بامری اظهار کرد: صادرات جمهوری اسلامی ایران به هندوستان در سال گذشته بیش از ۲ میلیارد دلار و واردات از این کشور بیش از یک میلیارد دلار به صورت رسمی بوده است.
وی گفت: طی سال گذشته مبادلات غیر رسمی ایران و هند بالغ بر ۵ میلیارد دلار بوده است.
بامری افزود: هیات تجاری استان سیستان و بلوچستان با توجه به اهمیت موضوع مبادلات مواد غذایی و خرما و خشکبار در اولین دوره ی این نمایشگاه بین المللی ایالت گجرات حضور پیدا نکرده و رایزنی و ملاقاتهای متعددی با هدف توسعه مبادلات تجاری و سرمایه گذاری های مشترک صورت پذیرفت.
عبدالحکیم ریگی رییس اتاق بازرگانی استان سیستان و بلوچستان نیز گفت: با توجه به اینکه مبادلات گسترده ای در زمینه ی مواد غذایی بین ایران و هندوستان در حال انجام است، این نمایشگاه بین المللی برای استان بسیار مهم بوده و تولیدات مختلف هندوستان در زمینه ی مواد غذایی به نمایش گذاشته شده بود.
وی گفت: مذاکرات گسترده ای در این دوره با تجار هندی برگزار شد و بخشی از این مذاکرات در زمینه ی رفع مسایل مالی و ارزی بود.
ریگی افزود: سعی داریم در زمینه ی تجارت و بازرگانی تفاهمنامه ای فی ما بین اتاق بازرگانی استان با ایالت گجرات هندوستان نیز به امضا برسانیم.
امیدوار رییس خانه صنعت ومعدن استان نیز در طی این سفر افزود: در این سفر با تجار و بازرگانان و صنعتگران هندوستان آشنا شدیم و طی بازدید از صنایع مختلف در زمینه ی صنعت پلاستیک رایزنی های صورت پذیرفت.
وی گفت: در ملاقاتهای جداگانه با برخی فعالین اقتصادی و صنعتگران و مذاکرات مختلف در زمینه ی سرمایه گذاری مشترک هندوستان در استان به نتایجی دست یافتیم تا بتوانیم ماشین آلات صنایع پلاستیک را در استان تولید و به کشورهای مختلف بویژه افغانستان و پاکستان صادر کنیم.
محمد علی نشاطی نائب رییس اتاق بازرگانی استان گفت: مذاکرات لازم برای صادرات کالاها بویژه خرما در این سفر صورت پذیرفت و با توجه به نیاز کارخانجات آرد به ژنراتورهای برق میتوان از توان صنعتی هندوستان استفاده کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل صنعت و معدن استان، نشاطی افزود: کشور هندوستان اقتصاد چهارم جهان است و نگاه ویژه ما به این کشور صادراتی است و با توجه به فعال بودن کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و ارتباط بندر چابهار با بندر نوارشیدای هند می توانیم از این پتانسیل جهت جابجایی کالاها استفاده بهینه ببریم.
انتهای پیام
نظرات