مدیریت و هماهنگی بین بخشی در این حوزه به سازمان سپرده شده است. تاکنون موضوعی به نام شهرک رفاه سالمندی در آیکون‌های مجوزدهی نداشتیم که اکنون در حال طراحی شیوه‌نامه آن هستیم.

لایحه جامع قانون حمایت از حقوق سالمندان در حال تدوین

وی در ادامه با بیان اینکه آیین‌نامه مربوط با سند سالمندی در سال ۸۳ ابلاغ شده گفت: این آیین نامه اشکالاتی دارد که پیش نویس آن آماده است. یکی از مفاد آیین نامه ارتقای جایگاه شورای سالمندی است. از سوی دیگر سند سالمندان را داریم اما قانون سالمندی را نداریم که لایحه جامع قانون حمایت از حقوق سالمندان در حال تدوین است و امید است به تصویب برسد.

شناسایی ۵۳ هزار زن سالمند در ۱۷ استان کشور

وجود ۶.۵ میلیون زن سرپرست خانوار در کشور


حسینی در ادامه به زنان آموزش و توانمندسازی زنان سالمند تنها پرداخت و گفت: پدیده سالمندی اکنون زنانه‌تر است لذا اکنون با زنان تنهای سالمند بیش از مردان تنهای سالمند روبرو هستیم.‌ در این راستا ۵۳ هزار زن سالمند در ۱۷ استان کشور شناسایی شده‌اند و توسط انجمن فرزانگان آموزش‌دیده خواهند شد.

رییس سازمان بهزیستی کشور در ادامه به حوزه زنان سرپرست خانوار اشاره کرد و افزود: ۶.۵ میلیون زن سرپرست خانوار در کشور داریم که بیش از ۲۸۳هزار نفر از آنها تحت پوشش بهزیستی هستند. از ابتدای سال تاکنون ۹۶هزار نفر از آنها، کمک های موردی دریافت کرده‌اند و ۸۵ میلیارد تومان طی امسال وسیله زندگی به صورت بلاعوض به آنها ارائه شده است.‌

وی همچنین اعلام کرد که برای ۳۰ هزار نفر از زنان اشتغال ایجاد شده است.

بررسی زمان پرداخت «عیدی» مددجویان؛ امروز 

رئیس سازمان بهزیستی در پاسخ به ایسنا، درخصوص زمان و رقم «عیدی»مددجویان، گفت: امروز دراین باره جلسه‌ای داریم که در این باره بررسی می‌شود.

رییس سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به سوالی در خصوص روند اجرای قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، گفت: ۴۷ سند راهبردی داریم که در تمام این اسناد بین آنچه که در تدوین وجود دارد و بین آنچه که در اجرا اتفاق می‌افتد، فاصله است، از جمله در قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت. اما همین قوانین موجب شده که میزان خدمات در حوزه کمی و کیفی روزبه‌روز گسترش یابد. به گونه‌ای که به خاطر همین قوانین در مراکز شبه خانواده یارانه‌ها افزایش یابد و مجموعه ۳ درصد اشتغال معلولان احصا شده و آزمون برگزار شده است. به واسطه همین قوانین است که در بودجه امسال ۴۰ درصد افزایش مستمری را داشتیم و این درحالیست که ۲۰ درصد سایر سازمانها داشته‌اند.

افتتاح فاز اول راه‌اندازی بزرگترین مرکز ساماندهی کودکان کار و خیابان تا ماه رمضان

حسینی همچنین درباره آمار کودکان کار کشور گفت: درباره جمع آوری و آموزش کودکان کار، ۱۴ دستگاه با ما همکاری می کنند و حدود ۱۵ هزار پرنده فعال کودک کار داریم که در مراکز آموزشی و حمایتی خانواده از آنها حمایت می‌شود.

وی در ادامه اعلام کرد فاز اول بزرگترین مرکز ساماندهی کودکان کار و خیابان تا ماه رمضان افتتاح خواهد شد.

در ۱۲۰ شهر، اورژانس اجتماعی فعال نیست

رییس سازمان بهزیستی کشور در بخش دیگری از سخنان خود درباره اورژانس اجتماعی گفت: برای امدادرسانی، سامانه ۱۲۳ اورژانس اجتماعی را داریم، هم اکنون ۳۷۵ مرکز اورژانس اجتماعی در کشور وجود دارد و در ۱۲۰ شهر کشور هم این اورژانس فعال نیست.

وی در ادامه با بیان اینکه امسال در این زمینه به ۳۰۰ هزار نفر خدمات دهی شده است، افزود: اورژانس اجتماعی ما در حوزه‌های خودکشی، بدسرپرستی، خشنونت، کودک‌آزاری، فرار، معلول آزاری و... فعال است و اینها موضوعاتی است که ما در حین آنها مداخله می‌کنیم. این مداخله به همگام به این معناست که در ساعات اولیه افراد را به چرخه زندگی برمی‌گردانند. طرح محب هم بسیار مهم است، مددکارانی داریم که در بحران‌ها آماده هستند و در حوادثی همچون سیل، زلزله و آتش سوزی، جنگ و ... مداخله می‌کنند. حدود ۲هزار تیم داریم که در این حوادث ورود می کنند.

روند افزایشی اوتیسم

رییس سازمان بهزیستی کشور در ادامه با اشاره به میزان شیوع اوتیسم، گفت: اوتیسم جزو معلولیت‌هایی است که روند افزایشی داشته است که دلایل مختلفی دارد. پیش‌بینی می‌شود که ۸۰۰ هزار فرد دارای اختلال طیف اوتیسم در جامعه داشته باشیم که تنها ۳۰ هزار نفر را توانسته‌ایم شناسایی کنیم و به حدود ۶۰۰۰ نفر در ۱۵۷ مرکز اختلال طیف اوتیسم خدمات ارائه می‌دهیم.

وی با اشاره به اینکه اوتیسم بیماری مادرزادی است که در ۲-۳ سالگی علائم خود را نشان می‌دهد، گفت: در سازمان بهزیستی سامانه غربالگری اوتیسم راه‌اندازی شده است و وقتی خانواده‌ها فرزند خود را مشکوک به اوتیسم می‌بیند به سامانه مراجعه کرده و با پاسخ به سوالاتی سامانه آلارم می‌دهد و بعد از آن، ۷۲ پایگاه داریم که جهت بررسی بیشتر به آنجا ارجاع می‌شوند.

رییس سازمان بهزیستی کشور در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: بسته آموزشی بتابهزیست برای مربیان داریم؛ اختلال اوتیسم تا سال ۸۴ شناخته شده در ایران نبود، اما اکنون طیف اوتیسم شناخته شده است. در ابتدا باید ۱۵۰۰ مربی که در ۱۵۷ مرکز مشغول به کار هستند به روز و توانمند شوند و در این راستا بسته بتابهزیست را برای توانمندسازی آنها در نظر گرفتیم. همچنین باتوجه به اینکه مهمترین مربی توانبخش به فرد دارای اوتیسم خانواده و مادرانشان بسته‌ای نیز برای آنها تدوین شده است.

حسینی در ادامه اعلام کرد که اکنون نیز در حال تدوین شیوه نامه‌ای تحت عنوان دبیرخانه ملی توانمندسازی و مشارکت اولیاء در بحث اوتیسم و همچنین تدوین و توزیع کتابچه‌هایی در این زمینه هستیم.‌

وی در ادامه از طراحی برنامه‌های عمل برای مداخله در اوتیسم برای خانواده‌ها و افراد دارای اوتیسم خبر داد و گفت: ۵۴۹ مرکز حرفه آموزی و تولیدی حمایتی در بخش اوتیسم هستیم که برای بازگشت آنها به جامعه و حرفه‌آموزی فعالیت می‌کنند. علاوه بر این نیز، مراکز اقامتی موقت طیف اوتیسم نیز وجود دارد. اکنون ۵ مرکز موقت طیف اوتیسم راه‌اندازی کرده‌ایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha