• یکشنبه / ۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۵:۳۲
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1403110705143
  • خبرنگار : 50535

ممنوعیت پیش فروش قبور در تبریز

ممنوعیت پیش فروش قبور در تبریز

ایسنا/آذربایجان شرقی اعضای شورای اسلامی شهر تبریز ممنوعیت پیش فروش قبور به جز خانواده‌ی متوفی در طبقه‌ی دوم قبر و یا جوار آن را ممنوع اعلام کردند.

روح الله رشیدی، عضو شورای شهر تبریز روز یکشنبه در دویست و سی و هشتمین جلسه‌ی علنی شورای اسلامی شهر تبریز با تاکید بر اینکه باید تمامی خدمات کفن و دفن متوفی یکپارچه شود، اظهار کرد: بهتر است تا تمامی خدمات کفن و دفن و دریافت هزینه از یک مجرا انجام گیرد و هر یک از مجموعه‌ها به صورت جداگانه از خانواده‌ متوفی هزینه نگیرند.

وی با بیان اینکه در کل برای پیش فروش قبور قید ممنوعیت ذکر شده است، گفت: این موضوع برای این بوده است تا هرکسی که پول در جیب دارد نتواند قبری خریده و نگه دارد و نسبت به آن دیدگاه تجاری داشته باشد.

محمدحسن اسوتچی، عضو دیگر شورا نیز در ادامه بیان کرد: شما با مردمی که برای آخرین مرحله زندگی خدمات دریافت می‌کنند مواجه هستید، امیدوارم همه، اول خودم و بعد بقیه به درک عمیقی از این مرحله برسند، یک سری عرف‌هایی وجود دارد که خانواده‌ متوفی موظف شده تا آن را اجرا کنند.

احد صادقی، دیگر عضو شورا هم در ادامه‌ی جلسه اضافه کرد: به قدری مبنای قیمت‌ها را نسبت به سال‌های قبل تغییر می‌دهیم که برخی مواقع برای خودمان نیز این افزایش گنگ می‌شود، بایستی قیمت هر قبر در بلوک‌ها شفاف باشد.

وی با اشاره به اینکه شاید در برخی بلوک‌ها افزایش قیمت کمتری داشته‌ باشیم، ادامه داد: افزایش قیمت در قبور ردیف‌های اول، میانگین افزایشی را بالا برده است، باید مشخص شود که در قیمت قبور عمومی چرا مبلغ جداول به سرعت تغییر پیدا می‌کند.

صادقی ضمن تاکید بر اینکه پیش فروش عمومی قبر ممنوع بوده است، بیان کرد: صرفا پیش فروش قبور جوار و طبقه‌ی دوم قبر امکانپذیر است، پیش فروش قبور بلوک صدیقین حذف شده است.

وی با تاکید بر اینکه پیش فروش قبور در کل ممنوع است، اضافه کرد: کارکنان شهرداری که در حین کار فوت کنند اعم از رسمی، قراردادی، استیجاری و... تا سقف ۱۰ میلیون تومان رایگان دفن می‌شوند و برای کارکنانی که در حالت طبیعی فوت می‌کنند شش میلیون تخفیف در نظر گرفته شده است.

علیرضا نوای باغبان، عضو شورا تاکید کرد: برای امسال بالاترین قیمتی که در قیمت‌های پیش فروش دیده می‌شد، ۱۷ میلیون تومان بوده این چه تدبیری است، که رقم‌های ۷۵ و ۳۵ میلیون در جدول قیمت قبور برای سال آتی آورده شده است.

وی با بیان اینکه بین عموم مردم گفته خواهد شد که قیمت یک قبر ۷۵ میلیون تومان است، ادامه داد: هرچقدر هم که توضیح دهیم کارساز نخواهد بود، درحالی که خرید ردیف یک تا پنج قبر سالی نهایتا پنج بار انجام می‌شود. این جدول درست نبوده و تدبیر درستی نیست. با اینکه اعداد و مبالغ آورده شده در این جدول دور از واقعیت نیست، اما موجب فضاسازی علیه شهرداری و شورا می‌شود.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز افزود: تبصره و جداول سال گذشته سرجای خود بماند اما پیشنهاد بنده این است، تبصره‌ قبلی و ردیف‌های آن سرجای خود مانده و افزایش ۲۵ الی ۳۰ درصد عمومی برای آن در نظر بگیریم. این ۷۵ میلیون موجب شده تا میانگین قیمت‌های بهای خدمات افزایش پیدا کند، هیچ لزومی بر اینکار نیست.

نوای باغبان با تاکید بر اینکه ۷۰ درصد پرداختی‌های حقوق ما کارگری و ۲۰ الی ۳۰ درصد آن در شهرداری تبریز کارمندی است، گفت: ۲۰ درصد کارمندان شهرداری رسمی بوده و مابقی برای کارگران است. امسال هم بعدسال‌ها این دوره از شورا پیش فروش قبر را ممنوع کرده است.

یاسین بجانی، دیگر عضو شورا با اشاره به بحث دفن افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد و معلولین، بیان کرد: سقف تخفیف در این دفترچه ۹ میلیون تومان اعلام شده اگر افزایش قیمت صرفا ۳۰ درصد باشد ۹ میلیون تخفیف خوبی است، سال‌های قبل موضوع رایگان شدن کفن و دفن معلولین مطرح شد اما به آن عمل نشد.

وی ادامه داد: بنده می‌خواهم تا هزینه‌ای برای دفن افراد معلول از خانواده‌ وی گرفته نشود، برای هر کدملی یک پیش فروش انجام گیرد تا زمینه‌ دلالی و خرید و فروش قبور صورت نگیرد.

علی راستی، عضو شورا هم با اشاره به اینکه جداولی که به دیوار نصب می‌شود و موجب سردرگمی مردم است، اضافه کرد: همچنین این بنر و جداول نوشته می‌شود که افرایش قیمت با تصویب شورای شهر انجام گرفته است که این موضوع موجب بددلی مردم از شورا می‌شود.

وی با بیان اینکه، مگر آرامستان و وادی رحمت، محله ولیعصر است، افزود: مگر ولیعصر است که برای قیمت و هزینه آن، بر خیابان بودن و ردیف مربوطه مطرح می‌شود، بعد از فوت یک نفر چه فرقی دارد که کدام قسمت آرامستان دفن می‌شود.

حجت الاسلام رسول برگی، عضو شورا ضمن عرض تسلیت شهادت امام کاظم«ع» بیان کرد: بهتر است برخی اختیارات به مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری تبریز داده شود تا اگر کسی واقعا فقیر باشد، هزینه‌ای از آن برای کفن و دفن دریافت نشود.

وی با بیان اینکه یک سنگ قبر یکبار فروخته می‌شود اما بعدها هیئت مدیره به مدت ۳۰ سال وظیفه دارند از آن حفاظت کنند، تاکید کرد: اینگونه نیست که در دریافت مبلغ از قشر ضعیف هم مانند قشر متوسط و متوسطه به بالا باشد، دفاع از حق و حقوق مردم این نیست که کاری انجام دهیم که آرامستان‌ها خود در کارش بماند.

برگی تاکید کرد: افزایش حقوق و دستمزد نیروی کار آرامستان‌ها را در نظر بگیریم، اگر درصد هم بیان می‌کنیم، درصدی نباشد که بعدها دوباره نیازمند اصلاح باشد.

اسماعیل چمنی، عضو شورا اضافه کرد: اینجا دو مطلب وجود دارد، از مدیرعامل آرامستان‌ها بابت زحماتشان تشکر می‌کنم. نظارت بر روی هزینه‌ها باید بیشتر انجام گیرد، امیدوارم هر پرسنلی به حق و حقوق خود قانع بوده و هیچ درخواستی از شهروندان نداشته باشد.

وی با اشاره به اینکه مردم زمانی به تشکیلات آرامستان مراجعه می‌کنند که عزیز خود را از دست داده و در بدترین شرایط روحی قرار دارند، افزود: تا جایی که امکان دارد با این عزیزان خوب برخورد شود، صرفا بحث مالی هم مطرح نیست می‌توان با برخورد خوب نیز با این عزیزان همدلی کرد.

چمنی گفت: تمام مردم تبریز با موضوع بهای خدمات درگیر هستند، پیشنهاد می‌کنم پیش فروش قبور برای بستگان درجه یک محدودیتی نداشته باشد و فروش قبور با درخواست خانواده برای فامیل درجه یک انجام گیرد.

وی با اشاره به اینکه ما به دنبال ساخت آرامستان جدید برای شهر تبریز هستیم، خاطرنشان کرد: این مورد از جمله الزامات است، باتوجه به اینکه این افرایش برای بهای خدمات بوده افزایش ۳۰ درصدی برای مردم زیاد است. بهتر است این افزایش ۲۰ درصد باشد، شهرداری کمک کند، دفن کسانی که واقعا بی بضاعت هستند، رایگان انجام گیرد.

وی گفت: اگر امکان داشته باشد برای افزایش بیش از ۳۰ درصد ورود نکنیم، فردی که عزیزش را از دست داده تا ۴۰ روز داغدار است، پس برای خرید قبور جوار قبر متوفی تا سه ماه فرصت داده شود.

حکمیه غفوری، عضو شورا با اشاره به اینکه طبقات دوم جای خود اما حق خرید یکی از قبور جوار قبر متوفی برای اقوام درجه یک فرد در نظر گرفته شود، گفت: اینکه موضوع به کمیته سپرده شود، بازهم زمینه‌ تبعیض را فراهم می‌کند، در این صورت هرکسی که بتواند آشنا پیدا کند کارش حل می‌شود و هرکسی که نتواند می‌ماند.

حجت‌الاسلام سیدکاظم زعفرانچیلر، عضو شورا با اشاره به اینکه بحث پیش‌فروش قبور گاها مشکلات عدیده‌ای ایجاد می‌کند، تشریح کرد: برخی افراد قبور اطراف قبر متوفی را خریداری کرده و کسی را در آن دفن نمی‌کنند تا خالی بوده و قبر فرد فوت شده را برجسته کنند تا نمایان باشد.

وی ادامه داد: بحث بعدی، خود صدیق پنداران است، یک فردی که خود را صدیق می‌داند علاوه بر خود برای خانواده‌اش نیز قبر پیش فروش می‌خرد، بلوک صدیقین پیش فروش نشود و تدفین در آن صرفا با مجوز نماینده محترم ولی فقیه انجام گیرد.

غلامرضا احمدی، رئیس شورا هم گفت: اگر پیش فروش قبور هم جوار داشته باشیم، چند درصد از خانواده‌ی متوفی درخواست قبر خواهند کرد؟! در کدام یک از کشورهای اسلامی اینکار انجام می‌گیرد، که برای فاتحه قبر تمام اقوام یکجا جمع شود.

وی ادامه داد: ظاهرا این گونه عمل می‌شود که اگر خانواده‌ درجه یک متوفی درخواست پیش‌فروش طبقه دوم قبر را داشته باشند، باید با قیمت بالاتری خریداری کند اما برای غیر خویشاوندان متوفی اینگونه نیست.

احمدی توضیح داد: پیشنهاد بنده این است مدتی زمان برای خرید قبر پیش فروش خانواده‌ درجه یک فرد دفن شده تعیین شود، تا بتواند آن را خریداری کنند، خواهشمندم تا پیشنهادات جدیدی توسط هیئت مدیره آرامستان‌های شهرداری تبریز ارائه شود، این موضوع جزو مواردی است که افکار عمومی هم پیگیر آن است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha