حسینعلی امیری امروز، ۸ بهمنماه در جلسه با انجمن کتابخانههای عمومی کشور با بیان این که بخش قابل توجهی از فرهنگ یک کشور با کتاب و کتابخوانی مرتبط است، گفت: پیش از ساختمانسازی و تجهیز کتابخانهها باید فرهنگ کتابخوانی را نهادینه کنیم و تلاش کنیم به ویژه جامعه هدفمان کودکان و نوجوانان باشند چرا که عمده کتابخوانها از کودکی با کتاب آشنا شده و انس گرفتهاند.
وی بیان کرد: اگرچه فضای مجازی و ابزارهای دیجیتال امروزه بخشهای متعدد زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده، اما کتاب همچنان جایگاه و اعتبار خود را حفظ کرده و حتی در کشورهایی که خاستگاه تکنولوژی و فناوریهای مدرن هستند، ابزارهای دیجیتال جایگزین کتاب نشده است.
امیری با اشاره به اینکه فارس استانی فرهنگی و دانشگاهی است، به جایگاه این استان و شهر شیراز در مناسبات فرهنگی بینالمللی اشاره کرد و گفت: در عرصه بینالمللی استان فارس و شهر شیراز به دلیل پیشینه تمدنی، ادبی و فرهنگی جایگاه ویژهای دارد و این به دلیل پایه و اساس فرهنگی است که این استان دارد.
استاندار فارس افزود: در کنگره ۱۵ هزار شهید استان فارس، بخش قابل توجهی از سخنان مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در ارتباط با استان فارس، به فرهنگ اختصاص داشت.
کتاب گذشته را به حال و حال را به آینده وصل میکند
نماینده عالی دولت در استان فارس، با تأکید بر اهمیت کتاب و کتابخوانی در آموزههای اسلامی گفت: کتاب گذشته را به حال و حال را به آینده وصل میکند و بدون کتاب دانستن تاریخ و تحلیل اوضاع حال و پیشبینی آینده ممکن نخواهد بود.
امیری با بیان این که دنیای امروز دنیای علم و کار کردن با شاخصهاست، اظهار کرد: توصیف مسائل لزوماً به معنای توفیق در حل آنها نیست و باید با بررسی دقیق، نقاط و ضعف و قوت را شناسایی و نقطه عزیمت را معین کرد.
وی افزود: با مطالعات دقیق باید سرانه مطالعه در استان مشخص شود و برای موضوعات مورد علاقه کتابخوانان، سن آنها و متناسبسازی محتوا برنامهریزی شود و همچنین توزیع کتابخانهها در استان متناسب با نیاز مناطق مختلف انجام گیرد.
لزوم توجه به کتابخانههای عشایری
امیری با بیان این مطلب که بافت عشایری استان فارس بخشی قابل توجه است، اظهار کرد: در نتیجه اقدامات مفید مرحوم بهمن بیگی شاهد این بودیم که جامعه عشایری فارس، قضات، پزشکان، مهندسان و معلمان قابلی را به کشور تقدیم کرد که این نشاندهنده استعدادهای فراوانیست که در جامعه عشایری وجود دارد و سرمایهگذاری بر روی آنها میتواند منشأ اثر باشد لذا تجهیز کتابخانههای عشایری باید با قوت انجام شود.
شیراز به کتابخانه مرکزی نیاز دارد
نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به ویژگیهای فرهنگی شهر شیراز بر ضرورت ساخت کتابخانه مرکزی در این شهر تأکید کرد و گفت: با توجه به اعلام آمادگی شهردار شیراز برای تأمین بخشی از منابع مالی، دستور ساخت این کتابخانه را صادر کرد.
امیری همچنین بر ضرورت ایجاد یک بنای باشکوه برای کتابخانه مرکزی تأکید کرد و افزود: معماری نماد هویت جوامع است و در تمام دنیا اماکن فرهنگی بناهای فاخری دارند که نشانگر تاریخ و فرهنگ آن منطقه است لذا باید برای کتابخانه مرکزی شیراز نیز یک بنای فاخر و جذاب که درخور نام این شهر فرهنگی باشد، احداث شود.
در این جلسه مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان فارس، گزارشی از فعالیتهای این نهاد در جهت توسعه فضاهای کتابخانههای عمومی در استان فارس و پروژههای در دست اجرا و انجام شده ارائه داد.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری فارس، رونمایی از پوستر برنامه فرهنگی «یک روز با کتاب» ویژه ۵ شهر فاقد کتابخانه استان فارس، پایانبخش جلسه بود که با حضور استاندار فارس و شهردار شیراز انجام گرفت.
انتهای پیام
نظرات