محمدعلی خاشی در گفتوگو با ایسنا، ضمن گرامیداشت روز جهانی گمرک با اشاره به وجود ۲۲ واحد گمرکی فعال در سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: این واحدها شامل گمرکات رسمی، بازارچههای مرزی، بازارچههای موقت مناطق آزاد و ویژه میشوند.
وی ادامه داد: گمرک منطقه آزاد سیستان، گمرک زاهدان، میرجاوه، فرودگاه زاهدان، کوهک، پیشین، ریمدان و چابهار از مهمترین گمرکات سیستان و بلوچستان هستند که در رویههای واردات و صادرات فعالیت دارند.
ناظر گمرکات سیستان و بلوچستان با اشاره به مرز کوهک بهعنوان نخستین گمرک مرزی استان، گفت: تفاهمنامههای متعددی برای رسمی شدن این مرز بین دولتهای ایران و پاکستان امضا شده و طرف پاکستانی نیز آمادگی خود را اعلام کرده است، اما ضعف زیرساختهای جادهای همچنان یکی از مشکلات اصلی این مرز محسوب میشود.
وی درباره انبارهای گمرک زاهدان، بیان کرد: این گمرک دارای ۱۴ هزار مترمربع انبار مسقف است، اما ممنوعیت فصلی ترخیص کالا از ابتدای مردادماه تا پایان آبانماه هر سال، موجب افزایش ترافیک کاری و کمبود فضای انبارها میشود که خوشبختانه در حال حاضر در این زمینه مشکلی وجود ندارد.
خاشی با بیان اینکه تمام گمرکات سیستان و بلوچستان با رویه مسافری به دستگاه ایکسری مجهز شدهاند، افزود: این اقدام با تلاش مسوولان گمرک جمهوری اسلامی ایران انجام شده است.
وی به رویه کولبری اشاره کرد و گفت: این رویه که از سال ۹۸ آغاز و در سال ۱۴۰۰ در گمرک میلک عملیاتی شد، در ۱۰ ماهه سالجاری به هفت میلیون دلار رسیده است.
انتهای پیام
نظرات