• یکشنبه / ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۵:۴۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1403111410212
  • خبرنگار : 71662

افزایش تولید نهاده‌های دامی به ۳۲ میلیون تن با بهره‌گیری از ظرفیت کارخانجات

افزایش تولید نهاده‌های دامی به ۳۲ میلیون تن با بهره‌گیری از ظرفیت کارخانجات

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های خوراک دام، طیور و آبزیان کشور گفت: ۸۶۶ کارخانه خوراک دامی در ایران فعالیت دارند که با ۳۰ درصد ظرفیت تولید می‌کنند، اگر این کارخانجات با تمام ظرفیت فعال باشند، می‌توانند ۳۲ میلیون تن نهاده دامی تولید کنند.

به گزارش ایسنا، امروز یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ نشست خبری نهمین نمایشگاه صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان ایران در محل اتحادیه تعاونی‌های کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان برگزار شد.

محمد مسعودی - مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های خوراک دام، طیور و آبزیان کشور - با بیان اینکه ۸۶۶ کارخانه خوراک دامی در ایران فعالیت دارند که با ۳۰ درصد ظرفیت تولید می‌کنند، گفت: اگر این کارخانجات با تمام ظرفیت فعال باشند می‌توانند ۳۲ میلیون تن نهاده دامی تولید کنند اما در حال حاضر ۱۲ میلیون تن تولید می‌شود. نیاز داخل حدود ۱۸ میلیون تن خوراک است.

وی ادامه داد: بخشی از خوراک دامی در واحدهای تولیدی مرغداری تولید می‌شود که به ۳ عامل بر می‌گردد؛ نخست واحدهای تولیدی معاف از مالیات هستند زیرا جزو بخش کشاورزی محسوب می‌شوند، اما کارخانجات جزو صنعت هستند و معافیت مالیاتی ندارند. دوم، حامل‌های انرژی است که قیمت آن برای کارخانجات صنعتی بوده و برای واحدها کشاورزی محاسبه می‌شود. سوم هم حق بیمه کارفرما است که واحدهای تولیدی معاف هستند و کارخانجات معاف نیستند.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های خوراک دام، طیور و آبزیان کشور تصریح کرد: قطعی برق هم بر تولید تأثیر منفی داشته و آن را کاهشی کرده است.

مسعودی با بیان اینکه تولید را با شیوه‌های جدید می‌توان بهره‌ور کرد و گفت: نهاده‌ها و خوراک دامی اگر در کارخانجات تولید شود نه واحد تولیدی مثل مرغداری، موجب صرفه‌جویی ۳ میلیارد دلاری می‌شود. به این ترتیب به جای ۱۲ میلیارد دلار، ارز نهاده دامی به ۹ میلیارد دلار تعدیل کرد.

این مسئول صنفی یادآور شد: ضریب تبدیل خوراک به گوشت در مرغداری‌ها امروز، ۲ کیلوگرم خوراک به یک کیلوگرم گوشت مرغ است که می‌توان به ۱.۵ و ۱.۶ کیلو گرم خوراک به یک کیلو گرم گوشت شود.

وی با اشاره به اهداف این اتحادیه، عنوان کرد: تولید خوراک مقرون اقتصادی و تولید بهداشتی و سالم است زیرا شعار ما خوراک سالم، محصول سالم و انسان سالم است.

مسعودی اظهار کرد: تا امروز بیشتر توجه‌ها به کمیت بوده و کمتر به کیفیت توجه شده است.

او درباره نمایشگاه امسال و حضور ۷۵ شرکت ایرانی و خارجی، گفت: از کشورهای آلمان، اسپانیا، ترکیه، چین، فرانسه، هلند، پرتقال و بلژیک در نمایشگاه حضور دارند که بیشتر در حوزه افزودنی خوراک و ماشین‌آلات فعال هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha