مدیر کل صمت استان و رییس هیات اقتصادی اعزامی به هندوستان گفت: استان سیستان و بلوچستان ارتباط دیرینهای با کشور هندوستان داشته و دارد و تجار هندی ۸۰ سال پیش در اتاق بازرگانی استان کارت بازرگانی اخذ کرده بودند و این نشان دهنده ارتباط دیرینه هندوستان با جمهوری اسلامی ایران می باشد.
ایرج حسن پور در گفت وگو با ایسنا، افزود: با هدف ارتقا سطح همکاری های اقتصادی، برنامه ریزیهایی صورت پذیرفت که هیاتی از استان به هندوستان سفر کند و این سفر نیز همزمان شده با نمایشگاه محصولات کشاورزی، نساجی و مواد غذایی که بیش از ۲۴ کشور در این نمایشگاه حضور داشتند.
وی گفت: به صورت ویژه مذاکراتی با اتاق بازرگانی هندوستان صورت پذیرفته و بخش خصوصی دو کشور نیز مذاکرات دو جانبه و تخصصی در زمینههای کشاورزی و صنعتی برگزار کردند.
حسن پور در ادامه گفت: با توجه به اینکه هندوستان قطب صنایع نساجی نیز میباشد، بازدیدی از واحدهای صنعتی نساجی در شهر سورات صورت پذیرفت و میتوان از توان فنی این کشور نیز در توسعه فعالیت شرکت صنایع نساجی بافت بلوچ استفاده کرد.
مدیر کل صمت استان افزود: با توجه به اینکه بندر چابهار یک بندر استراتژیک است که میزان تخلیه و بارگیری در آن به بیش از ۸ میلیون تن افزایش پیدا کرده و توان تجاری این بندر بالا رفته است و کشتی های پهن پیکر امکان پهلوگیری در این بندر را دارند، میتوان از این بندر برای افزایش مبادلات تجاری فی مابین و همچنین سرمایه گذاری های صنعتی مشترک استفاده بهینه برد.
وی اظهار کرد: میوه، مواد اولیهی تولید رنگ و قرآوردههای نفتی بیشترین کالاهای صادراتی به هند را تشکیل میدهد و عمده کالاهای وارداتی جمهوری اسلامی ایران از هند نیز کالاهایی از جمله برنج، چای، انواع میوه، دانه های روغنی و ادویه جات است.
انتهای پیام
نظرات