جشنواره فجر

  • شنبه / ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۹
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403111308775
  • خبرنگار : 50181

چگونه کودکان را برای پذیرش نوزاد جدید آماده کنیم؟

چگونه کودکان را برای پذیرش نوزاد جدید آماده کنیم؟

ایسنا/کرمانشاه یک روانشناس به بیان راهکارهایی برای آماده کردن فرزند خانواده برای تولد نوزاد جدید پرداخت.

خدیجه باقرآبادی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، تولد نوزاد جدید در خانواده خصوصا برای کودکانی که تک فرزند هستند را یکی از مهمترین استرس‌ها و نگرانی‌های کودک برشمرد و افزود: این ماجرا در کودکانی که در سنین پایین‌تر (زیر دبستان) هستند و هنوز درک کاملی از مسائل ندارند، نمود بیشتری دارد.

وی ادامه داد: کودکان در این سن احساس پادشاهی را دارند که به دنیا آمدن کودک دیگر آنها را از این حس پادشاهی خلع می‌کند و به دنبال این شرایط، ناکامی‌های متعددی را تجربه می‌کنند.

این روانشناس با بیان اینکه همراهی والدین با کودک، رفتار صحیح با او و درک درست از احساسی که تجربه می‌کند، برای گذر کودک از این شرایط بسیار حائز اهمیت است، عنوان کرد: اگر والدین بتوانند حس کودک اعم از خشم، غم  و... را به درستی درک کنند، بهتر می‌توانند کودک خود را حمایت و کمک کنند.

باقرآبادی گفت و گو کردن با کودک درباره احساساتی که دارد را بسیار مهم و موثر برشمرد و افزود: زمان و نحوه گفتن ورود کودک جدید به خانواده نیز بسیار مهم است. ۹ ماه زمان زیادی است که کودک بخواهد درگیر ماجرای ورود نوزاد جدید باشد، لذا پس نیازی نیست تا زمانی که بارداری مادر نمود فیزیکی پیدا می‌کند، ماجرا را با کودک در میان بگذاریم.

وی اظهار کرد: تولد کودک جدید باید همراه با احساس شادی برای کودک بزرگتر باشد، از همین رو خرید یک هدیه همزمان با تولد نوزاد جدید، تصور بهتری را از تولد او در ذهن کودک ایجاد می‌کند.

این روانشناس با اشاره به اهمیت آماده کردن کودک درباره احتمال اینکه ممکن است مادر بسته به شرایط زمان چند روزی امکان همراهی او را نداشته باشد، خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی حضور نزدیکان و افرادی که کودک آنها را دوست داشته و به آنها اعتماد دارد، بسیار مفید است. به علاوه اگر این افراد همراه خود هدایایی برای کودک داشته باشند که مدام حس شادی را برای کودک تداعی کند، تاثیر بسیار مثبتی خواهد داشت.

باقرآبادی یادآور شد: بسیار مهم است که همزمان با تولد نوزاد جدید مسئولیتی را نیز به کودک بسپاریم تا خود را در کنار والدین ببیند، نه اینکه احساس کند او یکطرف است و والدین و نوزاد در طرف دیگر.

وی اضافه کرد: لازم است به کودک توضیح داده شود که رسیدگی به نوزاد به دلیل آن است که او توانایی برطرف کردن نیازهای اولیه خود را ندارد و به هیچ عنوان به معنای کنار گذاشتن کودک بزرگتر نیست.

وی با بیان اینکه در برخی موارد ممکن است همزمان با تولد نوزاد، کودک دچار رفتارهای واپَس گرایانه نظیر شب ادراری، جویدن ناخن، تمایل به استفاده از شیشه شیر و پستانک و... شود، گفت: در چنین شرایطی والدین نه باید این رفتار کودک را تقویت کنند و نه با آن برخورد کنند. کودک با این رفتارها برای جلب توجه تلاش می‌کند و  به تدریج آنها را کنار خواهد گذاشت.

این روانشناس از اینکه در برخی موارد کودک ممکن است به دلیل حس حسادت تلاش کند بلایی سر بچه تازه متولد بیاورد و به او آسیب بزند نیز یاد کرد و افزود: در چنین شرایطی والدین باید به صورت کاملا غیرمستقیم هر دو کودک را زیر نظر داشته باشند تا آسیبی متوجه کودک کوچکتر نشود. به علاوه اگر چنین رفتاری را در کودک بزرگتر دیدند به هیچ عنوان برخورد تند نشان ندهند و باید خونسرد باشند، زیرا هرچقدر برخورد تندتر باشد کودک بزرگتر سراغ نقشه‌های قوی‌تری خواهد رفت.

باقرآبادی یادآور شد: لازم است والدین رفتار خود را بگونه‌ای مدیریت کنند که محبت بین دو کودک متوازن و البته متمایل به کودک بزرگتر باشد. کودک بزرگتر دچار نگرانی است و باید توجه بیشتری برای گذر از این دوران دریافت کند.

وی معتقد است، دختربچه‌ها به دلیل آنکه احساسی‌تر هستند، هم امکان حسادت بیشتری به کودک جدید دارند و هم از طرف دیگر اگر به خوبی همراهی شوند، می‌توانند احساس مسئولیت پذیری نسبت به نوزاد از خود بروز دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha