در این یادداشت آمده است؛
لولهای که غذا را از دهان به معده میرساند، مری یا لوله غذا است، آشالازی یا اختلال حرکتی مری باعث میشود که مری نتواند غذا را به معده منتقل کند در نتیجه غذا در مری تجمع پیدا کرده و عوارض بسیار متعددی مثل عفونت را ایجاد میکند.
آشالازی بیماری بسیار نادری است که اغلب در سنین ۲۵ تا ۶۰ سالگی اتقاق میافتد. هیچ نژاد یا گروه قومی خاصی بیش از دیگران تحت تأثیر قرار نمیگیرد بلکه مردان و زنان به یک اندازه تحت تأثیر هستند.
افراد مبتلا به آشالازی در معرض افزایش خطر ابتلا به سرطان مری قرار دارند، به ویژه اگر این بیماری برای مدت طولانی وجود داشته باشد. بنابراین ارائه مراقبتهای بهداشتی منظم، برای تشخیص زودهنگام سرطان توصیه میشود.
علائم این بیماری شامل سختی در بلع غذا، درد در ناحیه قفسه سینه، کاهش وزن، برگرداندن غذای هضم نشده و گاه سکسکههای زیاد است. همچنین در این افراد برونشیت و آبسه ریه ممکن است اتفاق بیفتد.
در مراحل اولیه، تغذیه میتواند نقش موثری را در درمان این بیماری ایفا کند، اما با پیشرفت این بیماری، عملهای جراحی نسبت به تغذیه نتیجه بهتری را نشان داده است.
توصیههای غذایی در مبتلایان به آشالازی
۱-پرهیز از مصرف مواد غذایی حجیم مثل فیبرها
۲- پرهیز از مصرف نوشیدنیهای الکلی
۳- پرهیز از مصرف نوشیدنیهای کافئینی
۴-داشتن یک رژیم غذایی کم چرب
۵-مصرف غذا در وعدههای غذایی متعدد با حجم کوچک
در موارد حاد، طی یک عمل جراحی بخشی از مری برداشته میشود و اغلب این افراد ۶ ماه بعد از جراحی میتوانند به رژیم غذایی گذشته خود برگردند، اما در هفتههای اول بعد از جراحی باید از مصرف مواد غذایی خشک مثل دانهها، آجیل، نان خشک، سبزی خام و غذاهای سرخ شده و چرب خودداری کنند و از مواد غذایی شیرین و قندها استفاده نکنند.
انتهای پیام
نظرات