• شنبه / ۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۱
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1403110604162
  • خبرنگار : 71342

نگاهی به حضور شهرهای گوناگون در جشنواره تئاتر فجر

ضیافتی برای هنرمندان تمام ایران

ضیافتی برای هنرمندان تمام ایران
نمایش «بوغاج» کار غریب منوچهری از اردبیل

نگاهی کلی به جدول چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر نشان می‌دهد که در این دوره از جشنواره آثاری از سراسر کشور حضور دارند.

به گزارش ایسنا، اگر یکی از کارکردهای مهم جشنواره‌های تئاتری را فرصتی برای معرفی استعدادهای تازه بدانیم، در چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر استان‌هایی از سراسر کشور فرصت یافته‌اند تا آثار خود را در این رویداد بین‌المللی معرفی کنند.

در سال‌های گذشته تغییر سیستم گرفتن نوبت اجرای عمومی در تئاتر از یک سو و راه‌اندازی تماشاخانه‌های خصوصی سبب شده تا گروه‌های تهرانی در طول سال فرصت اجرای عمومی آثار خود را بیابند و تعدادی از این آثار به عنوان حاصل اجراهای عمومی در طول سال در جشنواره تتاتر فجر نیز روی صحنه بروند اما در این بین جشنواره تئاتر فجر همچنان برای هنرمندان سراسر کشور بهترین مجال برای بروز و شناسایی استعدادهای تازه است.

همچنانکه در دوره‌های گذشته این جشنواره چهره‌هایی مانند ابراهیم پشت‌کوهی، خسرو امیری، علی نرگس‌نژاد، رضا گشتاسب و ... به عنوان چهره‌هایی مستعد شناسایی شده‌اند.

جشنواره چهل و سوم تئاتر فجر نیز از جمله جشنواره‌هایی است که با حضور پررنگ آثاری از سراسر کشور و نه فقط تهران، برگزار می‌شود. این جشنواره در مجموع شامل ۱۰ بخش است که از این تعداد، ۵ بخش به اجراهای نمایشی اختصاص دارد و ۵ بخش دیگر به امور غیر اجرایی مربوط می‌شود. در بخش‌های اجرایی، ۱۱۴ اثر نمایشی به رقابت پرداخته‌اند.

در بخش آثار صحنه‌ای، که شامل آثار رقابتی و غیر رقابتی می‌شود، از مجموع ۶۵ اثر، ۳۱ اثر از تهران و ۳۴ اثر از سایر استان‌ها به نمایش گذاشته شده‌اند. به این معنا که  ۵۲ درصد از کل آثار از سراسر کشور در این دوره از جشنواره حضور دارند.

در بخش آثار خیابانی نیز، از ۳۳ اثر حاضر، ۵ اثر متعلق به تهران است و ۲۸ اثر دیگر از دیگر شهرها به جشنواره راه یافته‌اند.

بخش آثار دیگرگونه‌های اجرایی نیز شامل ۷ اثر است که ۴ اثر آن از تهران و ۳ اثر دیگر از شهرهای دیگر هستند.

ضیافتی برای هنرمندان تمام ایران
نمایش «لاله عباسی» کار محمد یزدی از ملارد

در شرایطی که کشور ما از وجود کمپانی‌های تئاتری بی‌بهره است، جشنواره‌های تئاتری سهم مهمی در ایجاد ارتباط میان گروه‌های نمایشی از سراسر کشور دارند.

بازه زمانی جشنواره فرصتی است مغتنم تا گروه‌هایی که در طول سال امکان سفر به شهرهای مختلف و دیدن آثار همکاران خود را ندارند، در جشنواره‌های گوناگون در جریان فعالیت و تجربه آنان قرار بگیرند.

در این دوره از جشنواره، استان خوزستان با ۷ اثر حضور دارد که ۶ اثر آن از شهرستان‌های مختلف این استان شامل ماهشهر، اهواز، آبادان، اندیمشک، دزفول و باغملک هستند.

همچنین، استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در جشنواره امسال با ۳ نمایش از شهرهای گچساران و دوگنبدان حضور دارد. در استان هرمزگان نیز، تمام آثار حاضر در جشنواره از شهرهای میناب و قشم هستند.

در این میان، شهرهایی مانند گچساران، میناب و ماهشهر با تعداد آثار بیشتر، حضوری برجسته‌تر داشته‌اند تا شاید این جشنواره فرصتی برای معرفی توانمندی‌های تئاتری این شهرها به شمار آید.

نکته قابل تامل این است که بعد از اجرای این نمایش‌ها در جشنواره و ایجاد فرصت گفتگو میان هنرمندان از سراسر کشور، زمینه‌هایی برای اجرای عمومی آثار از شهرهای گوناگون نیز فراهم شود تا کارکرد مهم جشنواره تئاتر فجر در طول سال نیز با همراهی ادارات کل ارشاد استان‌ها تکمیل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha